Artikel top billede

Farligt hul i IE stadig åbent efter syv måneder: Nu lægges detaljerne frem

Et farligt hul i en udbredt version af Internet Explorer 8 står stadig pivåbent syv måneder efter opdagelsen. Nu lægger sikkerhedsfolk alle detaljer om hullet frem. Se dem her.

Sikkerhedsfolk lægger alle detaljer om et sikkerhedshul i Internet Explorer 8 frem.

Det sker, syv måneder efter at en belgisk sikkerhedsmand i oktober gjorde Microsoft opmærksom på sårbarheden, der gør det muligt for hackere at afvikle fjendtlig kode på en computer.

Microsoft har imidlertid ikke lukket sårbarheden, lyder det fra HP's såkaldte Zero Day Initiative (ZDI), der er sat i verden for at belønne sikkerhedsfolk, der opdager sårbarheder.

Får seks måneder

ZDI har en tommelfingerregel om, at software-leverandørerne får seks måneder til at lukke sårbarheder, efter at de er blevet opdaget, inden organisationen offentliggør oplysningerne.

De seks måneder er nu gået, og derfor lægger ZDI detaljerne frem om sårbarheden, efter at organisationen 8. maj meddelte Microsoft, at detaljerne om sårbarheden ville blive offentliggjort.

Du kan læse bulletinen fra HP's ZDI her.

Internet Explorer 8 er efterhånden fem år gammel, men findes ifølge nye tal fra analysehuset Net Applications fortsat på omkring hver femte desktop-computer verden over.

Microsoft lukkede for nylig et stort sikkerhedshul i samtlige Internet Explorer-browsere fra version 6 til version 11.

Læs også:

Ingen panik: Sådan undgår du kæmpehullet i Internet Explorer

Kæmpehul i IE rammer nu danske firmaer

Alvorligt hul i Explorer: Din pc kan fjernstyres

Her er Microsofts løsning på kæmpe sikkerhedshul i Internet Explorer

Kun en uge siden seneste rettelse: Microsoft opdager nyt kæmpehul i Internet Explorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.