Artikel top billede

Udspekuleret malware driller store banker - og nu også Salesforce

Salesforce kæmper i øjeblikket med malware, man ellers troede gik efter bankkunder.

Malwaren Dyreza, der finder vej til brugernes maskiner som en trojaner, har indtil nu rettet sig mod kunder i store banker, men nu driller den ondsindede kode også Salesforce.com.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er ‘Dyreza banker Trojan', som Salesforce frygter går efter nogle kunder.

Trojaneren kan ifølge Threatpost slippe forbi SSL-beskyttelsen i en browser. Den har indtil nu gået målrettet efter kunder i store banker, men udvider nu angrebs-målene, lyder det.

Sådan fungerer Dyreza

Malwaren installerer sig selv på ofrets maskine, hvis man kommer til at klikke på en vedhæftet fil i en falsk besked.

"Når den først er på maskinen, rækker Dyreza ud mod en C2 server (Command and Control, red.) og venter så på, at ofret besøger siden hos en bank, den retter sig mod."

"Malwaren bruger en teknik kaldet ‘browser hooking' for at opfange trafikken, før den krypteres på vej mod bankens side," lyder beskrivelsen hos Threatpost.

Herefter kan de kriminelle foretage et man in the middle-angreb og på den måde læse al kommunikation i klar tekst.

Den gemmer sig på din maskine

Det nye er, at trojaneren nu ikke bare går efter bankerne, men også Salesforce.com.

Selskabet skriver i en meddelelse til kunderne:

"Den 3. september 2014 indentificerede en af vores sikkerhedspartnere, at Dyre-malwaren (også kendt som Dyreza), der typisk går efter kunder i store, velkendte finansielle institutioner, også kan rette sig mod nogle Salesforce-brugere."

"Vi har i øjeblikket ingen beviser for, at nogen af vores kunder er blevet ramt af dette, og vi fortsætter med vores efterforskning," lyder det fra Salesforce.com.

"Det her er ikke en sårbarhed hos Salesforce. Det er malware, der holder til på inficerede computersystemer og er designet til at stjæle brugernes login-oplysninger og ligger på inficerede kunde-systemer," skriver CRM-selskabet videre.

Læs også:

CRM-kæmpen Salesforde lægger an til nye angreb

Stortest: Her er de bedste antivirus-programmer netop nu

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere