Artikel top billede

Internet-veteran i flæsket på Youtube - klar med milliardbud

Kampen om online-videosites tager til, efter at Yahoo står klar med et ordentlig seddelbundt for at få fingrene i et af verdens mest sete video-sites. Læs her, hvad video-sitet skal bruges til.

Internet-selskabet Yahoo fortsætter tilsyneladende sit vilde opkøbsridt med et bud på 1,6 milliarder kroner for videositet News Distribution Network (NDN).

Handlen er stadig i sin vorden, skriver The Wall Street Journal, som har to anonyme kilder, der bekræfter, at forhandlingerne er i fuld gang. 

Den ene af de to kilder forklarer, at handlen endnu kan nå at falde til jorden 

Hvis handlen går igennem, anses Yahoo-købet for at være et slag mod Googles Youtube, da Yahoo-boss Marissa Mayer så forsøger at få folk til at spendere længere tid på Yahoo-sites og med at se reklamer på søgeselskabets online-videoer.

Næststørste køb

Yahoo var allerede ude med følehornene og pengepungen efter NDN i 2012.

Dengang lykkedes det altså ikke internet-veteranen at få fat i videositet, der har specialiseret sig inden for levering af nyheds- og sportsvideoer til blandt andet nyhedssites.

Indholdet på NDN bliver typisk leveret af lokale tv-stationer og senere videresolgt til nogle af verdens største mediesites som eksempelvis Los Angeles Times og Bloomberg.

Yahoo har for nylig købt blog-sitet Tumblr for 6,4 milliarder kroner, og hvis NDN også bliver slugt, bliver det Marissa Mayers næststørste køb.

Storebror blev til lillebror 

Ud over disse to større opkøb har Yahoo i de seneste år og måneder gaflet firmaer til højre og venstre for at revitalisere det selskab, som for 15 års tid siden var synonymt med internettet for mange amerikanere.

Siden årtusindskiftet har Yahoos dominans været til at tage at føle på, da et andet søgeselskab ved navn Google fik vind i sejlene og satte sig solidt på internetsøgninger - og senere også videovisninger med sit opkøb af Youtube.

For at blive store på videovisninger på nettet har Yahoo også tidligere forsøgt at få fingrene i franske DailyMotion, men den handel gik i vasken sidste år, ligesom det var tilfældet med det amerikanske video-on-demand-selskab Hulu.

På listen over videosites ligger Youtube suverænt som nummer et med 12,6 milliarder visninger i januar, mens NDN ligger nede på fjerdepladsen med godt en halv milliard visninger i samme måned.

Yahoos eget videosite ligger på en samlet femteplads med 384 millioner visninger, ifølge The Wall Street Journal.

Læs også: 
Hov - har Yahoo lige købt et porno-site for milliarder?

Yahoo køber dansk firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.