Michael Dells nye verden: En blanding af humor og dødsens alvor

Reportage, Austin, Texas: Michael Dell åbnede Dell World 2015 med løfter om en samlet teori for universet, jokes om konkurrenterne og en advarsel til alle virksomheder, der bruger it.

Reportage: Det første pressemøde på den årlige udgave af Dells store, globale konference, Dell World, i hjembyen Austin var en interessant blanding af humor og dødsens alvor.

Lidt for sjov
Toppen af Dell står på scenen i Austin og svarer alvorligt på spørgsmål fra den samlede verdenspresse.

Dell meddelte fornylig, at selskabet køber mægtige EMC. Det fik HP-topchef Meg Whitman til at beskylde Dell for at kopiere HP, ligesom hun mente, at købet ville føre til stop for innovation.

Du kan læse hendes beskyldninger her.

"Hvad mener I om Meg Whitmans kommentarer til opkøbet af EMC?," spørger en stemme fra salen de otte direktører på scenen.

Spørgsmålet er ikke stillet specifikt til én af dem, men ingen bliver overraskede over, at Michael Dell, stifter, topchef og ejer, vælger at svare.

Af de otte mennesker på scenen er han den eneste med sin egen mikrofon sat fast på skjorten. Hans direktører må deles om en enkelt håndholdt.

"HP er en rigtigt god VMware-partner," siger Michael Dell med et smil, som kan knappes i nakken.

Referencen til at HP lægger penge hos et firma, som Dell med sit køb af EMC bliver storaktionær i, udløser latter i salen og slet skjulte smil og fnisen fra de syv andre direktører på scenen.

"Mere er der ikke at sige om den sag," fortsætter Michael Dell, da latteren er døet hen, og hans direktører har lagt ansigterne tilbage i deres alvorlige folder. Men så kan han alligevel ikke dy sig.

"Jeg tror, at hun har misforstået nogle detaljer."

Du kan læse mere om Meg Whitmans kommentarer her

Michael Del har i det hele taget en ganske udmærket aften oppe på scenen til Dell Worlds første pressekonference.

Flere gange i løbet af pressemødet lykkedes det for direktøren for det hele at få salen til at bryde ud i latter. Gerne med korte og kontante svar, som ligger meget langt fra de svadaer af optimisme og buzzwords, som efterfølger de fleste spørgsmål til pressekonferencen.

Da Michael Dell bliver spurgt, om opkøbet af EMC handler om, at Dell vil være en stor fisk i en lille dam, er svaret eksempelvis:

"Nej."

Yderligere detaljer om købet af EMC må man vente med til næste dags pressemøde. Eller som Michael Dell selv udtrykker det:

"I denne uge skal jeg forklare version 1.0 af den samlede teori om universet. Version 2.0 får I, når firmaerne er lagt sammen."

Og lidt alvorlig
Men Michael Dell lukker alligevel lidt op for forklaringerne bag købet af EMC. Meget lidt.

"Det er vigtigt, at kunne være ledende i den nye bølge af it, og sammenlægningen hjælper Dell til at være ledende på det område," forklarer han.

Dernæst begynder han at understrege, hvor vigtig udviklingen af internet of things (IoT) og de dertilhørende enorme mængder data fra de mange devices, som skal drive IoT-udviklingen, er for Dell.

Og hvor vigtig den bør være for alle virksomheder.

"Fremover skal virksomheder bruge de data, og de, som ikke kan finde ud af det, vil gå neden om og hjem."

Man kan forstå på direktør for global operations, Jeff Clarke, at resten af virksomheden er på linje med Michael Dell.

Midt i en forsvarstale for Dell's fortsatte satsning på pc'er kan han ikke holde sig fra IoT og et forsøg på at trække endnu et grin fra publikum.

"Vi vil bruge al vores pc-goodness til IoT. Det vil skabe en masse data, som skal lagres på noget, og der har i måske hørt om en lille investering fra vores side."

Du kan læse mere om Dell's arbejde med IoT her

Du kan læse mere om pc-markedet herBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.