Artikel top billede

Michael Dells nye verden: En blanding af humor og dødsens alvor

Reportage, Austin, Texas: Michael Dell åbnede Dell World 2015 med løfter om en samlet teori for universet, jokes om konkurrenterne og en advarsel til alle virksomheder, der bruger it.

Reportage: Det første pressemøde på den årlige udgave af Dells store, globale konference, Dell World, i hjembyen Austin var en interessant blanding af humor og dødsens alvor.

Lidt for sjov

Toppen af Dell står på scenen i Austin og svarer alvorligt på spørgsmål fra den samlede verdenspresse.

Dell meddelte fornylig, at selskabet køber mægtige EMC. Det fik HP-topchef Meg Whitman til at beskylde Dell for at kopiere HP, ligesom hun mente, at købet ville føre til stop for innovation.

Du kan læse hendes beskyldninger her.

"Hvad mener I om Meg Whitmans kommentarer til opkøbet af EMC?," spørger en stemme fra salen de otte direktører på scenen.

Spørgsmålet er ikke stillet specifikt til én af dem, men ingen bliver overraskede over, at Michael Dell, stifter, topchef og ejer, vælger at svare.

Af de otte mennesker på scenen er han den eneste med sin egen mikrofon sat fast på skjorten. Hans direktører må deles om en enkelt håndholdt.

"HP er en rigtigt god VMware-partner," siger Michael Dell med et smil, som kan knappes i nakken.

Referencen til at HP lægger penge hos et firma, som Dell med sit køb af EMC bliver storaktionær i, udløser latter i salen og slet skjulte smil og fnisen fra de syv andre direktører på scenen.

"Mere er der ikke at sige om den sag," fortsætter Michael Dell, da latteren er døet hen, og hans direktører har lagt ansigterne tilbage i deres alvorlige folder. Men så kan han alligevel ikke dy sig.

"Jeg tror, at hun har misforstået nogle detaljer."

Du kan læse mere om Meg Whitmans kommentarer her

Michael Del har i det hele taget en ganske udmærket aften oppe på scenen til Dell Worlds første pressekonference.

Flere gange i løbet af pressemødet lykkedes det for direktøren for det hele at få salen til at bryde ud i latter. Gerne med korte og kontante svar, som ligger meget langt fra de svadaer af optimisme og buzzwords, som efterfølger de fleste spørgsmål til pressekonferencen.

Da Michael Dell bliver spurgt, om opkøbet af EMC handler om, at Dell vil være en stor fisk i en lille dam, er svaret eksempelvis:

"Nej."

Yderligere detaljer om købet af EMC må man vente med til næste dags pressemøde. Eller som Michael Dell selv udtrykker det:

"I denne uge skal jeg forklare version 1.0 af den samlede teori om universet. Version 2.0 får I, når firmaerne er lagt sammen."

Og lidt alvorlig

Men Michael Dell lukker alligevel lidt op for forklaringerne bag købet af EMC. Meget lidt.

"Det er vigtigt, at kunne være ledende i den nye bølge af it, og sammenlægningen hjælper Dell til at være ledende på det område," forklarer han.

Dernæst begynder han at understrege, hvor vigtig udviklingen af internet of things (IoT) og de dertilhørende enorme mængder data fra de mange devices, som skal drive IoT-udviklingen, er for Dell.

Og hvor vigtig den bør være for alle virksomheder.

"Fremover skal virksomheder bruge de data, og de, som ikke kan finde ud af det, vil gå neden om og hjem."

Man kan forstå på direktør for global operations, Jeff Clarke, at resten af virksomheden er på linje med Michael Dell.

Midt i en forsvarstale for Dell's fortsatte satsning på pc'er kan han ikke holde sig fra IoT og et forsøg på at trække endnu et grin fra publikum.

"Vi vil bruge al vores pc-goodness til IoT. Det vil skabe en masse data, som skal lagres på noget, og der har i måske hørt om en lille investering fra vores side."

Du kan læse mere om Dell's arbejde med IoT her

Du kan læse mere om pc-markedet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere