Artikel top billede

Cisco lukker kritisk hul: Sårbarhed kan føre til komplet kompromittering af dine data

Cisco udsender en yderst kritisk sikkerhedsopdatering efter opdagelsen af et sikkerhedshul, der åbner for angreb. Læs her, hvordan du får bugt med truslen.

It-giganten Cisco er ude med en opdatering til flere af sine sikkerhedsprodukter.

Opdateringen indbefatter Web Security Virtual Appliance (WSAv), Email Security Virtual Appliance (ESAv) og selskabets Security Management Virtual Appliance (SMAv).

Sikkerhedsselskabet CSIS Security Group kalder opdateringen yderst kritisk, da sårbarheden i Ciscos Ironport åbner for, at ondsindede cyberkriminelle kan angribe fra distancen.

"Det er muligt for en ekstern angriber at logge på "remote support" som root. Det er indlysende uhyggeligt kritisk, idet der derved opnås adgang til den private nøgle på den sårbare enhed. Det kan føre til en komplet kompromittering," forklarer CSIS i en nyhedsmail.

Står Cisco pivåbent?

Her forklares det, at sårbarheden i Cisco Ironport opstår på grund af en SSH-nøgle, der deles på tværs af de forskellige sikkerhedssystemer som WSAv, ESAv og SMAv.

"En ekstern angriber kan misbruge dette til at opnå adgang til SSH privat nøglen og bruge den til at forbinde sig til enhver WSAv, ESAv, eller SMAv," advarer CSIS Security Group.

Sikkerhedsselskabet spekulerer i, om hullet muligvis skyldes en central kompromittering af Cisco, men dette er endnu ikke bekræftet. Og CSIS understreger da også, at der er tale om spekulation fra selskabets side.

Derimod skulle det være ganske vist, at alle Cisco Ironport-kunder kan få mere information om sårbarheden og opdatering på Ciscos sikkerhedshjemmeside, som du finder her.

Læs også:

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere