Artikel top billede

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugere

Firefox-producenten Mozilla har fået stjålet kritiske informationer om sårbarheder i browseren - og de er blevet brugt til angreb.

Mozillas Bogzilla, der bruges af webudviklere verden over til at registrere bugs, rummer kritiske informationer om forskelige sårbarheder, der endnu ikke er blevet lappet.

Nu er Bugzilla blevet angrebet, og følsomme sikkerheds-informationer er havnet i de forkerte hænder.

Det meddeler sikkerhedschef hos Mozilla, Richard Barnes, i et blogindlæg

"Mens de fleste informationer i Bugzilla er offentlige, så begrænser Bugzilla adgangen til følsomme sikkerheds-informationer, så kun bestemte brugere med særlige privilegier kan få adgang."

"Det er i den samme ånd af åbenhed, at vi nu meddeler, at nogen har været i stand til at stjæle sikkerheds-informationer fra Bugzilla," lyder det fra Richard Barnes, der samtidig må informere:

"Vi tror, at de bugte den information til at angribe Firefox-brugere."

Fik adgang til Bugzilla-konto

I blogindlægget fremgår det, at Mozilla har undersøgt angrebet nærmere og allerede har igangsat nye tiltag i forhold til truslerne.

"Den konto, som angriberen brød ind på, blev lukket ned kort tid efter, at Mozilla opdagede, at den var blevet kompromitteret. Vi tror, at angriberen anvendte information fra Bugzilla til at udnytte den sårbarhed, som vi lappede den 6. august."

"V har ikke indikationer på, at andre informationer, som angriberen har fået fat i, er blevet brugt imod Firefox-brugere."

Richard Barens fra Mozilla skriver, at den Firefox-version, der blev frigivet den 27. august, lappede alle sårbarheder, som angriberen kan have fået kendtskab til via Bugzilla.

"Vi opdaterer Bugzillas sikkerhedspraksisser for at reducere risikoen for fremtidige angreb af denne type. Som et øjeblikkeligt første skridt, er alle brugere med adgang til følsomme sikkerheds-informationer blevet bedt om at ændre deres adgangskoder og anvende to-faktor-autentificering."

Læs også:

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere