Bettina Ravn, direktør for Stepstone, og Kaare Danielsen, direktør og stifter af Jobindex.

Dansk internetpioners opkøb skaber jobgigant

Jobindex har været på opkøbstur og skaber nu jobgigant - også inden for it-job. Få historien her.

Nyt job, det leder man efter på nettet. Især inden for it-branchen, hvor dynamikken er stor, og særligt specialister er efterspurgte - og i mange tilfælde en mangelvare.

Og nu bliver det lettere for både virksomheder på jagt efter medarbejdere og for jobsøgere på jagt efter virksomheder. 
Der sker, efter at Danmarks største jobdatabase, Jobindex, har købt den danske del af den store europæiske jobportal StepStone. Med i købet følger også StepStones afdeling for it-job, it-jobbank.

Stepstone og it-jobbank havde tilsammen en omsætning på 42 millioner i 2013, mens Jobindex-koncernen omsatte for 135 millioner kroner i 2013.

Tilsammen dominerer de to jobdatabaser det danske marked for jobannoncer: Jobindex har hvert år knap 50.000 jobannoncer igennem systemet, mens StepStone har 25.000. Med opkøbet vokser Jobindex' markedsandel fra 50 til 70 procent af det danske jobmarked.

Direktør Kaare Danielsen, som i forsommeren 2013 også stod bag opkøbet af Computerworld, har dog ikke planer om, at jobdatabaserne og medievirksomheden skal smelte sammen:

"Vi har forberedt denne handel og samarbejdet gennem flere måneder. Det står klart for os, at de tre brands og organisationerne bag dem er så stærke, at de bør bevare og udbygge deres kvaliteter fremover", fortæller Kaare Danielsen.

"Vi tror på synergi, men vi har ingen planer om at flytte de tre virksomheder sammen, og som kunde vil man også fremover møde de samme mennesker og måder at arbejde sammen på, som man kender i dag - det vil vi absolut ikke smide overbord," siger Kaare Danielsen og fortæller, at det handler om at åbne op for muligheder, ikke lukke ned for brands:

"Både StepStone, it-jobbank og Jobindex fortsætter som selvstændige virksomheder og brands, så udbuddet og mulighederne bliver ikke mindre - tværtimod!" siger direktør Kaare Danielsen, der glæder sig til samarbejdet med StepStone, der også betyder, at Jobindex via StepStone fremover kan tilbyde international rekruttering igennem The Network, der muliggør rekruttering i mere end 130 lande verden over via de danske kontorer.

Efter sammenlægningen har Jobindex-koncernen nu over 200 medarbejdere og omfatter ud over Jobindex, StepStone og it-jobbank også Computerworld og IDG Kurser i Danmark samt Jobbsafari i Sverige og Norge.

Uændret kundefokus og specialisering
Hos StepStone fortsætter Bettina Ravn, den danske direktør for StepStone og it-jobbank, på posten efter købet. Hun er ikke i tvivl om, at sammenlægningen er en god idé, og hun glæder sig til at komme i gang.

Og ifølge Bettina Ravn er arbejdsdelingen klar: Jobindex fortsætter som markedsleder på det brede marked, StepStone Danmark satser fortsat på karrierestillinger og it-jobbank på it-markedet.

Det er også den satsning, som har sikret StepStone den placering på jobmarkedet, som jobdatabasen har i dag, forklarer Bettina Ravn begejstret:

"Det som vi har excelleret i igennem mange år er, at have fokus på kandidater og udvalgte grupper - og så matche dem med virksomhederne. Man kan kalde vores kernemålgruppe for de moderne vidensarbejdere på områder som inden for salg, marketing, ledelse og ingeniører."

For selv om arbejdsløsheden i dag er højere end for 5-6 år siden, er der, ifølge Bettina Ravn, stadig områder, hvor det er svært at finde de rette kandidater. Og det er her, at Bettina Ravn ser muligheden for, at StepStone gennem Jobindex' opkøb kan bliver endnu bedre. 
"It-markedet er særligt interessant. Det er en af de meget få områder hvad der stadig er mangel på arbejdskraft"

Fokus på it-job
Netop it-markedet er i fokus med opkøbet. Og med It-jobbank, it-jobindex, og Computerworld samlet i Jobindex-koncernen er de ledige stillinger til jobsøgende it-folk samlet under én hat.

Det er ifølge Jobindex-direktør og stifter Kaare Danielsen ikke tilfældigt: "It-markedet er særligt interessant. Det er en af de meget få områder hvor der stadig er mangel på arbejdskraft.
Sammen med ingeniørerne er it-området et af de steder, hvor der mangler folk,
" forklarer han om den situation, som Computerworld tidligere har skrevet om.

"Konkret kommer kombinationen af it-jobbank, IT-Jobindex, Jobindex og Computerworld til at være rigtig stærk," forklarer Kaare Danielsen og uddyber:

"For brugerne betyder det, at alle it-stillingerne bliver samlet et sted, og at vi kan kombinere det med nyheder om it-virksomhederne fra Computerworld. For kunderne betyder det, at man når ud til endnu flere brugere, og på sigt også nogle flere produkter, for vi kan sælge hinandens produkter. It-jobbank vil for eksempel i fremtiden få vist jobannoncer på Computerworld sammen med de allerede eksisterende jobannoncer fra Jobindex."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.