Artikel top billede

Dansk ballade-projekt: Slipper for krav på 559 mio.

Et dansk it-projekt er endt i kæmpe ballade med fire sideløbende retssager. Nu slipper kunden i første omgang for et erstatningskrav på 559 millioner kroner. Men sagen er ikke slut.

Et it-projekt kan indimellem ende i efterfølgende ballade. Og det må i høj grad siges at være tilfældet omkring projektet SINE.

Læs mere om projektet her.

Forleden afgjorde Københavns Byret således, at staten som kunde ikke skal betale 559 millioner kroner i erstatning til en hollandsk virksomhed, der føler sig snydt.

"Retten har ikke fundet, at EU-udbudsreglerne var overtrådt, eller at staten på anden måde har handlet erstatningspådragende over for det hollandske selskab," hedder det på hjemmesiden for Københavns Byret.

Kæmpe sag og topfolk vidner

Retten har derudover "ikke fundet, at staten i strid med EU-regler har ydet statsstøtte til Dansk Beredskabskommunikation A/S."

Dermed blåstemples en aftale indgået med en gruppe af virksomheder med Motorola i spidsen.

Retssagen har været hovedforhandlet over 24 dage.

"Sagen har omfattet flere tusinde bilag, og der er afhørt 44 vidner. Sagens forberedelse i øvrigt har været meget omfattende," hedder det i meddelelsen fra retten om sagen.

Du kan læse mere om de afhørte vidner her.

Imidlertid er det ikke den eneste retssag, der verserer i kølvandet på SINE-projektet.

Tabte halv mio - men anker

Firmaet Finn Frogne klagede også, men tabte i byretten, hvor man skulle betale en halv million kroner i sagsomkostninger til politiet.

Finn Frogne ankede den afgørelse. Også et firma tilhørende telemanden Hans Damm kører en erstatningssag.

Han tabte også i første omgang og brugte derpå ordet "bananrepublik", hvorefter han har anket sagen til Højesteret.

Anker - og en fjerde sag

Ifølge Dagbladet Børsen har også det hollandske firma valgt at anke dommen i byretten til landsretten.

Og så oplyser Børsen videre, at en fjerde retssag er i gang.

Her er det firmaet Eads, der er en europæisk luft- og rumfartskoncern, som har slæbt staten i retten.

Det er uvist, hvor stort et beløb Eads vil kræve i erstatning, skriver Børsen.

Læs flere af Computerworlds artikler om det store slagsmål i kølvandet på SINE-projektet:

 
 
 
 
 
 
 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.