Du kan læse mere om, hvordan du tackler det her.
Men skulle du stå i den uheldige situation at være blevet sat på porten og pludselig have fået titlen jobsøgende eller ledig, så er der råd at hente.
Vi har spurgt fire it-folk, der selv har prøvet det på egen krop.
1) Få bearbejdet fyringen
Når nu en fyring kan været noget af et gevaldigt chok for mange, så er et råd helt konkret at få afklaret sin situation.
"Jeg tror, det vigtigste er at få bearbejdet det chok, det kan være lige pludselig ikke at skulle møde på arbejde den næste dag. Det kan godt tage lidt tid, før man har taget ordentlig afsked med det tidligere job og kollegaer, og den tid skal man tage sig," siger Bjørn Møinichen, der tidligere var ansat som business development manager hos Xerox.
Han er stadig jobsøgende, men fortæller, at det var et chok at blive fyret, og derfor var det vigtigste at få afklaret sin situation til at starte med.
"Det handler virkelig om at komme godt videre og lægge det bag sig uden bitterhed. Du skal være klar til at gå aktivt ind i din jobsøgningsperiode - for det er en fuldtidsbeskæftigelse og kræver meget. Så det handler om virkelig at finde sig selv og finde ud af, hvad man vil," fortæller Bjørn Møinichen videre, der også påpeger vigtigheden af at sparre med en coach.
2) Find ud af hvad du vil
Et andet råd er helt basalt at finde ud af, hvad du egentlig vil. For hvis du har siddet i samme stillinger i et eller flere årtier, er det måske ikke altid lige nemt bare at gå i gang med en jobsøgning.
Derfor bør du med det samme begynde at kigge indad.
"Man skal sætte sig et klart mål, og så knokle på og gå efter det. Men det er nemmere sagt end gjort, for det er ikke altid så let at få afklaret, specielt hvis man har arbejdet med det samme i 10 år," siger Simon Lincoln, der tidligere i år blev fyret fra Motorola.
Han havde været ansat som leder af en dokumentations- og brugervenlighedsafdeling, men da hans afdeling blev flyttet til Polen, blev han ramt af omstruktureringen.
Så efter mange år i samme virksomhed skulle han i gang med noget nyt. Det kan måske lyde simpelt, men han pointerer, at man skal få gjort op med sig selv, hvad man egentlig vil videre med.
"For mit vedkommende var det helt centralt først og fremmest at finde ud af, hvad jeg egentlig ville. Skulle jeg kaste mig over noget nyt eller blive i samme boldgade?" siger han og fortsætter:
"Man skal spørge sig selv, hvad man vil, og hvilke konkrete og særlige kompetencer man har og vil sætte i spil."
Simon Lincoln fik efter et halvt år som jobsøgende en stilling hos Napatech som leder i en dokumentations- og brugervenlighedsafdeling.
Artiklen fortsætter på næste side...