Artikel top billede

Kan du bruge samme system til intranet og hjemmeside?

En del organisationer bruger det samme system til intranet og hjemmeside. Se her, om de har tænkt sig at blive ved med det.

I cirka én ud af tre organisationer er det det samme system, der anvendes til at styre intranettet og hjemmesiden.

Det viser en undersøgelse, som IntraTeam har foretaget blandt 159 forskellige offentlige og private organisationer.

Organisationerne er blevet stillet spørgsmålet: "Bruger I samme system til intranet og hjemmeside?"

Til det svarer 27 procent ja, mens yderligere otte procent svarer "ja, men vi går væk fra det."

Yderligere 59 procent kan svare nej til, om de bruger det samme system til intranet og hjemmeside.

Kun 3 procent planlægger at gøre det.

IntraTeam uddyber over for Computerworld, at der er forskellige holdninger til, om det er en god eller dårlig idé at anvende det samme system til de to kanaler.

"Hvis it sidder tungt på det, vil de ofte gerne nøjes med at køre én platform, hvorimod marketing og web måske ønsker sig noget Sitecore, så de kan være lidt frækkere på den digitale markedsføring," lyder et typisk dilemma ifølge Kurt Kragh Sørensen, der er indehaver af IntraTeam.

De virksomheder i undersøgelsen, der bruger samme system til intranet og hjemmeside, anvender blandt andet SharePoint 2010, SharePoint MOSS 2007, EPIServer og Sitecore.

Både fordele og ulemper

Kurt Kragh Sørensen forklarer, at der kan være både fordele og ulemper ved at anvende ét system.

"En af fordelene er rent uddannelsesmæssigt, for hvis folk er uddannet til at lægge på intranettet, kan du også lægge på hjemmesiden," lyder et eksempel.

Omvendt vil ulempen så kunne være, at eksempelvis SharePoint ikke er skræddersyet til hjemmesider.

"Ligesom SharePoint ikke er helt så godt til hjemmesider, er Sitecore måske heller ikke helt så godt til intranet," siger Kurt Kragh Sørensen.

Han tilføjer, at der i begge tilfælde også kan være licensmæssige problemstillinger forbundet med at anvende systemerne til både intranet og hjemmeside.

Læs også:

Sådan løfter du virksomhedens intranet - og tjener penge

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere