Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er Danmarks tre bedste it-forhandlere

Top 100 2013 Vækst og stigende overskud går hånd i hånd hos Danmarks bedste it-forhandlere.

De tre bedste it-forhandlere i Computerworlds Top 100-analyse modbeviser effektivt de seneste års mantra om, at det er tæt på umuligt at tjene penge på at sælge hardware.

For trods papirstynde indtjeningsmarginer er det åbenbart stadig muligt at skrue en forretning sammen, hvor stort volumen og højt niveau af service tilsammen skaber så stor værdi for kunden, at det også sætter sig spor på bundlinien.

I år er forhandler-kategorien præget af gamle kendinge som det svensk-ejede Dustin, østjyske ED-Data og nordsjællandske Comm2ig, som lægger sig i spidsen for et felt på i alt syv virksomheder.

Dustin og Comm2ig bliver normalt betragtet som henholdsvis den 2. og 3. største hardwareforhandler på det danske marked med langt op til nummer et - Atea.

For at få en idé om proportionerne på hardware-markedet kan man lægge deres omsætningstal sammen. Så når man til 1,1 milliarder kroner. Det tal skal stadig ganges med fem for at nå op til Ateas nærmest ufattelige 5,5 milliarder kroner store omsætning.

Alligevel formår de - efter deres egen målestok - at overgå Atea på vækst og indtjening.

Comm2ig nåede i 2012 med 44 ansatte en omsætning på 352 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 procent. Og på bundlinien mere end tredobler Comm2ig sit resultat med et overskud på 12 millioner kroner.

Comm2ig har været i gang siden 1998 og har i dag en stærk forretning på det offentlige marked. Sidste år fusionerede man med kollegerne hos 2ig.

Ser man på omsætning og bemanding, er svenskejede Dustin cirka dobbelt så store som kollegerne hos Comm2ig og lever dermed op til sine egne ambitioner om at være en "klar nummer to" på det danske marked.

Dustins forretning i Danmark er reelt en fortsættelse af det tidligere Computerstore, som svenskerne opkøbte i 2007 med det klare formål at få et stærkere fodfæste på det danske marked.

Dustins omsætning steg i 2012 fra cirka to tredjedele af en milliard (640 millioner kroner) til en trekvart milliard (736 millioner kroner). Ligesom i tilfældet med Comm2ig blev den pæne vækst fulgt op af solid fremgang i indtjeningen. Resultat endte på 31 millioner kroner mod 19 millioner året før.

Tredje hjul på sejrsskamlen for it-forhandlerne er hardware-specialisten ED-Data, som holder til nord for Aarhus. ED-Data startede tilbage i 2003 og har i dag en meget bred produktportefølje.

De 10 medarbejdere hævede i 2012 omsætningen fra 54 til 61 millioner kroner, og på bundlinien nåede man næsten en fordobling med et overskud efter skat på 782.000 kroner.

Læs også:

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til

Fusion udfordrer Atea

Dell har vundet ED Datas tillid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital