Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: Zoologisk Have.

Efter Marius-sagen: Sådan kunne Zoo undgå hacker-slagtning

Slagtningen af hangiraffen 'Marius' i Københavns Zoo har medført, at Zoologisk Have har fået nedlagt sin hjemmeside. Så galt behøvede det slet ikke at gå, som du kan læse her.

Zoologisk Have i København er for alvor kommet i vælten, efter at giraffen 'Marius' i weekenden måtte lade livet og endte sine dage som løvefoder.

For oven på slagtningen af giraffen har Københavns Zoologisk Have været en stor historie i verdenspressen, og havens hjemmeside har siden mandag været lagt ned i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), skriver Ekstra Bladet. 

"Der er ikke nogle direkte indikationer på, at angrebene er relateret til aflivningen af giraffen, men det ville være mærkeligt, hvis det ikke var. Jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har oplevet noget lignende, hvor hacker-angreb kommer fra hele verden," siger Zoos pressemedarbejder Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Han angiver, at DDoS-angrebet er en stor belastning, da sitet er en vigtig informationskilde for Zoo.

"Men det er heldigvis ikke den eneste kilde," oplyser Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Stik kæp i DDoS-hjulet

Tirsdag morgen og formiddag kører Zoologisk Haves hjemmeside stadig ustabilt.

Men faktisk kunne Zoo med rettidig omhu (måske) have undgået at få lagt sin hjemmeside ned med bombardementer fra hundredvis, hvis ikke tusindvis af computere, der alle vil ind på hjemmesiden, og derigennem får den til at bryde sammen.

Computerworld har oven på diverse DDoS-angreb i fjor modtaget flere råd til, hvordan man som virksomhed kan modstå DDoS-invasionen fra nettet med et uundgåeligt nedbrud som det kedelige slutresultat.

Du kan eksempelvis læse her, hvordan en organisation som Zoo i første omgang bliver afklaret omkring, hvor vigtig hjemmesiden er for forretningen - og derefter indsætter bremseklodser, der kan være med til at dæmpe det buldrende net-angreb.

Samme sted kan du eksempelvis også læse om, hvordan man med særligt følsomme sites kan forebygge angrebene, hvis man altså i Zoos tilfælde har gjort sig klart, at en stærk folkelig hetz fra hele verden på et tidspunkt vil resultere i en lukket hjemmeside.

Køb fremskudt firewall

Nogle løsninger med et intenst samarbejde med din internetudbyder kan godt gå hen og blive småpebrede, og derfor er der også løsninger i den noget billigere ende, som du selv kan hente ude på nettet.

Du kan her få inspiration til indkøb af fremskudte firewalls, vagtposter ved kritiske porte på serveren og vejledning til at skjule din IP-adresse for angriberne.

Andre steder kan du læse mere om DDoS-angreb og ikke mindst, om din egen computer uden din viden er med til at lægge Zoos eller andre hjemmesider ned.

Det kan være tilfældet, hvis din computer er med i et botnet som en såkaldt zombie.

Læs også:
Sådan stopper du (måske) et DDoS-angreb for 20 kroner

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.