Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

Det er ikke forbeholdt entusiaster med svulstig hardware at måle ydelsen på deres computer. Du kan med fordel teste mindre kraftfulde maskiner - og eksempelvis se forbedringen, hvis du skifter harddisken. I denne anden og sidste del af vores lynguide viser vi dig vej til gratis benchmark-test af hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

I første del af vores lynguide til ydelsesmåling af computeren fremhævede vi processor- og grafikbetonede test.

Denne gang skal vi hurtigt omkring flere af de resterende vitale komponenter i computeren - herunder hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Sæt hukommelsen på prøve

Computerens midlertidige hukommelse, også kaldet RAM (Random-access memory) fås med forskellig kapacitet, hastighed (frekvens) samt antal kanaler. Disse parametre er sammen medvirkende til at tegne et billede af, om din computer kan tackle mange samtidige opgaver og starter applikationer og spil hurtigt.

Sisoft Sandra 2012 har en indbygget hukommelsestest, der måler hukommelsesbåndbredden i gigabyte per sekund (GBps) samt forsinkelse i nanosekunder. Hent det her.

Test harddisken

Er du træt af, at din olding af en knurrende harddisk sløver systemet, er det på høje tid at teste ydelsen. Det kan du eksempelvis gøre med CrystalDiskMark, der viser både sekventielle samt tilfældige læse- og skrivehastigheder.

Har du også behov for at få oplyst diskens adgangstid/latens, kan du overveje HD Tune, IOMeter eller det såkaldte Physical Disk Benchmark i Sisoft Sandra 2012.

Førstnævnte er dog kun muligt at køre i en prøveversion - du må finde lommedrengen frem, hvis du vil have fuld funktionalitet uden tidsbegrænsning.

Test det samlede system

Hvis du i stedet vil teste hele computeren frem for enkelte komponenter, anbefaler vi PCMark 7, der fås i en gratis udgave. Et alternativ kunne have været Bapcos Sysmark, men det er dyrt og er ofte problematisk at køre.

PCMark 7 kører en lang række test, der stresser processor, grafikkort, hukommelse og systemdisk - og genererer et antal point for hver test, hvor et højere tal afspejler højere ydelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere