Artikel top billede

Berygtet sårbarhed åbnede hoveddør til mega-hack på hospitaler

Den famøse Heartbleed-sårbarhed er for første gang blevet identificeret som brækjernet til et storstilet hackerangreb, hvor millionvis har fået stjålet fortrolige data.

Da hundredvis af amerikanske hospitaler i forsommeren fik uønsket besøg af hackere, var det første gang, at den såkaldte Heartbleed-sårbarhed blev udnyttet i stor skala.

Over 4,5 millioner patienter oplevede ved angrebet at få data som navne, adresser, telefonnumre og sundhedssikringsnumre stjålet fra hospitalskæden Community Health Systems af hackere, som ifølge de foreløbige efterretninger kommer fra Kina.

"Vi har ikke set et håndgribeligt bevis for et (Heartbleed, red.) angreb - indtil nu," forklarer stifteren af sikkerhedsselskabet TrustedSec, David Kennedy, på sin blog.

Sådan kom de ind

Hans selskab var et af de første, der kunne berette om Heartbleed-sårbarheden tilbage i april.

Nu kan han så forbinde Heartbleed-sårbarheden med det store hospitalshack, efter at han har været i kontakt med personer tæt på begivenhederne hos Community Health Systems.

Han ønsker at ikke oplyse sine kilder, men forklarer, hvordan de it-kriminelle har fået adgang til systemerne via Heartbleed.

"Angriberne var i stand til at opsnuse bruger-informationer fra hukommelsen i en Juniper-enhed (netværksudstyr, red.), som var sårbar på daværende tidspunkt. Derfra kunne de logge ind i systemet via en VPN-forbindelse," forklarer David Kennedy på sin blog.

Flere Heartbleed-angreb lurer

Ifølge sikkerhedseksperten er det ikke sidste gang, at vi kommer til at se Heartbleed-sårbarheden blive brugt som brækjern, som det var tilfældet i angrebet mod Community Health Systems.

"Der er helt sikkert flere derude, men dette er det første kendte tilfælde," skriver David Kennedy på sin blog.

En talskvinde fra Community Health Systems har ifølge Blomberg ikke ønsket at kommentere på, hvorvidt det store angreb blev foretaget via Heartbleed. 

Oven på beskyldningerne om, at det skulle være kinesiske hackere bare kontrolserverne i angrebet mod den amerikanske hospitalskæde, har Bloomberg spurgt den kinesiske ambassade i Washington om dens kendskab til angrebet. 

Her lyder svaret, at cyberkrimininalitet er forbudt ifølge kinesisk lovgivning, og den kinesiske regering derfor gør alt, hvad den kan, for at bekæmpe den slags. 

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Heartbleed-hackere har været forbi Danmark

Heartbleed truer stadig: Tusindvis af servere fortsat pivåbne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.