Artikel top billede

Udspekuleret malware driller store banker - og nu også Salesforce

Salesforce kæmper i øjeblikket med malware, man ellers troede gik efter bankkunder.

Malwaren Dyreza, der finder vej til brugernes maskiner som en trojaner, har indtil nu rettet sig mod kunder i store banker, men nu driller den ondsindede kode også Salesforce.com.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er ‘Dyreza banker Trojan', som Salesforce frygter går efter nogle kunder.

Trojaneren kan ifølge Threatpost slippe forbi SSL-beskyttelsen i en browser. Den har indtil nu gået målrettet efter kunder i store banker, men udvider nu angrebs-målene, lyder det.

Sådan fungerer Dyreza

Malwaren installerer sig selv på ofrets maskine, hvis man kommer til at klikke på en vedhæftet fil i en falsk besked.

"Når den først er på maskinen, rækker Dyreza ud mod en C2 server (Command and Control, red.) og venter så på, at ofret besøger siden hos en bank, den retter sig mod."

"Malwaren bruger en teknik kaldet ‘browser hooking' for at opfange trafikken, før den krypteres på vej mod bankens side," lyder beskrivelsen hos Threatpost.

Herefter kan de kriminelle foretage et man in the middle-angreb og på den måde læse al kommunikation i klar tekst.

Den gemmer sig på din maskine

Det nye er, at trojaneren nu ikke bare går efter bankerne, men også Salesforce.com.

Selskabet skriver i en meddelelse til kunderne:

"Den 3. september 2014 indentificerede en af vores sikkerhedspartnere, at Dyre-malwaren (også kendt som Dyreza), der typisk går efter kunder i store, velkendte finansielle institutioner, også kan rette sig mod nogle Salesforce-brugere."

"Vi har i øjeblikket ingen beviser for, at nogen af vores kunder er blevet ramt af dette, og vi fortsætter med vores efterforskning," lyder det fra Salesforce.com.

"Det her er ikke en sårbarhed hos Salesforce. Det er malware, der holder til på inficerede computersystemer og er designet til at stjæle brugernes login-oplysninger og ligger på inficerede kunde-systemer," skriver CRM-selskabet videre.

Læs også:

CRM-kæmpen Salesforde lægger an til nye angreb

Stortest: Her er de bedste antivirus-programmer netop nu

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere