BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Mozilla angrebet: Kritiske informationer stjålet - og brugt til at ramme Firefox-brugere

Firefox-producenten Mozilla har fået stjålet kritiske informationer om sårbarheder i browseren - og de er blevet brugt til angreb.

Mozillas Bogzilla, der bruges af webudviklere verden over til at registrere bugs, rummer kritiske informationer om forskelige sårbarheder, der endnu ikke er blevet lappet.

Nu er Bugzilla blevet angrebet, og følsomme sikkerheds-informationer er havnet i de forkerte hænder.

Det meddeler sikkerhedschef hos Mozilla, Richard Barnes, i et blogindlæg

"Mens de fleste informationer i Bugzilla er offentlige, så begrænser Bugzilla adgangen til følsomme sikkerheds-informationer, så kun bestemte brugere med særlige privilegier kan få adgang."

"Det er i den samme ånd af åbenhed, at vi nu meddeler, at nogen har været i stand til at stjæle sikkerheds-informationer fra Bugzilla," lyder det fra Richard Barnes, der samtidig må informere:

"Vi tror, at de bugte den information til at angribe Firefox-brugere."

Fik adgang til Bugzilla-konto

I blogindlægget fremgår det, at Mozilla har undersøgt angrebet nærmere og allerede har igangsat nye tiltag i forhold til truslerne.

"Den konto, som angriberen brød ind på, blev lukket ned kort tid efter, at Mozilla opdagede, at den var blevet kompromitteret. Vi tror, at angriberen anvendte information fra Bugzilla til at udnytte den sårbarhed, som vi lappede den 6. august."

"V har ikke indikationer på, at andre informationer, som angriberen har fået fat i, er blevet brugt imod Firefox-brugere."

Richard Barens fra Mozilla skriver, at den Firefox-version, der blev frigivet den 27. august, lappede alle sårbarheder, som angriberen kan have fået kendtskab til via Bugzilla.

"Vi opdaterer Bugzillas sikkerhedspraksisser for at reducere risikoen for fremtidige angreb af denne type. Som et øjeblikkeligt første skridt, er alle brugere med adgang til følsomme sikkerheds-informationer blevet bedt om at ændre deres adgangskoder og anvende to-faktor-autentificering."

Læs også:

Microsoft til brugere, der søger efter Firefox eller Chrome: Tag Edge i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere