Artikel top billede

Advarsel om kritisk sårbarhed: Millioner af kendte routere er ramt

12 millioner routere i private hjem og i virksomheder indeholder en alvorlig sårbarhed, som kriminelle kan udnytte til angreb og til at stjæle data.

Endnu en skandale med sårbare routere ser ud til at være under opsejling.

Sikkerhedsfirmaet Check Point afslører, at det har spottet en kritisk sårbarhed, der giver it-kriminelle mulighed for på afstand at tage kontrollen med routere og andet netværksudstyr og på den måde angribe de computere, der er sluttet til.

Sikkerhedsfirmaet meddeler, at det er en sårbarhed, der er tilstede i millioner af hjemme-gateway-enheder (SOHO router) fra forskellige producenter og i forskellige modeller.

sårbarheden identificeres som CVE-2014-9222, og selskabet har døbt den "Misfortune Cookie."

"Denne alvorlige sårbarhed tillader en angriber på afstand at overtage en gateway-enhed med administrationsrettigheder."

Konkret mener Check Point, at sårbarheden findes i 12 millioner routere i 189 lande, hvilket ifølge selskabet gør den til "en af de mest udbredte sårbarheder, der er afsløret i de senere år."

"Research viser, at det reelle antal påvirkede enheder kan være endnu større."

Sådan kan du blive ramt

Sikkerhedsforskerne advarer om, at it-kriminelle vil kunne få kontrol med routere og på den måde stjæle data fra både de enheder, der er koblet til routeren med et kabel og trådløst.

"Hvis din gateway-enhed er sårbar, så er alle enheder, der er sluttet til dit netværk - inklusiv computere, telefoner, tablets, printere, sikkerhedskameraer, køleskabe, brødristere og alle andre netværks-enheder dit hjem eller på kontoret - i risiko for kompromittering."

"Softwaren, det handler om, er den indlejrede webserver RomPager fra AllegroSoft, der typisk kommer med firmwaren sammen emd enhederne," lyder beskeden fra selskabet.

Disse routere er ramt

Ifølge Check Point er mindst 200 forskellige routere og andet netværksudstyr fra forskellige producenter ramt af sårbarheden.

"Listen inkluderer blandt andre modeller fra D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL."

"Vi tror, at kilden til det sårbare stykke software er et almindeligt brugt chipset SDK (distributeret til forskellige producenter), men dette kan ikke bekræftes på nuværende tidspunkt."

Indtil videre er anbefalingen fra Check Point, at man holder øje med en firmware-opdatering fra ens router-producent, der lapper sårbarheden "Misfortune Cookie."

Det er et velkendt problem, at særligt mange hjemme-routere kan indeholde sårbarheder, og at de kriminelle har haft held til at udnytte disse gentagne gange.

Det hjælper ikke på router-problemerne, at mange producenter er for længe om at udsende ny firmware til routere, og at de færreste brugere er klar over, at de skal opdatere firmwaren.

Læs også:

Firmware-fadæserne rammer os igen og igen: Her er forklaringen

Afsløring: 24 millioner private routere gidsler i kæmpe-angreb

Navngivne Wi-Fi-routere smækfyldt med huller: Se testen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere