Her er Danmarks tre bedste it-forhandlere

Top 100 2013 Vækst og stigende overskud går hånd i hånd hos Danmarks bedste it-forhandlere.

De tre bedste it-forhandlere i Computerworlds Top 100-analyse modbeviser effektivt de seneste års mantra om, at det er tæt på umuligt at tjene penge på at sælge hardware.

For trods papirstynde indtjeningsmarginer er det åbenbart stadig muligt at skrue en forretning sammen, hvor stort volumen og højt niveau af service tilsammen skaber så stor værdi for kunden, at det også sætter sig spor på bundlinien.

I år er forhandler-kategorien præget af gamle kendinge som det svensk-ejede Dustin, østjyske ED-Data og nordsjællandske Comm2ig, som lægger sig i spidsen for et felt på i alt syv virksomheder.

Dustin og Comm2ig bliver normalt betragtet som henholdsvis den 2. og 3. største hardwareforhandler på det danske marked med langt op til nummer et - Atea.

For at få en idé om proportionerne på hardware-markedet kan man lægge deres omsætningstal sammen. Så når man til 1,1 milliarder kroner. Det tal skal stadig ganges med fem for at nå op til Ateas nærmest ufattelige 5,5 milliarder kroner store omsætning.

Alligevel formår de - efter deres egen målestok - at overgå Atea på vækst og indtjening.

Comm2ig nåede i 2012 med 44 ansatte en omsætning på 352 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 procent. Og på bundlinien mere end tredobler Comm2ig sit resultat med et overskud på 12 millioner kroner.

Comm2ig har været i gang siden 1998 og har i dag en stærk forretning på det offentlige marked. Sidste år fusionerede man med kollegerne hos 2ig.

Ser man på omsætning og bemanding, er svenskejede Dustin cirka dobbelt så store som kollegerne hos Comm2ig og lever dermed op til sine egne ambitioner om at være en "klar nummer to" på det danske marked.

Dustins forretning i Danmark er reelt en fortsættelse af det tidligere Computerstore, som svenskerne opkøbte i 2007 med det klare formål at få et stærkere fodfæste på det danske marked.

Dustins omsætning steg i 2012 fra cirka to tredjedele af en milliard (640 millioner kroner) til en trekvart milliard (736 millioner kroner). Ligesom i tilfældet med Comm2ig blev den pæne vækst fulgt op af solid fremgang i indtjeningen. Resultat endte på 31 millioner kroner mod 19 millioner året før.

Tredje hjul på sejrsskamlen for it-forhandlerne er hardware-specialisten ED-Data, som holder til nord for Aarhus. ED-Data startede tilbage i 2003 og har i dag en meget bred produktportefølje.

De 10 medarbejdere hævede i 2012 omsætningen fra 54 til 61 millioner kroner, og på bundlinien nåede man næsten en fordobling med et overskud efter skat på 782.000 kroner.

Læs også:

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til

Fusion udfordrer Atea

Dell har vundet ED Datas tillid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.