Artikel top billede

Snart kan du shoppe løs med MobilePay

Nu sætter Danske Bank turbo under butiks-betalingerne med den super-populære app MobilePay.

Sidste år lancerede Dansk Bank en forsøgsordning, hvor det blev muligt at betale med den populære MobilePay-app i udvalgte butikker.

Men nu sætter Dansk Bank for alvor turbo under butiksudbredelsen.

Det sker med lanceringen af en ny erhvervsløsning samt en opdateret udgave af app'en, der gør det betydeligt lettere at foretage betalinger, når du træder ind i en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Den opdaterede udgave af app'en har fået tilføjet en geolokations-funktioner, hvor app'en via telefonens gps gør dig opmærksom på, at du i øjeblikket befinder dig i nærheden af en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Hidtil har du skullet holde øje med, om butikken har et MobilePay-klistermærke hængende i butikken, og du har ligeledes kun kunnet betale ved manuelt at indtaste butikkens telefonnummer i din app. Akkurat som når du laver en MobilePay-overførsel til en af dine venner.

Erhvervsløsning er gratis

Alle butikker kan nu tilmelde sig Danske Banks MobilePay Business-løsning, hvor det frem til 1. oktober i år vil være gratis for butikker at tage imod MobilePay-betalinger.

Herefter koster det 1.000 kroner i oprettelse samt et gebyr på 1 procent af overførelsen. Dog højst 5 kroner per transaktion. Gebyret er noget mindre end, hvad andre mobilbetalingsløsninger tager. Eksempelvis tager svenske iZettle, der også er aktive i Danmark, et gebyr på 2,75 procent per transaktion.

Danske Bank forventer, at løsningen vil være en fordel for især mindre virksomheder, der vil kunne reducere deres kassebeholdning, fortæller Klavs Hjort, salgschef for erhverv i Danske Bank, til Børsen.

"Vi ser en trend væk fra sedler og mønter. MobilePay Business vil sætte yderligere fart i den udvikling, fordi virksomhederne kan reducere deres kontanthåndtering, mens kunderne ikke længere er afhængige af at have husket tegnebogen," siger han til avisen.

Han oplyser desuden, at Danske Bank også arbejder på en løsning, der skal gøre det muligt at betale med MobilePay ved nethandel. 

Kan ændre butiksindretning

Tidligere har Danske Banks chef for forretningsudvikling Jesper Nielsen ligeledes fremhævet muligheden for, at mobilbetalinger giver butikkerne muligheder for at indrette sig anderledes, fordi kunderne nu ikke længere skal betjenes ved kassen.

"Når man kigger på, hvordan man ude i butikkerne gerne vil interagere i fremtiden, tror jeg, at det i mindre grad bliver bag en kasse og mere ude i butikken, hvor ekspedienten kan stå "person to person" med kunden og modtage betaling. Lidt som vi kender det fra Apple Stores i udlandet," sagde Jesper Nielsen tidligere på året til Computerworld.

MobilePay er indtil videre blevet downloadet af mere end én millioner danskere, og Danske Bank sidder dermed ret solidt på markedet for mobilbetalinger i Danmark. De andre danske banker er gået sammen om løsningen Swipp, der dog endnu ikke har opnået samme popularitet.

Desuden er de danske teleselskaber gået sammen i konsortiet 4T, der ligeledes er på vej med en mobilbetalings-løsning.

Læs også:
Nu kan du købe hotdogs, kaffe og taxature med MobilePay

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere