KMD's nye formand: Sådan vil jeg gribe opgaven an

Interview: KMD's nye bestyrelsesformand har en plan for sit arbejde med KMD. Se her, hvor top-profilen Leo Apotheker vil sætte ind.

Interview: Det kom som noget af en overraskelse, da KMD i 2012 meddelte, at tyskeren Leo Apotheker indtrådte som ny bestyrelsesformand for det danske selskab.

Ganske vist er KMD et stort selskab i den danske it-andedam. Men Leo Apotheker har haft sin daglige gang i den absolut øverste liga i den globale it-branche, hvor han har hørt til blandt verdens måske 20 mest magtfulde topchefer.

Tidligere administrerende direktør for både SAP og HP - sidstnævnte ganske vist i blot 11 ret kaotiske måneder, indtil fyresedlen kom. Det kan du læse mere om her.

Nu har kapitalfonden Advent International indsat ham som formand for KMD, efter fonden i efteråret 2012 købte KMD af den hidtidige ejer, kapitalfonden EQT. Det kan du læse mere om her.

Hvad bliver opgaven så?
Leo Apotheker kommer således med et brus fra den store verden. Men hans opgave som bestyrelsesformand vil være tilbagetrukket, fortæller han, da Computerworld møder ham og KMD's topchef, Lars Monrad-Gylling.

"Lars [Monrad-Gylling. red] og hans folk står i spidsen for dette selskab. Jeg er her alene for at tilbyde rådgivning og støtte," siger en afdæmpet Leo Apotheker til Computerworld.

"Bestyrelsens opgave er at formulere strategi og retning og dernæst understøtte, at strategien bliver fulgt. Men når alt kommer til alt, så er det den daglige ledelse, der kører selskabet," siger han.

Leo Apotheker understreger dog, at det er essentielt for ham, at den vedtagne strategi bliver fulgt.

"Strategier, der ikke bliver arbejdet efter, er jo bare luftspejlninger. Og en god strategi kan koges ned til en enkelt side. Det er en dårlig strategi, hvis den kræver en masse forklaring," siger han.

I Danmark hver fjerde uge
Leo Apotheker har siden købet deltaget i bestyrelsesmøderne i Danmark cirka hver fjerde uge og har sideløbende været jævnligt i kontakt med direktør Lars Monrad-Gylling.

Hos KMD ser man ikke nogen tegn på, at det nylige ejerskifte kommer til at føre til de store strategi-ændringer.

Det skyldes, at både den gamle og den nye ejer er en kapitalfond.

Og kapitalfondene arbejder trods alt nogenlunde ens og har nogenlunde ens forretningsmodeller: Køb en virksomhed, gør den fed hurtigst muligt og sælg den med gevinst.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.