Artikel top billede

I dette land kan danske it-firmaer booste forretningen

I et land ikke så langt fra Danmark kan man som it-virksomhed gøre en rigtig god forretning.

Den danske ambassade i Bukarest i Rumænien er en vigtig samarbejdspartner for de virksomheder, som går med tanker om offshore.

Her forklarer ambassadøren, at der er gode fordele at hente.

"Både vores analyser og de konkrete erfaringer viser, at Rumænien kan noget på det her område, som skaber værdi for danske it-virksomheder," udtaler Michael Sternberg, der er dansk ambassadør i landet.

Arbejdsløsheden i it-branchen i Rumænien er temmelig lav, hvilket blandt andet skyldes, at flere og flere udenlandske virksomheder har fået øjnene op for mulighederne for at rekruttere medarbejdere "lige om hjørnet" af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris i et EU-land, forklarer han videre.

Lige om hjørnet og god pris

Det kan det danske it-firma, Netop Solutions, som siden 2008 har haft produktudviklingen i Rumænien, og it-firmaet Steuerhaus, som oprettede et offshore selskab i Rumænien helt tilbage i 2006, skrive under på.

Steuerhaus har et setup med 10 mænd i Rumænien.

Direktør og partner Christian Peter Larsen fra selskabet forklarer, at man nu "leverer ydelser, som normalt kun leveres af langt større spillere og det til en endog meget konkurrencedygtig pris."

"Rumænien har simpelthen været nøglen til vækst for Steuerhaus," udtaler han. 

Hos en anden dansk it-virksomhed blev der dog lidt for hedt i Rumænien.

Fabrikken brændte ned: Men oppe igen

Netop Solutions, som laver chat-support-løsninger og klasseledelsesværktøjer og har ansatte i seks forskellige lande over hele verden, har med cirka 75 ansatte i netop Rumænien opbygget en markant tilstedeværelse.

"Takket være vores rumænske afdeling kan vi udvikle produkter af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris på den globale markedsplads, som vi agerer på," udtaler CEO Kurt Bager fra Netop, der i øvrigt selv er bosat i USA.

Store it-firmaer i landet

Imidlertid måtte Netop dog igennem en mindre udfordring på fabrikken i landet, da den brændte ned.

Det kan du læse mere om her.

I øvrigt har flere internationale it-virksomheder afdelinger i Rumænien. Blandt andre Intel, Oracle, Microsoft, Wipro, Accenture, Ericsson og IBM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.