Artikel top billede

IBM-folk afslører: Microsoft lukker kritisk Windows-fejl efter 19 år

Et 19 år gammelt og alvorligt sikkerhedshul er blevet fundet i samtlige Windows-udgivelser siden Windows 95. Hullet kan ifølge IBM-folk bag opdagelsen bruges til at overtage fremmede computere.

IBM-folk har fundet en sikkerhedsfejl i alle versioner af Microsoft-operativsystemet Windows fra Windows 95 og frem til i dag.

Det inkluderer også alle Windows Server-platformene.

Det skriver IBM i et blogindlæg, hvor fejlen i alle Windows-versioner siden 95-versionen får en CVVS-score på 9,3.

CVVS-systemet (Common Vulnerability Scoring System) går fra 0 til 10, hvor 0 er lavkritisk og 10 er den mest bekymrende score.

Med andre ord: Sikkerhedsfejlen er ifølge IBM yderst kritisk.

Er mindst 19 år gammelt

I blogindlægget fremgår det, at sårbarheden hidrører introduktionen af Visual Basic-scripts og mere specifikt SafeArrays-brugen i Internet Explorer lige fra version 3.0.

Sårbarheden kan ifølge IBM udnyttes i drive-by-angreb i forsøget på at overtage ofrets maskine.

"Den fejlbehæftede kode er mindst 19 år gammel og har været åben for misbrug i de seneste 18 år," lyder det i blogindlægget, der er skrevet af IBM's sikkerhedsresearch-chef Robert Freeman.

Microsoft fikser fejlen i 2014

IBM påstår, at selskabet har fundet sikkerhedsfejlen og beskrevet den helt tilbage i maj.

Ikke desto mindre er det først i Microsofts seneste og store november-sikkerhedsopdatering, at Windows-fabrikken har udsendt en lap til sikkerhedshullet, der har sikkerheds-id'et CVE-2014-6332.

I Microsofts egen oversigt over sikkerhedsløsninger får fejlen en score på 1 på en skala fra 0 til 3, hvor 0 er 0-dagssårbarheder og 3 indikerer, at fejlen sandsynligvis ikke bliver udnyttet.

Med en score på 1 betyder det, at udnyttelse af fejlen ifølge Microsoft er 'overvejende sandsynligt'.

Læs også:

Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere