Artikel top billede

Kan du bruge samme system til intranet og hjemmeside?

En del organisationer bruger det samme system til intranet og hjemmeside. Se her, om de har tænkt sig at blive ved med det.

I cirka én ud af tre organisationer er det det samme system, der anvendes til at styre intranettet og hjemmesiden.

Det viser en undersøgelse, som IntraTeam har foretaget blandt 159 forskellige offentlige og private organisationer.

Organisationerne er blevet stillet spørgsmålet: "Bruger I samme system til intranet og hjemmeside?"

Til det svarer 27 procent ja, mens yderligere otte procent svarer "ja, men vi går væk fra det."

Yderligere 59 procent kan svare nej til, om de bruger det samme system til intranet og hjemmeside.

Kun 3 procent planlægger at gøre det.

IntraTeam uddyber over for Computerworld, at der er forskellige holdninger til, om det er en god eller dårlig idé at anvende det samme system til de to kanaler.

"Hvis it sidder tungt på det, vil de ofte gerne nøjes med at køre én platform, hvorimod marketing og web måske ønsker sig noget Sitecore, så de kan være lidt frækkere på den digitale markedsføring," lyder et typisk dilemma ifølge Kurt Kragh Sørensen, der er indehaver af IntraTeam.

De virksomheder i undersøgelsen, der bruger samme system til intranet og hjemmeside, anvender blandt andet SharePoint 2010, SharePoint MOSS 2007, EPIServer og Sitecore.

Både fordele og ulemper

Kurt Kragh Sørensen forklarer, at der kan være både fordele og ulemper ved at anvende ét system.

"En af fordelene er rent uddannelsesmæssigt, for hvis folk er uddannet til at lægge på intranettet, kan du også lægge på hjemmesiden," lyder et eksempel.

Omvendt vil ulempen så kunne være, at eksempelvis SharePoint ikke er skræddersyet til hjemmesider.

"Ligesom SharePoint ikke er helt så godt til hjemmesider, er Sitecore måske heller ikke helt så godt til intranet," siger Kurt Kragh Sørensen.

Han tilføjer, at der i begge tilfælde også kan være licensmæssige problemstillinger forbundet med at anvende systemerne til både intranet og hjemmeside.

Læs også:

Sådan løfter du virksomhedens intranet - og tjener penge

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”