Disse sikkerhedsfirmaer er størst i Danmark

Top 100 2013 Sikkerhedssoftware sælger, uanset om der er finanskrise eller ej. Det er her, gevinsterne hives hjem, og der er specielt én sikkerhedsproducent, der har sat sig på det danske marked.

Der er tre ord, som har præget økonomidebatten siden 2008:

Finanskrise, finanskrise og finanskrise.

Med mindre man er en virksomhed, der sælger sikkerhedssoftware. For i denne branche har den økonomiske kolbøtte nemlig langt fra hevet omsætningen ned i dybet.

Lars Thinggaard, administrerende direktør i det danske firma Milestone Systems, der udvikler videoovervågnings-software, udtrykker det på denne måde:

"Sikkerhedsprodukter er ikke så følsomme over for nedgang, fordi usikkerhed i verden skaber investeringer i sikkerhed."

Og det kan der være noget om. Det viser omsætningstallene fra analysehuset IDC for dette hjørne af it-branchen.

Tallene har været stabile med en stigende tendens i hele krise-perioden.


Med disse resultater i bagagen skiller sikkerhedssoftware sig ud fra it-branchen som helhed. Den har det nemlig betydelig hårdere.

I Computerworlds Top 100-oversigt har vi gennemgået 176 regnskaber fra de mest betydningsfulde it-firmaer.

Billedet tegner en branche under pres.

Fra 2011 til 2012 havde den samlede branche en omsætningsvækst på 0,6 procent, mens sikkerhedsbranchens stigning har været på over otte procent.

Top 100-analysen viser da også, at forhandlere og producenter af branchesoftware skiller sig ud fra gennemsnittet som den eneste rigtigt markante vækst-motor i it-branchen med en vækst i indtjeningen efter skat på næsten 53 procent.

En stor, mange små
Det danske marked er præget af mange små spillere, men der er specielt en enkelt sikkerhedsproducent, der hiver gevindsten hjem i kongeriget.

Symantecs markedsandel er næsten dobbelt så stor som feltets nummer to, IBM.

Herefter kommer sikkerhedsvirksomhederne som perler på en snor med svagt faldende markedsandel.

Læs også:
Danmarks bedste it-virksomheder har ondt i indtjeningen

Sådan fik dansk it-firma succes i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.