Populær åben kryptering lukker på mystisk vis

Hen over natten er en meget benyttet krypteringstjeneste pludselig blevet lukket og slukket. Ingen har en forklaring.

Kryptering er vigtig for datasikkerheden, og en af de store spillere på det område, TrueCrypt, lukker nu ned for udvikling af ny kode til det populære og åbne program.

Det skriver blandt andet Ars Technica.

Beslutningen om pludselig at lukke ned for et af verdens mest benyttede krypteringsalternativer er kommet som et lyn fra en klar himmel.

Beskeden er faktisk kommet så overraskende, at der i en periode opstod rygter om, at tjenesten var blevet angrebet, og at meddelelsen var falsk, skriver websiden.

Indholdet på siden har dog vist sig at være signeret med en krypteringsnøgle, som udviklerne bag TrueCrypt tidligere har benyttet.

Vi lukker og slukker
Et besøg på TrueCrypts webside giver denne advarsel med store røde bogstaver til de besøgende:

"ADVARSEL: Det er ikke længere sikkert at benytte TrueCrypt. Tjenesten kan indeholde sårbarheder, der ikke er rettet."

Efterfølgende kommer en besked om, at den nyoprettede side kun har til formål at hjælpe dig med at migrere data til en anden krypteringstjeneste.

Ligeledes følger en forklaring om, at udviklingen er blevet lukket i maj 2014, efter at Microsoft har lukket for supporten til Windows XP.

I de nyere versioner af Windows er der integreret kryptering.

Står NSA bag?
Men det er ikke alle, der tager den forklaring for gode varer.

Den pludselige lukning har således sat gang i rygter og spekulationer.

Blandt andet sætter business-websiden Forbes spørgsmålstegn ved den mystiske exit ud i ingenting.

Fra denne kant peges der på, at TrueCrypt kan være ramt af den samme skæbne som den krypterede e-mailtjeneste Lavabit, der blev beordret til at overdrage sin SSL-nøgle til de amerikanske myndigheder.

Den tjeneste lukkede også meget pludseligt.

Edward Snowden benyttede sig netop af Lavabit for at holde NSA væk fra indholdet i sine e-mails.

Læs også: Fed sommerlæsning: Fortællingen om verdens vildeste overvågning

Det er dog aldrig blevet bekræftet, hvorfor Lavabit lukkede ned hen over natten, men det lå i kortene, at NSA var en medvirkende faktor, skriver Forbes.

Præcist hvad der er sket med TrueCrypt, er også et mysterium.

Læs også:
Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen

Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.