Artikel top billede

Microsoft lynlapper kritisk hul i Internet Explorer

Microsoft har netop frigivet et værktøj, der kan lappe den kritisk sårbarhed i Internet Explorer, der dukkede op for en uge siden og er blevet udnyttet af kriminelle.

Microsoft har netop udgivet en midlertidig rettelse, et 'fix-it'-værktøj, der kan lappe en kritiske sårbarhed i Internet Explorer 8.  

Sårbarheden fik tildelt navnet CVE-ID: CVE-2013-1347 og er blandt andet blevet misbrugt i et angreb mod energisektoren i USA.

En 'fix-it' er en midlertidig løsning af en sårbarhed, mens der udvikles en permanent sikkerhedsopdatering. Et sådan værktøj udvikles umiddelbart kun, når der er tale om sårbarheder, der frygtes at kunne udgøre en stor risiko.  

Rammer primært Windows XP

Windows XP har hovedsageligt stået i skudlinjen under de aktuelle angreb. 

"Der er tale om sårbarheder, som optræder på alle versioner af IE8 og på flere operativsystemer. Det mest oplagte mål er naturligvis Windows XP, mens også ældre serverudgaver af Windows er sårbare," skriver CSIS Security Group.

Der er nu frigivet et modul til Metasploit, der er et computersikkerhedsprojekt, der hjælper til med informationer og tests ved sårbarheder.

"De angreb, som har været gennemført 'in the wild', har udelukkende været rettet mod Windows XP, mens modulet til Metasploit også inkluderer Vista og Windows 7," Skriver CSIS.

Microsoft vil på tirsdag efter alt at dømme frigive en officiel patch samme med yderligere ni andre unikke sikkerhedslapper.   

Læs også: 

Disse kritiske opdateringer skal du installere

Google-mand finder bunker af sårbarheder hos Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?