Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

YouSee: Derfor er vi Danmarks bedste bredbåndsselskab

Top 100 2013 Bredbåndspakker med tv-indhold. Sådan lyder opskriften på en eksisterende succes. Mens Wi-Fi overalt skal skabe fremtidens indtjening.

Vinderen af Top 100 i kategorien tele- og internetudbyder er det TDC-ejede kabel-tv og bredbåndsselskab, YouSee.

En pris som firmaet i øvrigt også løb med sidste år.

Et af nøgleordene for den fremgang, som virksomheden har oplevet gennem flere år, skyldes en hård satsning på et miks mellem bredbånd og tv-indhold, der kan leveres på hele husstandens arsenal af skærme.

"Vi har en langsigtet produkt- og udviklingsstrategi, og det er den, vi har høstet frugterne af," fortæller chefen for YouSee, Mathias Berg.

"Vi har skabt vores position gennem en kombination af bredbånd og tv. De to er koblet sammen, og det giver en stribe ekstra ydelser til bredbåndsproduktet, som ingen af de øvrige firmaer kan konkurrere med. Det er kernen i vores succes," fortæller han.

"Det, vi er gode til, er at levere og distribuere indhold til alle familiens platforme."

YouSee forsyner omkring 430.000 danske husstande med bredbånd.

Ny konkurrenter

Men YouSee skal holde sig skarp, hvis selskabet vil fortsætte i toppen af feltet.

På bredbånd er eksempelvis el-selskabernes fiber en konkurrent, men også på indholdssiden er der dukket mange konkurrerende selskaber op i det sidste års tid.

Et eksempel er Netflix, der ifølge mediebureauet Mindshare har fået 600.000 kunder i løbet af rekordtid.

Men også firmaer som Viaplay og HBO kæmper med om indholdsleveringen.

"Den øgede konkurrence er positiv, men via vores forspring og vores indtjening er vi også klar med flere nye produkter i efteråret."

Der vil eksempelvis blive større valgfrihed i forhold til tv-kanaler, fortæller YouSee-chefen.

Wi-Fi overalt

Der er også andre tiltag i støbeskeen, som skal fortsætte firmaets position som TDC's guldæg.

Et af dem løber i øjeblikket af stablen i en test i den vestjyske by Varde.

Nærmere bestemt er det 4.000 medlemmer i Varde Antenneforening, der er prøvekaniner i et projekt, der går ud på, at det bliver muligt for Yousee-kunderne gratis at benytte sig af hinandens Wi-Fi.

For at få net-planen til at glide uden problemer giver YouSee muligheden for, at de enkelte husstandes trådløse router kan få ekstra kapacitet, så andre YouSee-kunder ud over beboerne i husstanden kan bruge forbindelsen.

"Rent praktisk lægger vi et nyt bredbåndsprodukt ovenpå, hvad man allerede har. Har man eksempelvis en 20 megabitforbindelse, lægger vi yderligere 10 megabit på, så den almindelige bredbåndsforbindelse ikke påvirkes af den øgede trafik."

Projektet blev skudt i gang i sommerferien med en prøveperiode på tre måneder. Test-tiden er således ved at være udløbet, og en evaluering er på vej.

"Forsøget i Varde ser ud til at blive en stor succes, og det er noget, vi vil sprede ud til andre dele af landet," fortæller Mathias Berg.

Ideen om at dele Wi-Fi er dog ikke helt ny.

Projektet er inspireret af det spanske Fon-projekt, som dog mødte en del modstand fra de danske teleselskaber for nogle år tilbage.

Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.