Artikel top billede

Samsung blokerer i al hemmelighed for kritiske sikkerhedsopdateringer på selskabets pc'er

Samsung installerer i al hemmelighed en automatisk blokering for Windows Update i selskabets pc'er. Det betyder, at Samsung-pc'er ikke modtager de vigtige sikkerhedsopdateringer og dermed er eksponeret for hackere i stor stil.

Samsung blokerer med fuldt overlæg for Microsofts Windows Update på pc'er og notebooks fra selskabet.

Dermed bliver computere fra Samsung ikke løbende opdateret med de seneste sikkerheds-opgraderinger, som Microsoft udsender via netop Windows Update.

Det betyder, at computere har øget risiko for at blive hacket gennem ældre - og kendte - sårbarheder.

Microsoft meddeler, at selskabet allerede er i dialog med Samsung om selskabets blokering af den automatiske opdaterings-tjeneste, som ellers normalt bliver indstillet til per default automatisk at installere de seneste sikkerhedsopdateringer.

Det er en vigtig funktion for Microsoft, i det Windows som verdens mest udbredte styresystem er et udsat og yndet mål for alverdens hackere, der løbende arbejder på at finde smuthuller og sårbarheder i systemet.

Hackerne arbejder mere og mere professionelt, hvilket øger risikoen.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Konkret er det Samsungs egen opdaterings-funktion - SW Update - der slår Microsofts Windows Update fra, når den tændes.

De fleste pc-producenter har deres egen opdaterings-funktion, og det er således via SW Update, at Samsung løbende udsender opdateringer til eksempelvis drivere og forskellig præ-installeret software på selskabets computere.

Inde i SW Update findes der en fil med navnet Disable_Windowsupdate.exe, der - som navnet antyder - har til formål at slå Windows Update fra.

Filen blokerer således for afvikling af Windowsupdate.exe.

Signeret med Samsung-certifikat

Ifølge sikkerhedsmanden Patrick Barker - der har gennemgået koden - er Samsung-filen signeret med et digital certifikat fra Samsung.

Filen kan installeres og afvikles på alle versioner af Windows fra XP og frem - inklusive Windows 8.1.

Patrick Barker beretter på sin blog om en dialog, som han har haft med Samsung om filen.

Her skriver en Samsung-tekniker til ham, at Samsung blokerer for Windows Update for at undgå, at opdateringerne fra Microsoft står i vejen for forskellige funktioner på computerne.

Microsoft er uforstående over for Samsungs fremgangsmåde.

"Windows Update er en kritisk komponent i vores sikkerheds-arbejde. Vi anbefaler, at man ikke slår Windows Update fra eller modificerer Windows Update på måder, der kan gøre kunder sårbare over for øget sikkerheds-riscisi. Vi er i kontakt med Samsung for at adressere problemet," skriver Microsoft i en meddelelse.

Samsung meddeler til Computerworld, at kritikken ikke har noget på sig:

"Det er ikke sandt, at vi blokerer for en opdatering af Windows 8.1 operativsystem på vores computere. Vi vægter kundetilfredshed meget højt, og derfor giver vi vores brugere muligheden for at vælge, om og hvornår de vil opdatere Windows-softwaren på deres produkter. Vi tager produktsikkerhed meget alvorligt," skriver Samsung Danmark til Computerworld i en mail.

Du kan læse Patrick Barkers blog om emnet her.

Det er kun få dage siden, at det kom frem, at der var sikkerhedsproblemer i ikke mindre end 600 millioner Samsung-telefoner.

Det kan du læse mere om her: Kritisk sårbarhed i 600 millioner Samsung-smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.