Open source-projektet som alle it-giganterne elskede

Af alle de open source-projekter, der eksisterer, får særligt ét af dem opbakning af de helt tunge drenge i it-industrien.

ComputerViews: Man talte om Ubuntu til desktoppen, man talte om LibreOffice som kontorpakke, man talte om open source CRM og et hav af andre erhvervs-løsninger, der byggede på på fællesskabets styrker og den åbne kildekode. 

Men langt de fleste virksomheder fortsatte med at bruge penge på Microsofts Windows og Office, og man holdt fast i de helt traditionelle, proprietære ERP/CRM/BI-løsninger fra sådan helt traditionelle, kommercielle leverandører.

Lige indtil en helt ny open source løsning i 2005 entrerede it-markedet med en gul elefant som varemærke.

I dag er open source frameworket Hadoop talk of town ikke bare i open source-land, men hos de absolut mest gennem-kommercialiserede virksomheder, der eksisterer på denne klode.

Sådan kom det til verden
Det var den Yahoo-ansatte Doug Cutting, der sammen med Mike Cafarella ifølge Wikipedia startede Hadoop-projektet tilbage i 2005.

Navnet Hadoop stammer efter sigende fra en tøjelefant, der tilhørte Doug Cuttings søn.

Siden 2005 har elefanten vokset sig større og større, og i dag er Hadoop nærmest synonymt med en af tidens hotteste it-trends, big data

Som det fremgår af en liste over prominente Hadoop-brugere og -støtter, er der tale om en stribe af verdens absolut  største it-selskaber. 

Listen tæller blandt andre Amazon, Apple, IBM, Facebook, Google og Microsoft.

Det er nu ikke så underligt, at netop de helt tunge selskaber bakker op om et open source-projekt som Hadoop, for det er netop hos den slags selskaber, at behovet for at kunne arbejde med meget store datamængder er meget markant.

På den måde er det ikke svært at få øje på lighederne med et andet open source-projekt, Android, der på ganske få år - ligesom Hadoop - har opnået massiv succes.

Også i Androids tilfælde skyldes succesen i høj grad, at kommercielle sværvægtere kunne se en klar fordel i at bakke op om og bidrage til open source-projektet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?