Artikel top billede

Foto: Zoologisk Have.

Efter Marius-sagen: Sådan kunne Zoo undgå hacker-slagtning

Slagtningen af hangiraffen 'Marius' i Københavns Zoo har medført, at Zoologisk Have har fået nedlagt sin hjemmeside. Så galt behøvede det slet ikke at gå, som du kan læse her.

Zoologisk Have i København er for alvor kommet i vælten, efter at giraffen 'Marius' i weekenden måtte lade livet og endte sine dage som løvefoder.

For oven på slagtningen af giraffen har Københavns Zoologisk Have været en stor historie i verdenspressen, og havens hjemmeside har siden mandag været lagt ned i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), skriver Ekstra Bladet. 

"Der er ikke nogle direkte indikationer på, at angrebene er relateret til aflivningen af giraffen, men det ville være mærkeligt, hvis det ikke var. Jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har oplevet noget lignende, hvor hacker-angreb kommer fra hele verden," siger Zoos pressemedarbejder Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Han angiver, at DDoS-angrebet er en stor belastning, da sitet er en vigtig informationskilde for Zoo.

"Men det er heldigvis ikke den eneste kilde," oplyser Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Stik kæp i DDoS-hjulet

Tirsdag morgen og formiddag kører Zoologisk Haves hjemmeside stadig ustabilt.

Men faktisk kunne Zoo med rettidig omhu (måske) have undgået at få lagt sin hjemmeside ned med bombardementer fra hundredvis, hvis ikke tusindvis af computere, der alle vil ind på hjemmesiden, og derigennem får den til at bryde sammen.

Computerworld har oven på diverse DDoS-angreb i fjor modtaget flere råd til, hvordan man som virksomhed kan modstå DDoS-invasionen fra nettet med et uundgåeligt nedbrud som det kedelige slutresultat.

Du kan eksempelvis læse her, hvordan en organisation som Zoo i første omgang bliver afklaret omkring, hvor vigtig hjemmesiden er for forretningen - og derefter indsætter bremseklodser, der kan være med til at dæmpe det buldrende net-angreb.

Samme sted kan du eksempelvis også læse om, hvordan man med særligt følsomme sites kan forebygge angrebene, hvis man altså i Zoos tilfælde har gjort sig klart, at en stærk folkelig hetz fra hele verden på et tidspunkt vil resultere i en lukket hjemmeside.

Køb fremskudt firewall

Nogle løsninger med et intenst samarbejde med din internetudbyder kan godt gå hen og blive småpebrede, og derfor er der også løsninger i den noget billigere ende, som du selv kan hente ude på nettet.

Du kan her få inspiration til indkøb af fremskudte firewalls, vagtposter ved kritiske porte på serveren og vejledning til at skjule din IP-adresse for angriberne.

Andre steder kan du læse mere om DDoS-angreb og ikke mindst, om din egen computer uden din viden er med til at lægge Zoos eller andre hjemmesider ned.

Det kan være tilfældet, hvis din computer er med i et botnet som en såkaldt zombie.

Læs også:
Sådan stopper du (måske) et DDoS-angreb for 20 kroner

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere