Artikel top billede

Dansk ballade-projekt: Slipper for krav på 559 mio.

Et dansk it-projekt er endt i kæmpe ballade med fire sideløbende retssager. Nu slipper kunden i første omgang for et erstatningskrav på 559 millioner kroner. Men sagen er ikke slut.

Et it-projekt kan indimellem ende i efterfølgende ballade. Og det må i høj grad siges at være tilfældet omkring projektet SINE.

Læs mere om projektet her.

Forleden afgjorde Københavns Byret således, at staten som kunde ikke skal betale 559 millioner kroner i erstatning til en hollandsk virksomhed, der føler sig snydt.

"Retten har ikke fundet, at EU-udbudsreglerne var overtrådt, eller at staten på anden måde har handlet erstatningspådragende over for det hollandske selskab," hedder det på hjemmesiden for Københavns Byret.

Kæmpe sag og topfolk vidner

Retten har derudover "ikke fundet, at staten i strid med EU-regler har ydet statsstøtte til Dansk Beredskabskommunikation A/S."

Dermed blåstemples en aftale indgået med en gruppe af virksomheder med Motorola i spidsen.

Retssagen har været hovedforhandlet over 24 dage.

"Sagen har omfattet flere tusinde bilag, og der er afhørt 44 vidner. Sagens forberedelse i øvrigt har været meget omfattende," hedder det i meddelelsen fra retten om sagen.

Du kan læse mere om de afhørte vidner her.

Imidlertid er det ikke den eneste retssag, der verserer i kølvandet på SINE-projektet.

Tabte halv mio - men anker

Firmaet Finn Frogne klagede også, men tabte i byretten, hvor man skulle betale en halv million kroner i sagsomkostninger til politiet.

Finn Frogne ankede den afgørelse. Også et firma tilhørende telemanden Hans Damm kører en erstatningssag.

Han tabte også i første omgang og brugte derpå ordet "bananrepublik", hvorefter han har anket sagen til Højesteret.

Anker - og en fjerde sag

Ifølge Dagbladet Børsen har også det hollandske firma valgt at anke dommen i byretten til landsretten.

Og så oplyser Børsen videre, at en fjerde retssag er i gang.

Her er det firmaet Eads, der er en europæisk luft- og rumfartskoncern, som har slæbt staten i retten.

Det er uvist, hvor stort et beløb Eads vil kræve i erstatning, skriver Børsen.

Læs flere af Computerworlds artikler om det store slagsmål i kølvandet på SINE-projektet:

 
 
 
 
 
 
 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere