Artikel top billede

Her er Danmarks bedste it-købmænd

Niche-distributører klarer sig bedst, viser Computerworlds beregninger.

Top 100 2013: De it-distributører, som klarer sig bedst i forhold til vækst og resultater, findes blandt nichedistributører. Dog blander en enkelt af branchens giganter sig i opløbet.

I Computerworlds Top 100 2013 er det den svenskejede tilbehørs- og acessories-distributør DanDeltaco, brokeren Dansk Computer Center (DCC) og løsningsdistributøren Arrow ECS, der ligger i toppen af distributør-kategorien.

I år indeholder distributørkategorien i alt otte virksomheder fra en del af it-branchen, som har været præget af voldsom konsolidering.

Papirstynde indtjeningsmarginaler præger markedet for it-distribution. Derfor er det måske heller ikke så overraskende, at de distributører, som klarer sig bedst, skal findes blandt spillere i markedet, som på den ene eller anden led har en høj grad af specialisering i deres tilgang til markedet.

Dandeltaco A/S omsatte med sine blot fire medarbejdere for 21 millioner kroner i 2012 - en stigning på 11 procent - og fik endnu en gang et pænt overskud, som blev på 360.000 kroner efter skat.

Dandeltaco har været på markedet siden 1999 og er i dag en del af den svenskejede Deltaco-koncern, som de seneste år har profileret sig gennem målrettede opkøb af meget forskelligartede nichedistributører.

Østjyske Dansk Computer Center (DCC) er en anden mangeårig spiller i distributionsmarkedet, som med 56 medarbejdere genererede en omsætning på 403 millioner kroner - en fremgang på otte procent. Anstrengelserne mundede ud i et overskud efter skat på 15 millioner kroner mod godt 12 millioner kroner året før.

DCC - med direktør Kent Hessellund Jeppesen i spidsen - har fra at være en klassisk it-broker specialiseret sig i salg af overskudsprodukter fra en række af de førende it-producenter.

En stor del af forretningen er eksempelvis bygget på salg af Lenovo-pc'er, ligesom der er servere og storage fra IBM, HP og anden hardware til datacentre på hylderne. Den største del af salget er eksport til især Østeuropa, mens omkring en tredjedel af omsætningen ligger i Danmark.

Løsnings-distributøren Arrow ECS er med en omsætning på 1,8 milliarder kroner Danmarks næststørste it-distributør og befinder sig i et noget andet luftlag end de to andre kandidater i Computerworlds Top 100-analyse.

Med sit amerikanske moderselskab i ryggen har Arrow ECS 121 ansatte i Danmark, som ud over en fremgang i omsætningen på 10 procent også lagde 25 procent til årsresultatet, som i 2012 endte på knap 39 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere