Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser

Nattens afhøringer af de sigtede i it-bestikkelssagen har været lange og hårde, og flere anholdelser kan ikke udelukkes, oplyser politiet nu.

Interview: Efter en lang og begivenhedsrig nat med mere end 13 timers grundlovsforhør og en slutning, hvor seks personer er varetægtsfængslet frem til 2. juli, har politiet nu trukket en streg i sandet.

De øvrige syv personer, der blev anholdt og sigtet i sagen, er efter afhøring løsladt med opretholdelse af sigtelserne.

Det fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland Falster politikreds.

"Nu skal afhøringerne og forklaringerne fra gårsdagens grundlovsforhør samt det materiale, der er fundet ved ransagningerne, gennemgås. På den baggrund tages der stilling til, om der vil være grundlag for yderligere anholdelser og sigtelser," siger han.

Så gårsdagens og natten afhøringer har ikke givet anledning til yderligere sigtelser eller anholdelser?

"Der er stadig 13 sigtede, og de vil fremadrettet indgå i sagskomplekset.

Er der flere personer i politiets søgelyse i forbindelse med bestikkelse vedrørende it-indkøb i Region Sjælland?

"Jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen," siger Kim Kliver.

Vil du vurdere, at der er ro på sagen nu?

Nej, der er ikke ro på sagen, men der er ro på, så vi nu kan koncentrerer os om at efterforske," lyder det kortfattet fra Kim Kliver, der udtrykker tilfredshed med sagens forløb indtil videre.

Vi er ikke skyldige
De seks, der er varetægtsfængslet, er sigtet for bestikkelse, som blandt andet omfatter rejser til Dubai og USA, har kæret rettens kendelse til landsretten.

Læs også: Sigtelse i bestikkelsessagen: Offentlige ansatte modtog penge og luksusrejser fra it-firmaer

Retten begrunder fængslingen med, at de sigtrede vil kunne ødelægge politiets efterforskningsarbejde, hvis de er på fri fod.

Alle seks nægter sig skyldige.

Læs også:

Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser

Onsdag morgen: Seks fængslet i it-bestikkelsessag - sigtes for bestikkelse i forbindelse med it-indkøb i Region Sjælland

Politiet ransager Ateas hovedkvarter i Ballerup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.