Artikel top billede

Michael Dells nye verden: En blanding af humor og dødsens alvor

Reportage, Austin, Texas: Michael Dell åbnede Dell World 2015 med løfter om en samlet teori for universet, jokes om konkurrenterne og en advarsel til alle virksomheder, der bruger it.

Reportage: Det første pressemøde på den årlige udgave af Dells store, globale konference, Dell World, i hjembyen Austin var en interessant blanding af humor og dødsens alvor.

Lidt for sjov

Toppen af Dell står på scenen i Austin og svarer alvorligt på spørgsmål fra den samlede verdenspresse.

Dell meddelte fornylig, at selskabet køber mægtige EMC. Det fik HP-topchef Meg Whitman til at beskylde Dell for at kopiere HP, ligesom hun mente, at købet ville føre til stop for innovation.

Du kan læse hendes beskyldninger her.

"Hvad mener I om Meg Whitmans kommentarer til opkøbet af EMC?," spørger en stemme fra salen de otte direktører på scenen.

Spørgsmålet er ikke stillet specifikt til én af dem, men ingen bliver overraskede over, at Michael Dell, stifter, topchef og ejer, vælger at svare.

Af de otte mennesker på scenen er han den eneste med sin egen mikrofon sat fast på skjorten. Hans direktører må deles om en enkelt håndholdt.

"HP er en rigtigt god VMware-partner," siger Michael Dell med et smil, som kan knappes i nakken.

Referencen til at HP lægger penge hos et firma, som Dell med sit køb af EMC bliver storaktionær i, udløser latter i salen og slet skjulte smil og fnisen fra de syv andre direktører på scenen.

"Mere er der ikke at sige om den sag," fortsætter Michael Dell, da latteren er døet hen, og hans direktører har lagt ansigterne tilbage i deres alvorlige folder. Men så kan han alligevel ikke dy sig.

"Jeg tror, at hun har misforstået nogle detaljer."

Du kan læse mere om Meg Whitmans kommentarer her

Michael Del har i det hele taget en ganske udmærket aften oppe på scenen til Dell Worlds første pressekonference.

Flere gange i løbet af pressemødet lykkedes det for direktøren for det hele at få salen til at bryde ud i latter. Gerne med korte og kontante svar, som ligger meget langt fra de svadaer af optimisme og buzzwords, som efterfølger de fleste spørgsmål til pressekonferencen.

Da Michael Dell bliver spurgt, om opkøbet af EMC handler om, at Dell vil være en stor fisk i en lille dam, er svaret eksempelvis:

"Nej."

Yderligere detaljer om købet af EMC må man vente med til næste dags pressemøde. Eller som Michael Dell selv udtrykker det:

"I denne uge skal jeg forklare version 1.0 af den samlede teori om universet. Version 2.0 får I, når firmaerne er lagt sammen."

Og lidt alvorlig

Men Michael Dell lukker alligevel lidt op for forklaringerne bag købet af EMC. Meget lidt.

"Det er vigtigt, at kunne være ledende i den nye bølge af it, og sammenlægningen hjælper Dell til at være ledende på det område," forklarer han.

Dernæst begynder han at understrege, hvor vigtig udviklingen af internet of things (IoT) og de dertilhørende enorme mængder data fra de mange devices, som skal drive IoT-udviklingen, er for Dell.

Og hvor vigtig den bør være for alle virksomheder.

"Fremover skal virksomheder bruge de data, og de, som ikke kan finde ud af det, vil gå neden om og hjem."

Man kan forstå på direktør for global operations, Jeff Clarke, at resten af virksomheden er på linje med Michael Dell.

Midt i en forsvarstale for Dell's fortsatte satsning på pc'er kan han ikke holde sig fra IoT og et forsøg på at trække endnu et grin fra publikum.

"Vi vil bruge al vores pc-goodness til IoT. Det vil skabe en masse data, som skal lagres på noget, og der har i måske hørt om en lille investering fra vores side."

Du kan læse mere om Dell's arbejde med IoT her

Du kan læse mere om pc-markedet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere