Open source-projektet som alle it-giganterne elskede

Af alle de open source-projekter, der eksisterer, får særligt ét af dem opbakning af de helt tunge drenge i it-industrien.

ComputerViews: Man talte om Ubuntu til desktoppen, man talte om LibreOffice som kontorpakke, man talte om open source CRM og et hav af andre erhvervs-løsninger, der byggede på på fællesskabets styrker og den åbne kildekode. 

Men langt de fleste virksomheder fortsatte med at bruge penge på Microsofts Windows og Office, og man holdt fast i de helt traditionelle, proprietære ERP/CRM/BI-løsninger fra sådan helt traditionelle, kommercielle leverandører.

Lige indtil en helt ny open source løsning i 2005 entrerede it-markedet med en gul elefant som varemærke.

I dag er open source frameworket Hadoop talk of town ikke bare i open source-land, men hos de absolut mest gennem-kommercialiserede virksomheder, der eksisterer på denne klode.

Sådan kom det til verden
Det var den Yahoo-ansatte Doug Cutting, der sammen med Mike Cafarella ifølge Wikipedia startede Hadoop-projektet tilbage i 2005.

Navnet Hadoop stammer efter sigende fra en tøjelefant, der tilhørte Doug Cuttings søn.

Siden 2005 har elefanten vokset sig større og større, og i dag er Hadoop nærmest synonymt med en af tidens hotteste it-trends, big data

Som det fremgår af en liste over prominente Hadoop-brugere og -støtter, er der tale om en stribe af verdens absolut  største it-selskaber. 

Listen tæller blandt andre Amazon, Apple, IBM, Facebook, Google og Microsoft.

Det er nu ikke så underligt, at netop de helt tunge selskaber bakker op om et open source-projekt som Hadoop, for det er netop hos den slags selskaber, at behovet for at kunne arbejde med meget store datamængder er meget markant.

På den måde er det ikke svært at få øje på lighederne med et andet open source-projekt, Android, der på ganske få år - ligesom Hadoop - har opnået massiv succes.

Også i Androids tilfælde skyldes succesen i høj grad, at kommercielle sværvægtere kunne se en klar fordel i at bakke op om og bidrage til open source-projektet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.