Artikel top billede

Disse sikkerhedsfirmaer er størst i Danmark

Top 100 2013 Sikkerhedssoftware sælger, uanset om der er finanskrise eller ej. Det er her, gevinsterne hives hjem, og der er specielt én sikkerhedsproducent, der har sat sig på det danske marked.

Der er tre ord, som har præget økonomidebatten siden 2008:

Finanskrise, finanskrise og finanskrise.

Med mindre man er en virksomhed, der sælger sikkerhedssoftware. For i denne branche har den økonomiske kolbøtte nemlig langt fra hevet omsætningen ned i dybet.

Lars Thinggaard, administrerende direktør i det danske firma Milestone Systems, der udvikler videoovervågnings-software, udtrykker det på denne måde:

"Sikkerhedsprodukter er ikke så følsomme over for nedgang, fordi usikkerhed i verden skaber investeringer i sikkerhed."

Og det kan der være noget om. Det viser omsætningstallene fra analysehuset IDC for dette hjørne af it-branchen.

Tallene har været stabile med en stigende tendens i hele krise-perioden.

Med disse resultater i bagagen skiller sikkerhedssoftware sig ud fra it-branchen som helhed. Den har det nemlig betydelig hårdere.

I Computerworlds Top 100-oversigt har vi gennemgået 176 regnskaber fra de mest betydningsfulde it-firmaer.

Billedet tegner en branche under pres.

Fra 2011 til 2012 havde den samlede branche en omsætningsvækst på 0,6 procent, mens sikkerhedsbranchens stigning har været på over otte procent.

Top 100-analysen viser da også, at forhandlere og producenter af branchesoftware skiller sig ud fra gennemsnittet som den eneste rigtigt markante vækst-motor i it-branchen med en vækst i indtjeningen efter skat på næsten 53 procent.

En stor, mange små

Det danske marked er præget af mange små spillere, men der er specielt en enkelt sikkerhedsproducent, der hiver gevindsten hjem i kongeriget.

Symantecs markedsandel er næsten dobbelt så stor som feltets nummer to, IBM.

Herefter kommer sikkerhedsvirksomhederne som perler på en snor med svagt faldende markedsandel.

Læs også:
Danmarks bedste it-virksomheder har ondt i indtjeningen

Sådan fik dansk it-firma succes i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere