Artikel top billede

Derfor er it-sikkerhed bare så dødkedeligt

Computerworld Expo 2013: It-sikkerheds-paneldebatten ved Expo 2013 stod blandt andet i it-chefens tegn. Læs her hvor it-sikkerhedsbeslutningerne træffes i dag.

Læs også:
Overblik: Her er Danmarks it-elite - få inspiration og viden

Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar

Computerworld Expo 2013: It-chefen befinder sig i dag på sidelinjen, når de tunge it-sikkerhedsmæssige beslutninger træffes.

"Nu træffes it-sikkerhedsbeslutningerne i ledelsen. Og i dag er det de andre afdelinger i organisationen, der kommer til it-afdelingen, dermed er it-sikkerhed reelt ikke et spørgsmål for it-afdelingen længere," vurderede Jan Skelbæk fra Symantec.

Det var et af emnerne fra paneldebatten omkring it-sikkerheds, der blev afholdt ved Computerworld Expo 2013.

Her deltog også Mads Madsen, der er administrerende direktør ved virksomheden IT Quality.

Torsdagens it-sikkerheds-paneldebat blev gennemført, mens DDoS-angrebet blev udført på Nets' NemID løsning.

Angrebet medførte, at eftermiddagens tredje debattør, Thomas Kristmar Thomas Kristmar, der er chef for Krisestyrings- og Operations-afdelingen ved Center for Cybersikkerhed, måtte melde afbud.

Debattør: It-sikkerhed er dødkedeligt
"Skal vi tale forretningssprog i it-afdelingerne?" lød et spørgsmål til debattørerne.

"Ja. Det er den klassiske udfordring, fordi it-sikkerhed er dødkedeligt, så handler det om at informere ledelsen gennem scenarier, hvad konsekvenserne ved angreb er," forklarede Mads Madsen fra IT Quality.

Scenarierne skal give ledelsen en helt konkret forståelse af, hvad eventuelle angreb vil få af betydning for hele organisationen.

"Dialogen skal tages med cheferne i forretningsenhederne for at finde ud af, hvordan verden ser ud. Derfra kan du diskutere, hvordan scenarierne vil se ud i de givne situationer," fortæller Jan Skelbæk fra Synamtec.

Vurder din sikkerhed

I denne uge er flere hjemmesider blevet udsat for deciderede angreb, hvor blandt andet Kommunernes Landsforening og senest hele NemID-løsningen gik ned.

"Men hvor stort er problemet egentlig?" lød et spørgsmål til debattørerne.

"Det kommer an på, hvad hjemmesiden håndterer. Er det eksempelvis et stort problem, at få lagt sin hjemmeside ned, hvis siden kun indeholder statisk kommunikation? Du skal kigge på, hvad hjemmesiden betyder for din forretningen, og der skal man hele tiden gå tilbage og se på, om det er kritisk," vurderede Jan Skelbæk fra Symantec.

Med et godkendt nik tilføjer Mads Madsen fra IT Quality, at det samtidig også er meget nemt, at lægge de forretningskritiske hjemmesider ned.

"Problemstillingen er, at det er blevet et politisk værktøj, og at det er så nemt at bruge, at en 14 årig knægt kan lægge kritiske sider ned," mener Mads Madsen fra IT Quality.

Læs også:
Overblik: Her er Danmarks it-elite - få inspiration og viden

Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere