Artikel top billede

IBM-folk afslører: Microsoft lukker kritisk Windows-fejl efter 19 år

Et 19 år gammelt og alvorligt sikkerhedshul er blevet fundet i samtlige Windows-udgivelser siden Windows 95. Hullet kan ifølge IBM-folk bag opdagelsen bruges til at overtage fremmede computere.

IBM-folk har fundet en sikkerhedsfejl i alle versioner af Microsoft-operativsystemet Windows fra Windows 95 og frem til i dag.

Det inkluderer også alle Windows Server-platformene.

Det skriver IBM i et blogindlæg, hvor fejlen i alle Windows-versioner siden 95-versionen får en CVVS-score på 9,3.

CVVS-systemet (Common Vulnerability Scoring System) går fra 0 til 10, hvor 0 er lavkritisk og 10 er den mest bekymrende score.

Med andre ord: Sikkerhedsfejlen er ifølge IBM yderst kritisk.

Er mindst 19 år gammelt

I blogindlægget fremgår det, at sårbarheden hidrører introduktionen af Visual Basic-scripts og mere specifikt SafeArrays-brugen i Internet Explorer lige fra version 3.0.

Sårbarheden kan ifølge IBM udnyttes i drive-by-angreb i forsøget på at overtage ofrets maskine.

"Den fejlbehæftede kode er mindst 19 år gammel og har været åben for misbrug i de seneste 18 år," lyder det i blogindlægget, der er skrevet af IBM's sikkerhedsresearch-chef Robert Freeman.

Microsoft fikser fejlen i 2014

IBM påstår, at selskabet har fundet sikkerhedsfejlen og beskrevet den helt tilbage i maj.

Ikke desto mindre er det først i Microsofts seneste og store november-sikkerhedsopdatering, at Windows-fabrikken har udsendt en lap til sikkerhedshullet, der har sikkerheds-id'et CVE-2014-6332.

I Microsofts egen oversigt over sikkerhedsløsninger får fejlen en score på 1 på en skala fra 0 til 3, hvor 0 er 0-dagssårbarheder og 3 indikerer, at fejlen sandsynligvis ikke bliver udnyttet.

Med en score på 1 betyder det, at udnyttelse af fejlen ifølge Microsoft er 'overvejende sandsynligt'.

Læs også:

Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere