Artikel top billede

Søges: Lobbyister der vil forsvare mit privatliv

Frøerne, klimaet og skolelærerne har alle sammen lobbyister, som går til kamp for dem. Men mit privatliv savner en lobbyist - og nogen som vil kæmpe for det.

Klumme: Foregangsland. Smag på ordet.

Det lugter af 2000-tallets friværdifinansierede samtalekøkkener, firehjulstrækkere og forældrekøb. Nu er vi knap så kæphøje og holder duknakket Dankortet i lommen, mens vi håber, at det kan dryppe lidt på os, når det regner i Kina.

Men sjovt nok ikke på miljøområdet, hvor vi fortsat prøver at redde hele verden gennem adfærdsregulerende grønne afgifter, belærende topmøder, cyklende ministre, skyhøje bilafgifter og velmenende oplysningskampagner.

Og der er ingen, som er i tvivl om, at det officielle Danmark vil gå forrest og fortælle USA, Kina og resten af verden, hvordan de burde opfører sig.

Stolte danske politikere har snart i en menneskealder kort sagt belært andre om, hvad de bør gøre.

"Når det kommer til databeskyttelse af borgerne og virksomheder, stoler vi på vores allierede. Sjovt, for vi stoler ikke helt på vores allierede, når det kommer til at nedbringe CO2 i atmosfæren."

Men når det kommer til databeskyttelse af borgerne og virksomheder, stoler vi på vores allierede. Sjovt, for vi stoler ikke helt på vores allierede, når det kommer til at nedbringe CO2 i atmosfæren.

Sjovt nok kan den lyst ligge på et meget lille sted, når snakken falder på digitale borgerrettigheder. Så bliver blikket flakkende.

Det er ellers enkelt - enkelt på den måde, at de rettigheder til privatlivets fred, der normalt gælder, også bør gælde på nettet.

Men ud over Enhedslisten er det yderst begrænset, hvilke politikere som har reageret med noget, der bare ligner forargelse over den systematiske overvågning, landets borgere udsættes for.

Det er på sin vis forståeligt nok. Moderne politikere er tomme kar, som forventer, at fagkundskaben udstyrer dem med en position - en vinkel, en mulighed for at gøre noget.

Hvor er lobbyisterne?

Så vi savner en ordentlig lobbyindsats her. Myndighederne har deres i kraft af et embedsværk, som med henvisning til rigets sikkerhed kan mørklægge alt fra logning til samarbejde med fremmede magter - og sågar en afskedsreception eller to. Men borgerne og virksomhederne? Ikke rigtigt, vel.

Se bare på skoleområdet, hvor Danmarks Lærerforening kan mobilisere både sympati i pressen og guitarspillende lærere på Youtube for at lægge maksimalt pres på modparten.

Eller landbruget hvor Landbrug & Fødevarer på den ene side og Danmarks Naturfredning på den anden side mandsopdækker hver eneste politiker, som bare overvejer at opstille en vindmølle eller tænker at ændre på miljøreguleringen.

Nogen burde tage udfordringen op og minde politikerne om, at udfordringen er, at privatlivets fred ikke er noget, som er givet.

Det er en hårdt tilkæmpet rettighed at have et liv, der ikke overvåges eller angribes af et stats magthavere. Og det er en rettighed, som der skal kæmpes for.

Det har vi en fin tradition for. Det er derfor, vores postbud ikke rutinemæssigt nedskriver, hvem der sender os post og scanner, hvad indholdet er - og det er derfor, vores nabo heller ikke registrerer, hvem vi taler med. Men det sker på nettet. Hver dag.

Hvem tør tage den udfordring op?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere