Artikel top billede

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone

Takket være en løsning fra det svenske firma iZettle kan en københavnsk frisør modtage betalinger på sin iPhone.

De er erklærede Apple-fanatikere hos den københavnske frisør Tom Skou Salon & Academy.

IMac, iPhone, iPad og Apple Tv.

Ja, der eksisterer strengt taget ikke et Apple-produkt, som du ikke kan finde i frisørsalonen ved Frederiksholms Kanal i det indre København.

Og når kunderne sætter sig i frisørstolen, behøver de ikke tage til takke med det seneste nummer af Se & Hør eller Euroman.

I stedet kan de surfe på nettet med en af de iPads, som salonen stiller til rådighed for kunderne.

Men nu kan kunderne også betale for deres studsninger på en iPhone.

Brugt iZettle i tre dage

Da PC World Business Center taler med salonens indehaver Tom Skou, har han i knap tre dage brugt det svenske betalingssystem iZettle, der gør det muligt at tage mod betaling på en iPhone, iPad eller iPod Touch.

Ifølge iZettle vil der også komme en løsning til Android-enheder, men det vides endnu ikke hvornår. 

Tjenesten består af en kortlæser, der tilsluttes din Apple-gadget, og en særlig app, der installeres på enheden.

Imponerede kunder

Kunderne sætter herefter blot kortet i kortlæseren og sætter deres underskrift på touchskærmen.

Når regningen er betalt, modtager kunden en faktura via e-mail.

"Det fungerer super-fedt. Kunderne er meget imponerede og nysgerrige, når vi viser dem, hvordan det virker. Og vores forretning er jo lidt speciel, fordi jeg ud over salonen også ofte kører ud til kunder, hvor det er fedt at kunne tage mod betaling direkte på stedet," siger Tom Skou.

Når han kommer hjem fra sine kundebesøg, har han indtil nu skullet bruge tid på at skrive en faktura og sende det til virksomhedens bogholder.

Men med iZettle sker det automatisk.

"Når min dag er slut, giver app'en mig en en oversigt over alle indtægterne, som jeg kan sende som en Excel-fil direkte fra min iPhone til bogholderen," siger han.

Så dyrt er det at bruge iZettle

Det er dog ikke nogen gratis fornøjelse at bruge iZettle. Ved hver eneste transaktion skal du betale 2,75 procent af summen til iZettle. 

"Det er indtil videre den eneste ulempe," siger Tom Skou.

Klipning afsluttes med foto

Ifølge Tom Skou vækker det især opmærksomhed hos kunderne, når klipningen afsluttes med, at frisøren tager et billede af det ny-klippede hår med sin iPhone.

Billedet bliver bagefter sat ind på fakturaen, der automatisk mailes til kunden efter Dankort-betalingen.

Ifølge Tom Skou er det ikke kun en sjov gimmick, men det kan også bruges som en garanti for, at kunden rent faktisk har fået det, som han har betalt for. 

Dankort-betalinger er dyre

Før frisør-forretningen fik iZettle, var det ikke muligt for kunderne at betale med dankort. 

Det skyldes blandt andet, at det ville koste butikken 3.500 kroner om året for at få en dankort-terminal gennem PBS. Et fast beløb, som Tom Skou var betænkelig over for at binde sin nystartede virksomhed til. 

Men det kræver dog ikke meget hovedregning at nå frem til, at det for nogle forretninger hurtigt kan blive endnu dyrere at bruge iZettle.

"Ja, måske. Men det kan også være svært at regne sig frem til, hvad den egentlige pris er. Fordi nu slipper jeg for at sidde at skulle skrive fakturaer, når jeg er kommet hjem fra et kundebesøg. Den tid, jeg før brugte på det, har også en pris," siger han. 

Tom Skou overvejer dog stadigvæk, om de 2,75 procent i fremtiden skal være en udgift, som salonen skal afholde. Eller om det ryger på regningen som et gebyr for de kunder, der gerne vil betale med Visa-dankort.

IZettle virker med Visa-Dankort, Mastercard og Diners Card. 

Læs også:  
Nu er Paypal klar med ny smart iPhone-betaling

Glem Dankortet - her er de fantastiske alternativer

Google dræber betalingskortet - her er Google Wallet

Nu vil Toshiba dræbe butikkernes stregkode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere