Artikel top billede

Mobilselskab med televeteraner i ryggen går konkurs

Trods garvede televeteraner i ledelsen lykkedes det ikke at holde liv i mobilselskab, der var en torn i øjet på Telenor.

Læs også:
Iværksættere udfordrer mobil-kæmpers gebyrpolitik

Lille mobilselskab vinder over Telenor

Efter mindre end to år på markedet er det aalborgensiske lavprisselskab Sonomio, der blev startet af en række televeteraner, gået konkurs. Det fremgår af CVR-registret.

Kundeaktiviteterne er blevet overtaget af Comtalk, der har base i Haderslev.

Med konkursen lykkedes det altså ikke ledelsen at nå den ambitiøse målsætning, virksomheden satte ved sin start i 2010, da det erklærede formål var at skabe et gebyrfrit mobilselskab, hvor regningerne var til at forstå.

"Vi vil knokle for at få i omegnen af 15.000 kunder efter første år. Det svarer til en markedsandel på omkring 0,2 procent. På sigt er ambitionen at vinde 0,6 procent af markedet svarende til en omsætning på cirka 80 millioner kroner," lød det fra direktør Anette Buus i en pressemeddelelse.

Ledelsen i Sonomio bestod foruden direktøren af garvede telefolk som Alf Præstegaard, som har en fortid i Sonofon og TDC, og de tidligere Sonofon-topledere Ole Ørndrup og Tage Rasmussen. Som bestyrelsesformand sad indtil for et par måneder siden Jesper Krebs Weng, som tidligere har været direktør i Asger Jensbys Netkoncept og også har en fortid i 3.

De to sidstnævnte har desuden begge været direktører i Wimax-selskabet Danske Telecom.

Selv om ambitionerne var høje, fik Sonomio en hård start, da den i 2010 landede på markedet midt i den intense priskrig, der især blev ført an af Onfone.

Det fremgår af Sonomios eneste regnskab for 2010, hvor selskabet fremlagde et negativt driftsresultat på 1,6 millioner kroner.

"Sonomio gik i kommerciel drift den 1. november 2010, hvilket var på et tidspunkt, hvor der uheldigvis rasede en alvorlig priskrig på det danske mobilmarked. I efteråret 2010 kørte en række lavprisselskaber nogle meget aggressive reklamekampagner. Sonomio valgte derfor at holde en relativ lav markedsføringsprofil," står der i regnskabet.

"Det forventes, at der fortsat vil være meget hård konkurrence på markedet i 2011. Sonomio vil derfor tilpasse omkostningsniveauet til en væsentligt langsommere vækst end det oprindeligt var forventet. Det forventes derfor ikke, at selskabet når regnskabsmæssigt break even i 2011," står der endvidere.

I sin korte levetid nåede Sonomio at vække vrede hos konkurrenten Telenor, der mente, at Sonomios navn og logo lå for tæt op ad navnet Sonofon, der blev lagt i graven i forbindelse med Telenors overtagelse. Telenor klagede derfor til Klagenævnet for Domænenavne, som dog afviste klagen.

Det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra direktør Anette Buus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere