Artikel top billede

Din Google-søgning bliver aldrig den samme igen

Verdens ubetinget største søgemaskine skal have en overhaling. Google lover, at det bliver enden på søgning, som vi kender det.

På Googles årlige udviklerkonference I/O i San Francisco blev sløret løftet for internetgigantens fremtidsplaner.

Under overskriften 'Enden på søgning som vi kender det', fik de mange fremmødte en mindre gennemgang af, hvad vi kan forvente os i fremtiden af verdens ubetinget største søgemaskine.

Det kom blandt andet frem, at Google, som sidder på lige godt 90 procent af det globale søgemarked, har opdateret søgningen, så den er blevet endnu mere intelligent. 

"En vidensgraf (knowledge graph) forudser nu fremtidige søgninger baseret på tidligere og igangværende søgninger," fortalte Google ifølge Bgr.com.

Bgr.com skriver videre, at det for eksempel vil betyde, at en søgning på 'hvor mange mennesker der bor i Indien?' måske samtidig vil vise befolkningstal for nabolande eller hele Asien.

Kigger med i din e-mail

Den personaliserede søgning har også fået et ansigtsløft. Nu kan du for eksempel forvente, at Google i højere grad inddrager dine andre Google-kontoer i din søgning.

"En søgning på 'hvornår går mit fly', vil for eksempel returnere et intelligent søgeresultat baseret på din rejsebekræftelse, du har fået tilsendt til din Gmail-konto," skriver Bgr.com.

Googles søgemaskine er noget af en mastodont, når det kommer til søgninger på internettet. Nærmere bestemt bliver den brugt omkring 100 milliarder gange om måneden.

Og de mange brugere af søgemaskinen kan nu også se frem til en ny innovativ funktion. For hvis du ikke længere gider at taste din søgning ind i feltet, så har Google nu også fundet en løsning på det problem.

Således har Google tilføjet en håndfri talesøgnings-funktion til Chrome, som altså giver mulighed for at tale sig frem til en søgning. Når du har sagt din søgning højt, startende med 'okay Google', så vil funktionen derefter læse et svar op for dig. 

På konferencen fremviste Google også en pallette af andre nye produkter, herunder en ny musikstreaming-tjeneste, en ny smartphone og en helt nydesignet version af sin kort-tjeneste Google Maps. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
 

Google på trapperne med gigantisk musiktjeneste

Sådan toptuner Google sin søgemaskine

Efterretningstjeneste: Sådan finder du skjult materiale på Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.