Artikel top billede

Søges: Lobbyister der vil forsvare mit privatliv

Frøerne, klimaet og skolelærerne har alle sammen lobbyister, som går til kamp for dem. Men mit privatliv savner en lobbyist - og nogen som vil kæmpe for det.

Klumme: Foregangsland. Smag på ordet.

Det lugter af 2000-tallets friværdifinansierede samtalekøkkener, firehjulstrækkere og forældrekøb. Nu er vi knap så kæphøje og holder duknakket Dankortet i lommen, mens vi håber, at det kan dryppe lidt på os, når det regner i Kina.

Men sjovt nok ikke på miljøområdet, hvor vi fortsat prøver at redde hele verden gennem adfærdsregulerende grønne afgifter, belærende topmøder, cyklende ministre, skyhøje bilafgifter og velmenende oplysningskampagner.

Og der er ingen, som er i tvivl om, at det officielle Danmark vil gå forrest og fortælle USA, Kina og resten af verden, hvordan de burde opfører sig.

Stolte danske politikere har snart i en menneskealder kort sagt belært andre om, hvad de bør gøre.

"Når det kommer til databeskyttelse af borgerne og virksomheder, stoler vi på vores allierede. Sjovt, for vi stoler ikke helt på vores allierede, når det kommer til at nedbringe CO2 i atmosfæren."

Men når det kommer til databeskyttelse af borgerne og virksomheder, stoler vi på vores allierede. Sjovt, for vi stoler ikke helt på vores allierede, når det kommer til at nedbringe CO2 i atmosfæren.

Sjovt nok kan den lyst ligge på et meget lille sted, når snakken falder på digitale borgerrettigheder. Så bliver blikket flakkende.

Det er ellers enkelt - enkelt på den måde, at de rettigheder til privatlivets fred, der normalt gælder, også bør gælde på nettet.

Men ud over Enhedslisten er det yderst begrænset, hvilke politikere som har reageret med noget, der bare ligner forargelse over den systematiske overvågning, landets borgere udsættes for.

Det er på sin vis forståeligt nok. Moderne politikere er tomme kar, som forventer, at fagkundskaben udstyrer dem med en position - en vinkel, en mulighed for at gøre noget.

Hvor er lobbyisterne?

Så vi savner en ordentlig lobbyindsats her. Myndighederne har deres i kraft af et embedsværk, som med henvisning til rigets sikkerhed kan mørklægge alt fra logning til samarbejde med fremmede magter - og sågar en afskedsreception eller to. Men borgerne og virksomhederne? Ikke rigtigt, vel.

Se bare på skoleområdet, hvor Danmarks Lærerforening kan mobilisere både sympati i pressen og guitarspillende lærere på Youtube for at lægge maksimalt pres på modparten.

Eller landbruget hvor Landbrug & Fødevarer på den ene side og Danmarks Naturfredning på den anden side mandsopdækker hver eneste politiker, som bare overvejer at opstille en vindmølle eller tænker at ændre på miljøreguleringen.

Nogen burde tage udfordringen op og minde politikerne om, at udfordringen er, at privatlivets fred ikke er noget, som er givet.

Det er en hårdt tilkæmpet rettighed at have et liv, der ikke overvåges eller angribes af et stats magthavere. Og det er en rettighed, som der skal kæmpes for.

Det har vi en fin tradition for. Det er derfor, vores postbud ikke rutinemæssigt nedskriver, hvem der sender os post og scanner, hvad indholdet er - og det er derfor, vores nabo heller ikke registrerer, hvem vi taler med. Men det sker på nettet. Hver dag.

Hvem tør tage den udfordring op?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.