Sådan stod der i Top 100-magasinet 2008. Kort tid efter rullede skandalen. Stein Bagger afsoner i dag syv års fængsel, som han i juni 2009 blev idømt for svindel for næsten en milliard kroner. Asger Jensby blev i oktober 2010 erklæret personligt konkurs i skifteretten i norske Stavanger, hvor han bor.

It-firmaer i vild vækst - og på katastrofekurs

Computerworld har målt og vejet it-branchen siden 1996. Vi har taget et blik tilbage for at se, hvordan det er gået tidligere vindere af Top 100.

It-branchen er en omskiftelig branche, hvor blandt andet den voldsomme konkurrence og den ekstreme hastighed, hvormed teknologierne udvikler sig, skaber fremdrift og forandringer i et meget højt tempo i forhold til andre industrier.

Virksomheder opløses, fusioneres, opkøbes eller forandres hver eneste dag, og gode virksomheder kan løbe tør for krudt og brænde ud og gå ned, mens andre virksomheder pludselig kan blomstre op og blive morgendagens store håb.

Computerworld har siden 1996 årligt oprindeligt via uformelle rundspørger og siden grundige regnskabsanalyser fundet frem til først Danmarks bedste it-person og siden Danmarks bedste it-virksomhed i de såkaldte "Top"-kåringer, som i dag hedder "Top 100".

Et blik ned over historiens gang understreger, at de allerbedste it-virksomheder netop er forandringsvillige, ligesom de ofte bliver ledet af personer, der altid er klar til at søge nye veje for at fremme virksomheden og udnytte dens potentiale.

Det var der god brug for årene efter den store it-boble, der med et knald fik bunden til at gå ud af et marked, der var blevet pumpet op til bristepunktet med varm luft, sød musik og flotte ord.

Knoklearbejde
I de første år af det nye årtusind knoklede it-industrien ikke mindst for at etablere sig som en rigtig industri med rigtige produkter, der gav mening og konkurrencefordele.

At it-branchen er omskiftelig understreges af Danmarks bedste it-virksomhed i 2001, nemlig det nordsjællandske softwareselskab Danware med direktør Peter Grøndahl i spidsen.

Danware var kendt for sine trecifrede vækstprocenter og for at tjene 50 øre for hver krone på selskabets fjernbetjeningssoftware.

Siden vendte udviklingen, og Peter Grøndahl stoppede som direktør i 2008 efter en ordentlig rutsjetur fra overskud på 130 millioner til underskud på 21 millioner kroner på blot et par år.

Selskabet hedder i dag Netop Business Solutions og har Kurt Bager som direktør. Ib Kunøe er i dag bestyrelsesformand for selskabet.

Netop Business Solutions omsatte i 2012 for 13,3 millioner kroner og kom ud med et underskud før skat på 16,7 millioner kroner. Året før fik selskabet et underskud på seks millioner kroner før skat.

Året efter - mens krisen efter den bristede it-boble rasede - kårede vi softwareselskabet Edlund til Danmarks bedste it-virksomhed.

Selskabet har i dag 223 ansatte og er fortsat i god gænge. Det omsatte i 2012 for 197,5 millioner kroner og kom ud med et overskud efter skat på 23,4 millioner kroner.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.