Her er de farligste data-huller for CIO'en - vær ekstra forsigtig her

ComputerViews: Har du nu også helt styr på alle de data, som du forventes at have styr på? Se nogle af de farligste compliance-huller, som du har i din virksomhed.

ComputerViews: Blandt de vigtige opgaver for enhver it-afdeling og CIO er sikringen af virksomhedens vitale oplysninger, af følsomme kunde-data og andre oplysninger.

It-chefen skal have nøje styr på alle forretningsgange, og han skal være sikker på, hvor disse følsomme data er - og hvor og hvordan de bevæger sig i organisationen.

Kompleksiteten er til at føle på, og den bliver ikke mindre i en tid, der er præget af massiv decentral it-brug i virksomhederne, hvor medarbejderne i stor stil anvender smartphones, tablet-computere, apps og flere forskellige computere til de samme opgaver.

Lad os tage et kig på de områder, der udgør de største trusler mod høj compliance. Og hvad du kan gøre for at imødekomme dem.

Medarbejderne
Medarbejderne er både den største trussel og det største aktiv i arbejdet med at få sikker data-håndtering i hele butikken - ikke mindst i en tid, hvor data ofte flytter sig på kryds og tværs mellem både private og arbejdsrelaterede maskiner og de sociale medier inddrages mere og mere i det daglige arbejde.

Der skal ikke meget til, før vi står med en datalæk. Og alle medarbejderne møder jævnligt forsøg på phishing og snooping.

Løsningen ligger lige for: Masser af uddannelse og oplysning om, hvordan man håndterer de følsomme data. Og hvorfor det er vigtigt, at de ikke kommer nogen steder.

Kan andre læse med, når medarbejderne sidder med deres computer ude i felten? Som det tidligere er sket for kendt dansk erhvervsmand, hvilket du kan læse mere om her.

Er alle medarbejderne fortrolige med phishing-teknikker? Og på hvor sikre deres maskiner og computere egentlig er?

Det handler med andre ord om at have en fornuftig og forståelig sikkerheds-politik, som kan kommunikeres klart ud til medarbejderne.

Fra fødsel til død
Sikkerheds-politikken bør omfatte regler for hele den transport-cyklus, som informationerne går igennem - altså regler lige fra informationen bliver skabt, over deling, transport, lagring og afskaffelse.

Hvem har lov til at gøre hvad med hvilke informationer? Hvem må gemme? Og hvor? Hvem må slette dem fra virksomhedens servere?

Hvem har tilladelse til hvilken type adgang (trådløs? Mobil? Fysisk?) til hvilke data? Og hvornår.

Og hvilke sikkerhedsforanstaltninger træder i kraft, når medarbejderne er ude i marken?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.