Artikel top billede

Berygtet sårbarhed åbnede hoveddør til mega-hack på hospitaler

Den famøse Heartbleed-sårbarhed er for første gang blevet identificeret som brækjernet til et storstilet hackerangreb, hvor millionvis har fået stjålet fortrolige data.

Da hundredvis af amerikanske hospitaler i forsommeren fik uønsket besøg af hackere, var det første gang, at den såkaldte Heartbleed-sårbarhed blev udnyttet i stor skala.

Over 4,5 millioner patienter oplevede ved angrebet at få data som navne, adresser, telefonnumre og sundhedssikringsnumre stjålet fra hospitalskæden Community Health Systems af hackere, som ifølge de foreløbige efterretninger kommer fra Kina.

"Vi har ikke set et håndgribeligt bevis for et (Heartbleed, red.) angreb - indtil nu," forklarer stifteren af sikkerhedsselskabet TrustedSec, David Kennedy, på sin blog.

Sådan kom de ind

Hans selskab var et af de første, der kunne berette om Heartbleed-sårbarheden tilbage i april.

Nu kan han så forbinde Heartbleed-sårbarheden med det store hospitalshack, efter at han har været i kontakt med personer tæt på begivenhederne hos Community Health Systems.

Han ønsker at ikke oplyse sine kilder, men forklarer, hvordan de it-kriminelle har fået adgang til systemerne via Heartbleed.

"Angriberne var i stand til at opsnuse bruger-informationer fra hukommelsen i en Juniper-enhed (netværksudstyr, red.), som var sårbar på daværende tidspunkt. Derfra kunne de logge ind i systemet via en VPN-forbindelse," forklarer David Kennedy på sin blog.

Flere Heartbleed-angreb lurer

Ifølge sikkerhedseksperten er det ikke sidste gang, at vi kommer til at se Heartbleed-sårbarheden blive brugt som brækjern, som det var tilfældet i angrebet mod Community Health Systems.

"Der er helt sikkert flere derude, men dette er det første kendte tilfælde," skriver David Kennedy på sin blog.

En talskvinde fra Community Health Systems har ifølge Blomberg ikke ønsket at kommentere på, hvorvidt det store angreb blev foretaget via Heartbleed. 

Oven på beskyldningerne om, at det skulle være kinesiske hackere bare kontrolserverne i angrebet mod den amerikanske hospitalskæde, har Bloomberg spurgt den kinesiske ambassade i Washington om dens kendskab til angrebet. 

Her lyder svaret, at cyberkrimininalitet er forbudt ifølge kinesisk lovgivning, og den kinesiske regering derfor gør alt, hvad den kan, for at bekæmpe den slags. 

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Heartbleed-hackere har været forbi Danmark

Heartbleed truer stadig: Tusindvis af servere fortsat pivåbne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere