Artikel top billede

Sådan kan du afsløre hackere med smart metode

Ny metode gør det nemt at afsløre hackere, der forsøger at stjæle dine passwords.

Det sker jævnligt, at webbrugere får deres adgangskoder kompromitteret, men det kan med en relativ nem metode lade sig gøre at forstyrre password-hackere, mener udviklere.

De foreslår, at man garnerer et websites password-database med massevis af falske passwords - de såkaldte honeywords.

Passwords i password-databaser er typisk 'hashed' for at skjule deres indhold.

"Hvis en indtrængende stjæler en fil med 'hashede' password, og så fjerner hashingen, kan han umuligt afgøre, om han står med det rigtige password eller et 'honeyword,' lyder det fra de to udviklere, professor Ronald L. Rivets fra MIT og Ari Juels fra RSA Labs.

De foreslår, at det skal udløse en alarm, hvis man forsøger at logge ind med et 'honeyword,' så hackeren dermed går i fælden.

System kan afsløre

For at systemet skal virke, skal en password-database, der er garneret med honeywords, kobles på en server, der er dedikeret til at adskille valide passwords og honeywords.

Serveren skal sende besked til en administrator, hvis den opdager, at nogen forsøge at logge ind med et honeyword.

De to udviklere peger på, at anvendelsen af honeywords ikke vil forhindre hackerne i at bryde ind ved hjælp af stjålne passwords, men alene sikre, at en administrator får besked, hvis der er noget lusket på færde.

Sikkerhedsmanden Ross Barret siger til amerikanske PC World, at det i dag typisk tager meget lang tid - helt op til et halvt år - før et sikkerhedshul eller et kompromitteret passwords bliver opdaget.

De to udviklere anbefaler, at serveren, der skal opdage indtastninger af de falske passwords, bliver placeret adskilt fra det system, der kører websitet, ligesom de to systemer bør køre på forskellige typer styresystemer og med forskellige administrative domæner.

Du kan læse mere om metoden i de to forskeres rapport: 'Honeywords: Making passord-cracking detectable.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere