Artikel top billede

Kraftig stigning i antallet af nye sårbarheder i software

Antallet af nyopdagede sårbarheder i operativsystemer, web-browsere, databaser og andre typer af software steg med 18 procent i 2014.

Sårbarheder i software er et accelererende problem for brugere og it-ansvarlige. Hver eneste dag dukker snesevis af software-sårbarheder op og gør på en gang livet surt for virksomheders it-ansvarlige og åbner mulighed for, at hackere skaffer sig adgang til it-systemer og data.

Ifølge rapporten "Vulnerability Review" fra det danske software-firma Secunia registrerede firmaet i 2014 hele 15.435 nye sårbarheder fordelt på 3.870 forskellige applikationer.

Ifølge rapporten er der tale om en stigning i antallet af sårbarheder på 18 procent i forhold til 2013.

Det svarer til, at der hver eneste dag året rundt opdages mere end 40 nye sårbarheder, som skaber behov for de såkaldte patches, der reparerer de digitale smuthuller, som potentielt kan udnyttes af uvedkommende.

Stiger ti procent om året

Men faktisk accelererer antallet af nyopdagede sårbarheder. For ser man på de seneste fem år, er antallet af nye sårbarheder steget med hele 55 procent - gennemsnitligt omkring ti procent årligt.

"Det understreger behovet for at virksomheder og organisationer holder styr på deres it-miljø. It-afdelinger er nødt til at have fuldstændigt overblik over, hvilke applikationer de har i brug, og de har brug for at have strikse politikker og procedurer på plads, så de er i stand til at håndtere sårbarheder," siger Kasper Lindgaard, direktør for research og security hos Secunia.

Opgaven med at opdatere software, når nye sårbarheder dukker op, bliver ifølge Secunia ikke lettere af, at mange softwareprodukter bliver leveret sammen med Open Source-applikationer. Det gør det kompliceret for den enkelte it-ansvarlige at holde styr på, hvilke applikationer, de har kørende i deres egen it-infrastruktur.

Kasper Lindgaard peger på sidste års meget omtalte Heartbleed-sårbarhed som skoleeksemplet på, at langt fra alle producenter er flinke til at informere deres kunder om sårbarheder i Open Source-applikationer, der har betydning for sikkerhed i producentens eget produkt.

"De it-ansvarlige ude i organisationerne kan derfor ikke forudse, hvilke producenter der er pålidelige og hurtige til at reagere, når sårbarheder bliver opdaget i produkter, som er bundlet med open source biblioteker," siger Kasper Lindgaard.

Du kan downloade Secunias rapport om software-sårbarheder her.

Læs også:

Voldsomt fokus på it-sikkerhed kan være en guldgrube - men langt fra alle hiver gevinsten hjem

Her er verdens mest populære antivirus-program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere