Dansk stor-region efter nedbrud: Derfor gik it-systemerne i sort

Interview: Region Nord har fået systemerne på benene igen efter formiddagens total-nedbrud. Se her, hvad der ifølge it-chef Claus Wegener Kofoed gik galt.

Opdateret 14:50: Region efter kæmpenedbrud: Vi har fundet synderen.

Region Nord har efter morgenens totalnedbrud igen fået regionens sygehus-systemer på benene.

Nedbruddet ramte regionen klokken 03.45 i nat, da overvågnings-alarmen gik, hvorefter fejlsøgningen straks gik i gang.

"Vi lokaliserede fejlen en time senere - altså klokken kvart i fem i nat," siger regionens it-chef, Claus Wegener Kofoed, til Computerworld.

Han blev vækket i nat - eller 'aktiveret,' som han kalder det - og dernæst fik han regionens allerede planlagte nødprocedurer i gang.

"Det er jo nogle timer med høj intensitet," siger Claus Wegener Kofoed.

Nedbruddet skyldtes, at systemet ikke kunne få fat i fire redundante core-switche, hvilket fik hele netværket til at gå i sort.

Det en fejl, der ifølge Claus Wegener Kofoed 'heldigvis' er meget sjælden.

"Switchene var blevet overbelastet af det, som vi kalder en pakkestorm eller en multicast, der kom buldrende som en tsunami. Det skete på et splitsekund, og det gik så hurtigt, at ingen kunne nå at reagere," siger Claus Wegener Kofoed.

Normalt har regionen ifølge ham en oppetid på 99,9699 procent.

"Vi har jo overvågning døgnet rundt, og systemet er bygget, så det selv vil lukke bestemte processer ned, hvis netværkstrafikken stiger med X procent," siger han.

Det nåede systemet bare ikke at gøre i nat, fordi pakketstormen pludselig og uden varsel opstod og overbelastede systemet med meget stor kraft.

Da netværket røg, blev forbindelsen til regionens EPJ samtidig afbrudt.

Det varede indtil klokken 09.50 i formiddags, hvor netværket igen var på benene.

Opdateret 14:50: Region efter kæmpenedbrud: Vi har fundet synderen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Corona har flået kvinder i tech-branchen tilbage til kønssteotype arbejdsopgaver
Den skulle have sat speed på kønsdiversiteten i tech-branchen. Men nedlukningen er endt med at spænde ben for kvinders karriereudvikling, og tvunget dem ind i mere kønssteotype opgaver.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.