Artikel top billede

IBM-folk afslører: Microsoft lukker kritisk Windows-fejl efter 19 år

Et 19 år gammelt og alvorligt sikkerhedshul er blevet fundet i samtlige Windows-udgivelser siden Windows 95. Hullet kan ifølge IBM-folk bag opdagelsen bruges til at overtage fremmede computere.

IBM-folk har fundet en sikkerhedsfejl i alle versioner af Microsoft-operativsystemet Windows fra Windows 95 og frem til i dag.

Det inkluderer også alle Windows Server-platformene.

Det skriver IBM i et blogindlæg, hvor fejlen i alle Windows-versioner siden 95-versionen får en CVVS-score på 9,3.

CVVS-systemet (Common Vulnerability Scoring System) går fra 0 til 10, hvor 0 er lavkritisk og 10 er den mest bekymrende score.

Med andre ord: Sikkerhedsfejlen er ifølge IBM yderst kritisk.

Er mindst 19 år gammelt

I blogindlægget fremgår det, at sårbarheden hidrører introduktionen af Visual Basic-scripts og mere specifikt SafeArrays-brugen i Internet Explorer lige fra version 3.0.

Sårbarheden kan ifølge IBM udnyttes i drive-by-angreb i forsøget på at overtage ofrets maskine.

"Den fejlbehæftede kode er mindst 19 år gammel og har været åben for misbrug i de seneste 18 år," lyder det i blogindlægget, der er skrevet af IBM's sikkerhedsresearch-chef Robert Freeman.

Microsoft fikser fejlen i 2014

IBM påstår, at selskabet har fundet sikkerhedsfejlen og beskrevet den helt tilbage i maj.

Ikke desto mindre er det først i Microsofts seneste og store november-sikkerhedsopdatering, at Windows-fabrikken har udsendt en lap til sikkerhedshullet, der har sikkerheds-id'et CVE-2014-6332.

I Microsofts egen oversigt over sikkerhedsløsninger får fejlen en score på 1 på en skala fra 0 til 3, hvor 0 er 0-dagssårbarheder og 3 indikerer, at fejlen sandsynligvis ikke bliver udnyttet.

Med en score på 1 betyder det, at udnyttelse af fejlen ifølge Microsoft er 'overvejende sandsynligt'.

Læs også:

Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere