Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab

Top 100 2013 Bredbåndspakker med tv-indhold. Sådan lyder opskriften på en eksisterende succes. Mens Wi-Fi overalt skal skabe fremtidens indtjening.

Vinderen af Top 100 i kategorien tele- og internetudbyder er det TDC-ejede kabel-tv og bredbåndsselskab, YouSee.

En pris som firmaet i øvrigt også løb med sidste år.

Et af nøgleordene for den fremgang, som virksomheden har oplevet gennem flere år, skyldes en hård satsning på et miks mellem bredbånd og tv-indhold, der kan leveres på hele husstandens arsenal af skærme.

"Vi har en langsigtet produkt- og udviklingsstrategi, og det er den, vi har høstet frugterne af," fortæller chefen for YouSee, Mathias Berg.

"Vi har skabt vores position gennem en kombination af bredbånd og tv. De to er koblet sammen, og det giver en stribe ekstra ydelser til bredbåndsproduktet, som ingen af de øvrige firmaer kan konkurrere med. Det er kernen i vores succes," fortæller han.

"Det, vi er gode til, er at levere og distribuere indhold til alle familiens platforme."

YouSee forsyner omkring 430.000 danske husstande med bredbånd.

Ny konkurrenter

Men YouSee skal holde sig skarp, hvis selskabet vil fortsætte i toppen af feltet.

På bredbånd er eksempelvis el-selskabernes fiber en konkurrent, men også på indholdssiden er der dukket mange konkurrerende selskaber op i det sidste års tid.

Et eksempel er Netflix, der ifølge mediebureauet Mindshare har fået 600.000 kunder i løbet af rekordtid.

Men også firmaer som Viaplay og HBO kæmper med om indholdsleveringen.

"Den øgede konkurrence er positiv, men via vores forspring og vores indtjening er vi også klar med flere nye produkter i efteråret."

Der vil eksempelvis blive større valgfrihed i forhold til tv-kanaler, fortæller YouSee-chefen.

Wi-Fi overalt

Der er også andre tiltag i støbeskeen, som skal fortsætte firmaets position som TDC's guldæg.

Et af dem løber i øjeblikket af stablen i en test i den vestjyske by Varde.

Nærmere bestemt er det 4.000 medlemmer i Varde Antenneforening, der er prøvekaniner i et projekt, der går ud på, at det bliver muligt for Yousee-kunderne gratis at benytte sig af hinandens Wi-Fi.

For at få net-planen til at glide uden problemer giver YouSee muligheden for, at de enkelte husstandes trådløse router kan få ekstra kapacitet, så andre YouSee-kunder ud over beboerne i husstanden kan bruge forbindelsen.

"Rent praktisk lægger vi et nyt bredbåndsprodukt ovenpå, hvad man allerede har. Har man eksempelvis en 20 megabitforbindelse, lægger vi yderligere 10 megabit på, så den almindelige bredbåndsforbindelse ikke påvirkes af den øgede trafik."

Projektet blev skudt i gang i sommerferien med en prøveperiode på tre måneder. Test-tiden er således ved at være udløbet, og en evaluering er på vej.

"Forsøget i Varde ser ud til at blive en stor succes, og det er noget, vi vil sprede ud til andre dele af landet," fortæller Mathias Berg.

Ideen om at dele Wi-Fi er dog ikke helt ny.

Projektet er inspireret af det spanske Fon-projekt, som dog mødte en del modstand fra de danske teleselskaber for nogle år tilbage.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere