Artikel top billede

Internet-veteran i flæsket på Youtube - klar med milliardbud

Kampen om online-videosites tager til, efter at Yahoo står klar med et ordentlig seddelbundt for at få fingrene i et af verdens mest sete video-sites. Læs her, hvad video-sitet skal bruges til.

Internet-selskabet Yahoo fortsætter tilsyneladende sit vilde opkøbsridt med et bud på 1,6 milliarder kroner for videositet News Distribution Network (NDN).

Handlen er stadig i sin vorden, skriver The Wall Street Journal, som har to anonyme kilder, der bekræfter, at forhandlingerne er i fuld gang. 

Den ene af de to kilder forklarer, at handlen endnu kan nå at falde til jorden 

Hvis handlen går igennem, anses Yahoo-købet for at være et slag mod Googles Youtube, da Yahoo-boss Marissa Mayer så forsøger at få folk til at spendere længere tid på Yahoo-sites og med at se reklamer på søgeselskabets online-videoer.

Næststørste køb

Yahoo var allerede ude med følehornene og pengepungen efter NDN i 2012.

Dengang lykkedes det altså ikke internet-veteranen at få fat i videositet, der har specialiseret sig inden for levering af nyheds- og sportsvideoer til blandt andet nyhedssites.

Indholdet på NDN bliver typisk leveret af lokale tv-stationer og senere videresolgt til nogle af verdens største mediesites som eksempelvis Los Angeles Times og Bloomberg.

Yahoo har for nylig købt blog-sitet Tumblr for 6,4 milliarder kroner, og hvis NDN også bliver slugt, bliver det Marissa Mayers næststørste køb.

Storebror blev til lillebror 

Ud over disse to større opkøb har Yahoo i de seneste år og måneder gaflet firmaer til højre og venstre for at revitalisere det selskab, som for 15 års tid siden var synonymt med internettet for mange amerikanere.

Siden årtusindskiftet har Yahoos dominans været til at tage at føle på, da et andet søgeselskab ved navn Google fik vind i sejlene og satte sig solidt på internetsøgninger - og senere også videovisninger med sit opkøb af Youtube.

For at blive store på videovisninger på nettet har Yahoo også tidligere forsøgt at få fingrene i franske DailyMotion, men den handel gik i vasken sidste år, ligesom det var tilfældet med det amerikanske video-on-demand-selskab Hulu.

På listen over videosites ligger Youtube suverænt som nummer et med 12,6 milliarder visninger i januar, mens NDN ligger nede på fjerdepladsen med godt en halv milliard visninger i samme måned.

Yahoos eget videosite ligger på en samlet femteplads med 384 millioner visninger, ifølge The Wall Street Journal.

Læs også: 
Hov - har Yahoo lige købt et porno-site for milliarder?

Yahoo køber dansk firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere