Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab

Top 100 2013 Bredbåndspakker med tv-indhold. Sådan lyder opskriften på en eksisterende succes. Mens Wi-Fi overalt skal skabe fremtidens indtjening.

Vinderen af Top 100 i kategorien tele- og internetudbyder er det TDC-ejede kabel-tv og bredbåndsselskab, YouSee.

En pris som firmaet i øvrigt også løb med sidste år.

Et af nøgleordene for den fremgang, som virksomheden har oplevet gennem flere år, skyldes en hård satsning på et miks mellem bredbånd og tv-indhold, der kan leveres på hele husstandens arsenal af skærme.

"Vi har en langsigtet produkt- og udviklingsstrategi, og det er den, vi har høstet frugterne af," fortæller chefen for YouSee, Mathias Berg.

"Vi har skabt vores position gennem en kombination af bredbånd og tv. De to er koblet sammen, og det giver en stribe ekstra ydelser til bredbåndsproduktet, som ingen af de øvrige firmaer kan konkurrere med. Det er kernen i vores succes," fortæller han.

"Det, vi er gode til, er at levere og distribuere indhold til alle familiens platforme."

YouSee forsyner omkring 430.000 danske husstande med bredbånd.

Ny konkurrenter

Men YouSee skal holde sig skarp, hvis selskabet vil fortsætte i toppen af feltet.

På bredbånd er eksempelvis el-selskabernes fiber en konkurrent, men også på indholdssiden er der dukket mange konkurrerende selskaber op i det sidste års tid.

Et eksempel er Netflix, der ifølge mediebureauet Mindshare har fået 600.000 kunder i løbet af rekordtid.

Men også firmaer som Viaplay og HBO kæmper med om indholdsleveringen.

"Den øgede konkurrence er positiv, men via vores forspring og vores indtjening er vi også klar med flere nye produkter i efteråret."

Der vil eksempelvis blive større valgfrihed i forhold til tv-kanaler, fortæller YouSee-chefen.

Wi-Fi overalt

Der er også andre tiltag i støbeskeen, som skal fortsætte firmaets position som TDC's guldæg.

Et af dem løber i øjeblikket af stablen i en test i den vestjyske by Varde.

Nærmere bestemt er det 4.000 medlemmer i Varde Antenneforening, der er prøvekaniner i et projekt, der går ud på, at det bliver muligt for Yousee-kunderne gratis at benytte sig af hinandens Wi-Fi.

For at få net-planen til at glide uden problemer giver YouSee muligheden for, at de enkelte husstandes trådløse router kan få ekstra kapacitet, så andre YouSee-kunder ud over beboerne i husstanden kan bruge forbindelsen.

"Rent praktisk lægger vi et nyt bredbåndsprodukt ovenpå, hvad man allerede har. Har man eksempelvis en 20 megabitforbindelse, lægger vi yderligere 10 megabit på, så den almindelige bredbåndsforbindelse ikke påvirkes af den øgede trafik."

Projektet blev skudt i gang i sommerferien med en prøveperiode på tre måneder. Test-tiden er således ved at være udløbet, og en evaluering er på vej.

"Forsøget i Varde ser ud til at blive en stor succes, og det er noget, vi vil sprede ud til andre dele af landet," fortæller Mathias Berg.

Ideen om at dele Wi-Fi er dog ikke helt ny.

Projektet er inspireret af det spanske Fon-projekt, som dog mødte en del modstand fra de danske teleselskaber for nogle år tilbage.

Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere