Artikel top billede

HTC lukker stort sikkerhedshul: Alle apps kunne få fat i dit fingeraftryk

Sikkerhedsbrister i opbevaringen af fingeraftryk på flere smartphones er blevet lukket. Inden lukningen kunne apps ellers få fat i dit fingeraftryk og starte en sikkerhedslavine af identitetstyveri.

Den taiwanesiske mobiltelefonproducent HTC har efter længere tid endelig fået lukket et giftigt sikkerhedshul på sin HTC One Max-telefon.

Sikkerhedsbristen kommer fra den omkring to år gamle telefonens fingeraftryk-aflæser, som gemmer de aflæste fingeraftryk i en ukrypteret fil i højtopløselig kvalitet, som kan tilgås af blandt andet apps.

Det betyder, at hvis indehaveren af HTC One Max-telefon uforvarende har hentet og installeret en skummel app, kan denne app tilgå fingeraftrykket og starte en sikkerhedslavine, der blandt andet inkluderer identitetstyveri.

Det skriver The Verge.

Hullet er lukket

Sikkerhedsfirmaet FireEye opdagede i sin undersøgelse af HTC One Max-telefonen, at fingeraftrykkene blev gemt i en specialiseret bitmap-fil, som sikkerhedsselskabet kunne rekonstruere fra en scanning af de gemte fingeraftryk.

Senere har FireEye advaret HTC, som nu bekendtgør, at fingeraftrykshullet er lukket i alle regioner - det vil sige også i Danmark.

HTC understreger, at bristen i opbevaringen af fingeraftryk begrænser sig til One Max-telefonen. 

Læs også: Test: Samsung Galaxy Note 3 mod HTC One Max i giganternes kamp

Flere telefoner i søgelyset

FireEyes sikkerhedsrapport indikerer dog, at der kan være flere telefoner ude i lommerne på folk, som har tilsvarende sikkerhedsproblemer med fingeraftrykslæsere.

Blandt andet nævnes Samsung Galaxy S5 som en telefon, der ikke har gemt sine fingeraftryk forsvarligt for farlige apps, som potentielt har kunnet læse med, når indehaveren har scannet sine gulerødder.

Alle fabrikanter bag de udsatte telefoner er blevet advaret og har rettet op på miseren, skriver The Verge, som dog også nævner, at det endnu er uvist, om svaghederne i fingeraftryksaflæserne er blevet misbrugt.

Fingeraftryk med trælim

Galaxy S5 har desuden tidligere været udsat for fingeraftryksudfordringer.

Det skete kort efter lanceringen, da det lykkedes tyske sikkerhedsfolk at snyde flagskibstelefonen med fup-fingeraftryk bygget af blandt andet trælim.

Det kan du læse mere om her: Sådan snydes Samsung Galaxy S5 med fup-fingeraftryk.

Også Apples iPhone har været i søgelyset for svaghed over for falske fingeraftryk, som du kan læse mere om her

Du kan også dykke ned i sikkerhedsrapporten fra FireEye, hvor du kan læse nærmere om (u)sikkerhed og fingeraftryk på smartphones.  

Læs også:
Helt nye login-muligheder i Windows 10: Lås din mail op med fingeraftryk

Ingen kan gemme sig: Programmørers skrivestil kan afkodes så nøjagtigt som fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere