Det skyldes, at EU-Kommissionen, -ministerrådet og -parlamentet i går indgik en politisk aftale om at modernisere EU-udbudsdirektivet, hvilket igen betyder, at den danske udbudslovgivning også vil blive ændret og gjort mere præcis på en lang række punkter.
Det forventes, at der kommer en formel vedtagelse af direktivet i oktober, efter det danske EU-formandskab for nyligt har sat ændringen af udbudsreglerne på dagsordenen.
Det danske arbejde med at "oversætte" direktivet til dansk lovgivning er så småt allerede er i gang, efter regeringen har nedfældet et kommissorium, som vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Hanne Kristensen skal sidde som formand for.
Efter den formelle EU-vedtagelse og det danske lovarbejde forventes de nye udbudsregler at træde i kraft til næste år.
Først de dårlige nyheder
Først og fremmest er det vigtigt at bide mærke i, at den såkaldte bagatelgrænse næppe bliver rykket én eneste euro, selvom flere it-organisationer har plæderet for en hævning fra de nuværende 931.638 kroner for staten, mens tærskelværdien for regioner og kommuner ligger på 1.438.448 kroner.
Her var ønsket en ny bagatelgrænse, der lå på omkring en million euro - svarende til godt 7,5 millioner kroner - da it-projekter hurtigt kan få ben at gå på.
"Det ligger dog ikke i kortene, at tærskelværdierne bliver ændret," siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kenneth Skov Jensen, til Computerworld.
Han peger dog på flere andre områder, hvor udbudsmoderniseringen kan få stor indflydelse for danske it-virksomheder.
Bliver klogere på it-projekter
Det drejer sig blandt andet om, at der tilskyndes til en større dialog mellem offentlig ordregiver og it-leverandørerne allerede tidligt i processen, så ordregiverne kan få en fornemmelse af, hvad markedet har at tilbyde af konkrete løsninger.
Det betyder, at eksempelvis en offentlig myndighed kan få afklaret spørgsmål og blive klogere på mulighederne i bestillingen af et komplekst it-system.
"Der indføres mulighed for teknisk dialog, der svarer til en markedsundersøgelse, hvor de offentlige udbydere kan invitere virksomheder på lige vilkår til at fortælle om, hvad der findes på markedet og sammen blive klogere på, hvad der skal udvikles, inden udbuddet bliver skudt i gang," forklarer Kenneth Skov Jensen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Artiklen fortsætter på næste side...