Artikel top billede

Seks års mareridt: Nu kører it-projekt på skinner

En af landets mest omtalte it-skandaler er nu endelig landet på benene og folketingets politikere tør slippe taget.

Læs også:

Den digitale tinglysnig var dødsdømt fra starten

Det lykkedes: Nu virker den digitale tinglysning

Den digitale tinglysning blev i 2010 nomineret til prisen som Årets It-fuser af Computerworlds læsere, men måtte se sig slået på målstregen, og fik kun en andenplads.

Nu slipper folketingets finansudvalg formelt set kontrollen med det store projekt.  

Det fremgår af et nyt aktstykke fra justitsminister Morten Bødskov (S).

"Ministeriet har siden 2006 holdt Finansudvalget orienteret om
fremdriften i projektet."

"Da systemet nu er fuldt idriftsat, udgør dette orienterende aktstykke den sidste planlagte orientering om status for det digitale tinglysningssystem," står der i aktstykket.

Og projektet må da også siges at have trukket tænder ud igennem mange år.

Det hele begyndte i december 2006 med en plan om sætte udviklingen af et digitalt tinglysningssystem til idriftsættelse 1. april 2008. Men forsinkelserne startede allerede i 2007.

Problemerne forhindrede dog ikke ledelsen af det omdiskuterede projekt i at få bonus alligevel.

Forsinkelser og fejl ved systemet gav ventedtider, som kostede bolighandlende store beløb. Derfor lagde de sag an mod Domstolsstyrelsen.

Derfor endte de sidste dele først med at blive idriftsat i marts 2011. I november virkede systemet, og målet var nået. Ventetiden på tinglysninger var væk. Dog blev der afsat ekstra midler for nyligt.

Samlet budget: Små 800 millioner
Økonomien bliver også gennemgået i aktstykket.

De samlede udgifter til udvikling af det digitale tinglysningssystem, herunder til skanning af akter, til drift af det digitale tinglysningssystem samt diverse poster er 487,6 millioner kroner.

"Der har efterfølgende været budgetændringer for i alt 266,3 millioner kroner, heraf er budgettet forhøjet med henholdsvis 87,3 millioner kroner og 118,1 millioner kroner i forbindelse med udskydelse af tidspunktet for idriftsættelse af det digitale tinglysningssystem..." fremgår det af skrivelsen.

"Det samlede budget beløber sig således til 753,9 millioner kroner," hedder det senere i aktstykket.

Alene forbruget i perioden 2006-2011 er opgjort til 669,3 millioner kroner, heraf udgør omkostningerne til systemudvikling, projektledelse, skanning af akter samt øvrige udviklingsrelaterede udgifter i alt 387,4 millioner kroner, mens udgifter til drift og vedligeholdelse af det nye digitale system er opgjort til 100,7 millioner kroner.

CSC fortsætter til 2014

Aktstykket røber også lidt om leverandøren, CSC.

For i 2010 har Domstolsstyrelsen indgået en såkaldt allonge til kontrakten med leverandøren, hvori der blandt andet indgår en videreudviklingsaftale.

"Kontrakten, herunder også videreudviklingsaftalen med leverandøren CSC Danmark A/S, udløber den 16. juli 2014," hedder det i aktstykket.

Samtidig meddeles det, at Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten "i god tid forinden" vil  påbegynde arbejdet
med at tilrettelægge en kommende udbudsproces for drifts- og vedligeholdelseskontrakten.

Samtidig vil de "samle op på de erfaringer, der er gjort i forbindelse med de til hovedkontrakten tilhørende allonger".

I kølvandet på it-skandalen har en stribe borgere med videre anlagt en erstatningssag.

Læs også:

Den digitale tinglysnig var dødsdømt fra starten

Det lykkedes: Nu virker den digitale tinglysning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere