Artikel top billede

Bettina Ravn, direktør for Stepstone, og Kaare Danielsen, direktør og stifter af Jobindex. (Foto: SEES media / Ulrik M. Eriksen)

Dansk internetpioners opkøb skaber jobgigant

Jobindex har været på opkøbstur og skaber nu jobgigant - også inden for it-job. Få historien her.

Nyt job, det leder man efter på nettet. Især inden for it-branchen, hvor dynamikken er stor, og særligt specialister er efterspurgte - og i mange tilfælde en mangelvare.

Og nu bliver det lettere for både virksomheder på jagt efter medarbejdere og for jobsøgere på jagt efter virksomheder. 
Der sker, efter at Danmarks største jobdatabase, Jobindex, har købt den danske del af den store europæiske jobportal StepStone. Med i købet følger også StepStones afdeling for it-job, it-jobbank.

Stepstone og it-jobbank havde tilsammen en omsætning på 42 millioner i 2013, mens Jobindex-koncernen omsatte for 135 millioner kroner i 2013.

Tilsammen dominerer de to jobdatabaser det danske marked for jobannoncer: Jobindex har hvert år knap 50.000 jobannoncer igennem systemet, mens StepStone har 25.000. Med opkøbet vokser Jobindex' markedsandel fra 50 til 70 procent af det danske jobmarked.

Direktør Kaare Danielsen, som i forsommeren 2013 også stod bag opkøbet af Computerworld, har dog ikke planer om, at jobdatabaserne og medievirksomheden skal smelte sammen:

"Vi har forberedt denne handel og samarbejdet gennem flere måneder. Det står klart for os, at de tre brands og organisationerne bag dem er så stærke, at de bør bevare og udbygge deres kvaliteter fremover", fortæller Kaare Danielsen.

"Vi tror på synergi, men vi har ingen planer om at flytte de tre virksomheder sammen, og som kunde vil man også fremover møde de samme mennesker og måder at arbejde sammen på, som man kender i dag - det vil vi absolut ikke smide overbord," siger Kaare Danielsen og fortæller, at det handler om at åbne op for muligheder, ikke lukke ned for brands:

"Både StepStone, it-jobbank og Jobindex fortsætter som selvstændige virksomheder og brands, så udbuddet og mulighederne bliver ikke mindre - tværtimod!" siger direktør Kaare Danielsen, der glæder sig til samarbejdet med StepStone, der også betyder, at Jobindex via StepStone fremover kan tilbyde international rekruttering igennem The Network, der muliggør rekruttering i mere end 130 lande verden over via de danske kontorer.

Efter sammenlægningen har Jobindex-koncernen nu over 200 medarbejdere og omfatter ud over Jobindex, StepStone og it-jobbank også Computerworld og IDG Kurser i Danmark samt Jobbsafari i Sverige og Norge.

Uændret kundefokus og specialisering

Hos StepStone fortsætter Bettina Ravn, den danske direktør for StepStone og it-jobbank, på posten efter købet. Hun er ikke i tvivl om, at sammenlægningen er en god idé, og hun glæder sig til at komme i gang.

Og ifølge Bettina Ravn er arbejdsdelingen klar: Jobindex fortsætter som markedsleder på det brede marked, StepStone Danmark satser fortsat på karrierestillinger og it-jobbank på it-markedet.

Det er også den satsning, som har sikret StepStone den placering på jobmarkedet, som jobdatabasen har i dag, forklarer Bettina Ravn begejstret:

"Det som vi har excelleret i igennem mange år er, at have fokus på kandidater og udvalgte grupper - og så matche dem med virksomhederne. Man kan kalde vores kernemålgruppe for de moderne vidensarbejdere på områder som inden for salg, marketing, ledelse og ingeniører."

For selv om arbejdsløsheden i dag er højere end for 5-6 år siden, er der, ifølge Bettina Ravn, stadig områder, hvor det er svært at finde de rette kandidater. Og det er her, at Bettina Ravn ser muligheden for, at StepStone gennem Jobindex' opkøb kan bliver endnu bedre. 

"It-markedet er særligt interessant. Det er en af de meget få områder hvad der stadig er mangel på arbejdskraft"

Fokus på it-job
Netop it-markedet er i fokus med opkøbet. Og med It-jobbank, it-jobindex, og Computerworld samlet i Jobindex-koncernen er de ledige stillinger til jobsøgende it-folk samlet under én hat.

Det er ifølge Jobindex-direktør og stifter Kaare Danielsen ikke tilfældigt: "It-markedet er særligt interessant. Det er en af de meget få områder hvor der stadig er mangel på arbejdskraft.
Sammen med ingeniørerne er it-området et af de steder, hvor der mangler folk,
" forklarer han om den situation, som Computerworld tidligere har skrevet om.

"Konkret kommer kombinationen af it-jobbank, IT-Jobindex, Jobindex og Computerworld til at være rigtig stærk," forklarer Kaare Danielsen og uddyber:

"For brugerne betyder det, at alle it-stillingerne bliver samlet et sted, og at vi kan kombinere det med nyheder om it-virksomhederne fra Computerworld. For kunderne betyder det, at man når ud til endnu flere brugere, og på sigt også nogle flere produkter, for vi kan sælge hinandens produkter. It-jobbank vil for eksempel i fremtiden få vist jobannoncer på Computerworld sammen med de allerede eksisterende jobannoncer fra Jobindex."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere