Artikel top billede

Microsoft lynlapper kritisk hul i Internet Explorer

Microsoft har netop frigivet et værktøj, der kan lappe den kritisk sårbarhed i Internet Explorer, der dukkede op for en uge siden og er blevet udnyttet af kriminelle.

Microsoft har netop udgivet en midlertidig rettelse, et 'fix-it'-værktøj, der kan lappe en kritiske sårbarhed i Internet Explorer 8.  

Sårbarheden fik tildelt navnet CVE-ID: CVE-2013-1347 og er blandt andet blevet misbrugt i et angreb mod energisektoren i USA.

En 'fix-it' er en midlertidig løsning af en sårbarhed, mens der udvikles en permanent sikkerhedsopdatering. Et sådan værktøj udvikles umiddelbart kun, når der er tale om sårbarheder, der frygtes at kunne udgøre en stor risiko.  

Rammer primært Windows XP

Windows XP har hovedsageligt stået i skudlinjen under de aktuelle angreb. 

"Der er tale om sårbarheder, som optræder på alle versioner af IE8 og på flere operativsystemer. Det mest oplagte mål er naturligvis Windows XP, mens også ældre serverudgaver af Windows er sårbare," skriver CSIS Security Group.

Der er nu frigivet et modul til Metasploit, der er et computersikkerhedsprojekt, der hjælper til med informationer og tests ved sårbarheder.

"De angreb, som har været gennemført 'in the wild', har udelukkende været rettet mod Windows XP, mens modulet til Metasploit også inkluderer Vista og Windows 7," Skriver CSIS.

Microsoft vil på tirsdag efter alt at dømme frigive en officiel patch samme med yderligere ni andre unikke sikkerhedslapper.   

Læs også: 

Disse kritiske opdateringer skal du installere

Google-mand finder bunker af sårbarheder hos Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.