Derfor er it-sikkerhed bare så dødkedeligt

Computerworld Expo 2013: It-sikkerheds-paneldebatten ved Expo 2013 stod blandt andet i it-chefens tegn. Læs her hvor it-sikkerhedsbeslutningerne træffes i dag.

Læs også:
Overblik: Her er Danmarks it-elite - få inspiration og viden

Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar

Computerworld Expo 2013: It-chefen befinder sig i dag på sidelinjen, når de tunge it-sikkerhedsmæssige beslutninger træffes.

"Nu træffes it-sikkerhedsbeslutningerne i ledelsen. Og i dag er det de andre afdelinger i organisationen, der kommer til it-afdelingen, dermed er it-sikkerhed reelt ikke et spørgsmål for it-afdelingen længere," vurderede Jan Skelbæk fra Symantec.

Det var et af emnerne fra paneldebatten omkring it-sikkerheds, der blev afholdt ved Computerworld Expo 2013.

Her deltog også Mads Madsen, der er administrerende direktør ved virksomheden IT Quality.

Torsdagens it-sikkerheds-paneldebat blev gennemført, mens DDoS-angrebet blev udført på Nets' NemID løsning.

Angrebet medførte, at eftermiddagens tredje debattør, Thomas Kristmar Thomas Kristmar, der er chef for Krisestyrings- og Operations-afdelingen ved Center for Cybersikkerhed, måtte melde afbud.

Debattør: It-sikkerhed er dødkedeligt
"Skal vi tale forretningssprog i it-afdelingerne?" lød et spørgsmål til debattørerne.

"Ja. Det er den klassiske udfordring, fordi it-sikkerhed er dødkedeligt, så handler det om at informere ledelsen gennem scenarier, hvad konsekvenserne ved angreb er," forklarede Mads Madsen fra IT Quality.

Scenarierne skal give ledelsen en helt konkret forståelse af, hvad eventuelle angreb vil få af betydning for hele organisationen.

"Dialogen skal tages med cheferne i forretningsenhederne for at finde ud af, hvordan verden ser ud. Derfra kan du diskutere, hvordan scenarierne vil se ud i de givne situationer," fortæller Jan Skelbæk fra Synamtec.

Vurder din sikkerhed
I denne uge er flere hjemmesider blevet udsat for deciderede angreb, hvor blandt andet Kommunernes Landsforening og senest hele NemID-løsningen gik ned.

"Men hvor stort er problemet egentlig?" lød et spørgsmål til debattørerne.

"Det kommer an på, hvad hjemmesiden håndterer. Er det eksempelvis et stort problem, at få lagt sin hjemmeside ned, hvis siden kun indeholder statisk kommunikation? Du skal kigge på, hvad hjemmesiden betyder for din forretningen, og der skal man hele tiden gå tilbage og se på, om det er kritisk," vurderede Jan Skelbæk fra Symantec.

Med et godkendt nik tilføjer Mads Madsen fra IT Quality, at det samtidig også er meget nemt, at lægge de forretningskritiske hjemmesider ned.

"Problemstillingen er, at det er blevet et politisk værktøj, og at det er så nemt at bruge, at en 14 årig knægt kan lægge kritiske sider ned," mener Mads Madsen fra IT Quality.

Læs også:
Overblik: Her er Danmarks it-elite - få inspiration og viden

Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.