Artikel top billede

Internet-veteran i flæsket på Youtube - klar med milliardbud

Kampen om online-videosites tager til, efter at Yahoo står klar med et ordentlig seddelbundt for at få fingrene i et af verdens mest sete video-sites. Læs her, hvad video-sitet skal bruges til.

Internet-selskabet Yahoo fortsætter tilsyneladende sit vilde opkøbsridt med et bud på 1,6 milliarder kroner for videositet News Distribution Network (NDN).

Handlen er stadig i sin vorden, skriver The Wall Street Journal, som har to anonyme kilder, der bekræfter, at forhandlingerne er i fuld gang. 

Den ene af de to kilder forklarer, at handlen endnu kan nå at falde til jorden 

Hvis handlen går igennem, anses Yahoo-købet for at være et slag mod Googles Youtube, da Yahoo-boss Marissa Mayer så forsøger at få folk til at spendere længere tid på Yahoo-sites og med at se reklamer på søgeselskabets online-videoer.

Næststørste køb

Yahoo var allerede ude med følehornene og pengepungen efter NDN i 2012.

Dengang lykkedes det altså ikke internet-veteranen at få fat i videositet, der har specialiseret sig inden for levering af nyheds- og sportsvideoer til blandt andet nyhedssites.

Indholdet på NDN bliver typisk leveret af lokale tv-stationer og senere videresolgt til nogle af verdens største mediesites som eksempelvis Los Angeles Times og Bloomberg.

Yahoo har for nylig købt blog-sitet Tumblr for 6,4 milliarder kroner, og hvis NDN også bliver slugt, bliver det Marissa Mayers næststørste køb.

Storebror blev til lillebror 

Ud over disse to større opkøb har Yahoo i de seneste år og måneder gaflet firmaer til højre og venstre for at revitalisere det selskab, som for 15 års tid siden var synonymt med internettet for mange amerikanere.

Siden årtusindskiftet har Yahoos dominans været til at tage at føle på, da et andet søgeselskab ved navn Google fik vind i sejlene og satte sig solidt på internetsøgninger - og senere også videovisninger med sit opkøb af Youtube.

For at blive store på videovisninger på nettet har Yahoo også tidligere forsøgt at få fingrene i franske DailyMotion, men den handel gik i vasken sidste år, ligesom det var tilfældet med det amerikanske video-on-demand-selskab Hulu.

På listen over videosites ligger Youtube suverænt som nummer et med 12,6 milliarder visninger i januar, mens NDN ligger nede på fjerdepladsen med godt en halv milliard visninger i samme måned.

Yahoos eget videosite ligger på en samlet femteplads med 384 millioner visninger, ifølge The Wall Street Journal.

Læs også: 
Hov - har Yahoo lige købt et porno-site for milliarder?

Yahoo køber dansk firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere