Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

81 pengeinstitutter vil have Mobilepay ned med nakken

81 danske pengeinstitutter blæser til kamp mod Danske Banks meget populære Mobilepay.

En lang række danske pengeinstitutter går sammen i en stor-offensiv mod Danske Banks udbredte løsning til mobilbetalinger, Mobilepay, skriver Børsen.

Gruppen tæller i alt 81 pengeinstitutter og har blandt andre Sydbank, Nordea og Jyske Bank med på holdet.

De 81 pengeinstitutter vil med en stor kampagne forsøge at hale ind på Danske Bank, der med 1,2 millioner brugere af Mobilepay sidder på langt størstedelen af markedet.

Modsvaret fra de 81 pengeinstitutter er løsningen Swipp, som i dag har omkring 350.000 brugere.

Det er målet, at dette tal skal runde en million i løbet af det kommende år.

Blandt andet vil de 81 pengeinstitutter fremover forsøge at overbevise deres erhvervskunder om, at de skal tage Swipp til sig og eksempelvis tilbyde løsningen til deres egne kunder.

"Det vil ikke undre mig, hvis vi har flere erhvervskunder ved årets udgang end vores konkurrent," siger Niels Skylvad, områdedirektør i Sydbank, til Børsen.

Får det svært

Det kan imidlertid godt blive svært for de 81 pengeinstitutter at komme på omgangshøjde med Danske Bank.

Det vurderer Preben Mejer, direktør i Innovation Lab.

"Det er tydeligt, at Swipp er kommet senere til markedet. Der er meget langt mellem Mobilepay og Swipp i brug og udbredelse," siger han til Børsen.

Læs også: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.