Artikel top billede

Cisco lukker kritisk hul: Sårbarhed kan føre til komplet kompromittering af dine data

Cisco udsender en yderst kritisk sikkerhedsopdatering efter opdagelsen af et sikkerhedshul, der åbner for angreb. Læs her, hvordan du får bugt med truslen.

It-giganten Cisco er ude med en opdatering til flere af sine sikkerhedsprodukter.

Opdateringen indbefatter Web Security Virtual Appliance (WSAv), Email Security Virtual Appliance (ESAv) og selskabets Security Management Virtual Appliance (SMAv).

Sikkerhedsselskabet CSIS Security Group kalder opdateringen yderst kritisk, da sårbarheden i Ciscos Ironport åbner for, at ondsindede cyberkriminelle kan angribe fra distancen.

"Det er muligt for en ekstern angriber at logge på "remote support" som root. Det er indlysende uhyggeligt kritisk, idet der derved opnås adgang til den private nøgle på den sårbare enhed. Det kan føre til en komplet kompromittering," forklarer CSIS i en nyhedsmail.

Står Cisco pivåbent?

Her forklares det, at sårbarheden i Cisco Ironport opstår på grund af en SSH-nøgle, der deles på tværs af de forskellige sikkerhedssystemer som WSAv, ESAv og SMAv.

"En ekstern angriber kan misbruge dette til at opnå adgang til SSH privat nøglen og bruge den til at forbinde sig til enhver WSAv, ESAv, eller SMAv," advarer CSIS Security Group.

Sikkerhedsselskabet spekulerer i, om hullet muligvis skyldes en central kompromittering af Cisco, men dette er endnu ikke bekræftet. Og CSIS understreger da også, at der er tale om spekulation fra selskabets side.

Derimod skulle det være ganske vist, at alle Cisco Ironport-kunder kan få mere information om sårbarheden og opdatering på Ciscos sikkerhedshjemmeside, som du finder her.

Læs også:

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere