Artikel top billede

Kode til kæmpe USB-sikkerhedsbrist lækket på nettet

Dine USB-enheder er blevet en del farligere at benytte, efter sikkerhedsfolk har publiceret kode til at angribe USB-firmware.

I sommers fandt de to sikkerhedsfolk Karsten Nohl og Jakob Lell et gigantisk problem i den firmware, som USB-enhederne benytter.

De døbte sikkerhedsbristen BadUSB, og den er udråbt som et af vores tids værste sikkerhedshuller, da enhver enhed med USB-stik tilsluttet en computer potentielt er sårbar over for sikkerhedsbristen.

Det kan du læse mere om her og her.

Der har ikke været nogle sikkerhedslapper til BadUSB, og Karsten Nohl og Jakob Lell har derfor også undladt at publicere den kode, som de brugte til at udføre et angreb via USB på en sikkerhedskonference i Las Vegas for to måneder siden.

Nu har to sikkerhedskolleger, Adam Caudill og Brandon Wilson, publiceret koden i forbindelse med en sikkerhedskonference i den amerikanske stat Kentucky, hvor de demonstrerede nogle af de samme USB-angrebsmanøvrer, som blev vist i Las Vegas.

Det skriver The Wired.

Intet skal holdes tilbage

Årsagen til publiceringen ligger tilsyneladende i, at Adam Caudill and Brandon Wilson ønsker total åbenhed omkring sikkerhedsbristen.

"Intet skal holdes tilbage, så vi publicerer alt, hvad vi har. Det skyldes hovedsageligt, at folkene på Las Vegas-konferencen ikke offentliggjorde deres materiale. Men hvis du skal bevise, der er et hul, så må du offentliggøre alt, så folk kan beskytte sig imod det," sagde Adam Caudill på Kentucky-konferencen ifølge The Wired.

Med offentliggørelsen kan it-kriminelle nu også kigge med i koden og få ideer til, hvordan firmwaren til USB-enhederne kan udnyttes.

For der findes ikke nogen total-løsning på problemet endnu.

Et kapløb med tiden

Med koden ude af boksen får producenter af USB-enheder mere end almindelig travlt med at få lukket hullet, hvilket også har været et delmål for Adam Caudill and Brandon Wilson.

"Hvis dette sikkerhedshul skal lukkes, så kræver det mere end blot snak på en sikkerhedskonference som den i Las Vegas," forklarer Adam Caudill til The Wired.

Og løsningen skal komme fra producenternes side, mens meningmand må hulte sig igennem USB-krisen, indtil der kommer en totalløsning på problemet. 

Som tidligere beskrevet på Computerworld kan en løsning være, at firmware signeres digitalt fra producenten. På den måde kan uvedkommende eller ondsindet firmware holdes ude.

En anden mulighed er, at computerproducenterne begynder at producere porte, der er låst til specifikke enheder, så eksempelvis mus og tastatur tilsluttes en type USB-port og den eksterne harddisk en anden.

For at være på den sikre side kan du naturligvis også blot undlade at benytte USB-enheder og -porte, men det er ret uholdbar løsning, når man ser på, hvor udbredt USB er i dagens it-verden.

Du kan dog være forsigtig med at tilknytte USB-enheder, som du ikke kender til din computer og derved begrænse risikoen.

Læs også:

Kæmpe sikkerhedsproblem kan ramme alle dine USB-enheder

Sikkerhedsmand: Ingen grund til firmware-panik - endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere