Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er Danmarks tre bedste it-forhandlere

Top 100 2013 Vækst og stigende overskud går hånd i hånd hos Danmarks bedste it-forhandlere.

De tre bedste it-forhandlere i Computerworlds Top 100-analyse modbeviser effektivt de seneste års mantra om, at det er tæt på umuligt at tjene penge på at sælge hardware.

For trods papirstynde indtjeningsmarginer er det åbenbart stadig muligt at skrue en forretning sammen, hvor stort volumen og højt niveau af service tilsammen skaber så stor værdi for kunden, at det også sætter sig spor på bundlinien.

I år er forhandler-kategorien præget af gamle kendinge som det svensk-ejede Dustin, østjyske ED-Data og nordsjællandske Comm2ig, som lægger sig i spidsen for et felt på i alt syv virksomheder.

Dustin og Comm2ig bliver normalt betragtet som henholdsvis den 2. og 3. største hardwareforhandler på det danske marked med langt op til nummer et - Atea.

For at få en idé om proportionerne på hardware-markedet kan man lægge deres omsætningstal sammen. Så når man til 1,1 milliarder kroner. Det tal skal stadig ganges med fem for at nå op til Ateas nærmest ufattelige 5,5 milliarder kroner store omsætning.

Alligevel formår de - efter deres egen målestok - at overgå Atea på vækst og indtjening.

Comm2ig nåede i 2012 med 44 ansatte en omsætning på 352 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 procent. Og på bundlinien mere end tredobler Comm2ig sit resultat med et overskud på 12 millioner kroner.

Comm2ig har været i gang siden 1998 og har i dag en stærk forretning på det offentlige marked. Sidste år fusionerede man med kollegerne hos 2ig.

Ser man på omsætning og bemanding, er svenskejede Dustin cirka dobbelt så store som kollegerne hos Comm2ig og lever dermed op til sine egne ambitioner om at være en "klar nummer to" på det danske marked.

Dustins forretning i Danmark er reelt en fortsættelse af det tidligere Computerstore, som svenskerne opkøbte i 2007 med det klare formål at få et stærkere fodfæste på det danske marked.

Dustins omsætning steg i 2012 fra cirka to tredjedele af en milliard (640 millioner kroner) til en trekvart milliard (736 millioner kroner). Ligesom i tilfældet med Comm2ig blev den pæne vækst fulgt op af solid fremgang i indtjeningen. Resultat endte på 31 millioner kroner mod 19 millioner året før.

Tredje hjul på sejrsskamlen for it-forhandlerne er hardware-specialisten ED-Data, som holder til nord for Aarhus. ED-Data startede tilbage i 2003 og har i dag en meget bred produktportefølje.

De 10 medarbejdere hævede i 2012 omsætningen fra 54 til 61 millioner kroner, og på bundlinien nåede man næsten en fordobling med et overskud efter skat på 782.000 kroner.

Læs også:

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til

Fusion udfordrer Atea

Dell har vundet ED Datas tillid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere