Artikel top billede

Her er Danmarks tre bedste it-forhandlere

Top 100 2013 Vækst og stigende overskud går hånd i hånd hos Danmarks bedste it-forhandlere.

De tre bedste it-forhandlere i Computerworlds Top 100-analyse modbeviser effektivt de seneste års mantra om, at det er tæt på umuligt at tjene penge på at sælge hardware.

For trods papirstynde indtjeningsmarginer er det åbenbart stadig muligt at skrue en forretning sammen, hvor stort volumen og højt niveau af service tilsammen skaber så stor værdi for kunden, at det også sætter sig spor på bundlinien.

I år er forhandler-kategorien præget af gamle kendinge som det svensk-ejede Dustin, østjyske ED-Data og nordsjællandske Comm2ig, som lægger sig i spidsen for et felt på i alt syv virksomheder.

Dustin og Comm2ig bliver normalt betragtet som henholdsvis den 2. og 3. største hardwareforhandler på det danske marked med langt op til nummer et - Atea.

For at få en idé om proportionerne på hardware-markedet kan man lægge deres omsætningstal sammen. Så når man til 1,1 milliarder kroner. Det tal skal stadig ganges med fem for at nå op til Ateas nærmest ufattelige 5,5 milliarder kroner store omsætning.

Alligevel formår de - efter deres egen målestok - at overgå Atea på vækst og indtjening.

Comm2ig nåede i 2012 med 44 ansatte en omsætning på 352 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 procent. Og på bundlinien mere end tredobler Comm2ig sit resultat med et overskud på 12 millioner kroner.

Comm2ig har været i gang siden 1998 og har i dag en stærk forretning på det offentlige marked. Sidste år fusionerede man med kollegerne hos 2ig.

Ser man på omsætning og bemanding, er svenskejede Dustin cirka dobbelt så store som kollegerne hos Comm2ig og lever dermed op til sine egne ambitioner om at være en "klar nummer to" på det danske marked.

Dustins forretning i Danmark er reelt en fortsættelse af det tidligere Computerstore, som svenskerne opkøbte i 2007 med det klare formål at få et stærkere fodfæste på det danske marked.

Dustins omsætning steg i 2012 fra cirka to tredjedele af en milliard (640 millioner kroner) til en trekvart milliard (736 millioner kroner). Ligesom i tilfældet med Comm2ig blev den pæne vækst fulgt op af solid fremgang i indtjeningen. Resultat endte på 31 millioner kroner mod 19 millioner året før.

Tredje hjul på sejrsskamlen for it-forhandlerne er hardware-specialisten ED-Data, som holder til nord for Aarhus. ED-Data startede tilbage i 2003 og har i dag en meget bred produktportefølje.

De 10 medarbejdere hævede i 2012 omsætningen fra 54 til 61 millioner kroner, og på bundlinien nåede man næsten en fordobling med et overskud efter skat på 782.000 kroner.

Læs også:

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til

Fusion udfordrer Atea

Dell har vundet ED Datas tillid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere