Artikel top billede

Danskerne vil sende kommunen til eksamen i bredbånd

Et flertal af danskerne tror, at det vil hjælpe på udbredelsen af hurtige internetforbindelser, hvis kommunerne får karakter i bredbånd.

Læs ogå: Dansk fiber-branche bekymret: Får massivt baghjul

Presset fiber-branche: Indfør fradrag på bredbånd

Danske kommuner skal have en bredbåndskarakter. For det vil skærpe kommunernes incitament til at forbedre bredbåndsdækningen i området.

Det mener fiberbranchens talerør Dansk Energi, og det er der opbakning til blandt danskerne, viser en ny undersøgelse, Dansk Energi har fået foretaget.

I undersøgelsen svarer 54,3 procent af danskerne ja til det - vil nogen mene - lettere ledende spørgsmål:

"Tror du, at en rangliste over de bedste og dårligst kommuner med hurtigt bredbånd vil skærpe konkurrencen blandt kommunerne og sikre bedre udrulning af hurtigt bredbånd i de dårligst placerede kommuner?"

At et flertal af danskerne er umiddelbart positive, vækker ikke overraskende glæde hos Dansk Energi.

"At undersøgelsen viser, at danskerne faktisk gerne ser en rangliste over de bedste og dårligste kommuner i Danmark med hurtigt bredbånd, er interessant, fordi det skærper den kommunale konkurrence om at tiltrække borgere og erhvervsvirksomheder," lyder det fra Dansk Energis pressekonsulent Thomas Woldiderich.

De interviewede bliver desuden spurgt om deres holdning til kommunale bredbåndsplaner. Her svarer 57 procent ja til, at kommunerne bør lave kommunale bredbåndsstrategier med fokus på at fremme udbredelsen af hurtigt bredbånd.

Også dette svar vækker glæde hos Dansk Energi, hvis medlemmer har brugt mere end ni milliarder kroner på at rulle fiber ud, desværre uden at møde en tilsvarende efterspørgsel. Fiberselskaberne har derfor efterfølgende afskrevet omkring fem milliarder.

"Det er oplagt, at kommunerne laver deres egne bredbåndsplaner eventuelt i samarbejde med det lokale energiselskab, så det hele kan blive gennemtænkt," siger Thomas Woldiderich.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere