BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

HTC lukker stort sikkerhedshul: Alle apps kunne få fat i dit fingeraftryk

Sikkerhedsbrister i opbevaringen af fingeraftryk på flere smartphones er blevet lukket. Inden lukningen kunne apps ellers få fat i dit fingeraftryk og starte en sikkerhedslavine af identitetstyveri.

Den taiwanesiske mobiltelefonproducent HTC har efter længere tid endelig fået lukket et giftigt sikkerhedshul på sin HTC One Max-telefon.

Sikkerhedsbristen kommer fra den omkring to år gamle telefonens fingeraftryk-aflæser, som gemmer de aflæste fingeraftryk i en ukrypteret fil i højtopløselig kvalitet, som kan tilgås af blandt andet apps.

Det betyder, at hvis indehaveren af HTC One Max-telefon uforvarende har hentet og installeret en skummel app, kan denne app tilgå fingeraftrykket og starte en sikkerhedslavine, der blandt andet inkluderer identitetstyveri.

Det skriver The Verge.

Hullet er lukket

Sikkerhedsfirmaet FireEye opdagede i sin undersøgelse af HTC One Max-telefonen, at fingeraftrykkene blev gemt i en specialiseret bitmap-fil, som sikkerhedsselskabet kunne rekonstruere fra en scanning af de gemte fingeraftryk.

Senere har FireEye advaret HTC, som nu bekendtgør, at fingeraftrykshullet er lukket i alle regioner - det vil sige også i Danmark.

HTC understreger, at bristen i opbevaringen af fingeraftryk begrænser sig til One Max-telefonen. 

Læs også: Test: Samsung Galaxy Note 3 mod HTC One Max i giganternes kamp

Flere telefoner i søgelyset

FireEyes sikkerhedsrapport indikerer dog, at der kan være flere telefoner ude i lommerne på folk, som har tilsvarende sikkerhedsproblemer med fingeraftrykslæsere.

Blandt andet nævnes Samsung Galaxy S5 som en telefon, der ikke har gemt sine fingeraftryk forsvarligt for farlige apps, som potentielt har kunnet læse med, når indehaveren har scannet sine gulerødder.

Alle fabrikanter bag de udsatte telefoner er blevet advaret og har rettet op på miseren, skriver The Verge, som dog også nævner, at det endnu er uvist, om svaghederne i fingeraftryksaflæserne er blevet misbrugt.

Fingeraftryk med trælim

Galaxy S5 har desuden tidligere været udsat for fingeraftryksudfordringer.

Det skete kort efter lanceringen, da det lykkedes tyske sikkerhedsfolk at snyde flagskibstelefonen med fup-fingeraftryk bygget af blandt andet trælim.

Det kan du læse mere om her: Sådan snydes Samsung Galaxy S5 med fup-fingeraftryk.

Også Apples iPhone har været i søgelyset for svaghed over for falske fingeraftryk, som du kan læse mere om her

Du kan også dykke ned i sikkerhedsrapporten fra FireEye, hvor du kan læse nærmere om (u)sikkerhed og fingeraftryk på smartphones.  

Læs også:
Helt nye login-muligheder i Windows 10: Lås din mail op med fingeraftryk

Ingen kan gemme sig: Programmørers skrivestil kan afkodes så nøjagtigt som fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere