Artikel top billede

Google på vej med sensor-pakket mobiltelefon: Vil kunne scanne alt omkring sig

Google og Lenovo er på vej med en ny type smartphone, der vil blive proppet med sensorer, så telefonen kan scanne alle omgivelser og bevægelser omkring sig. Det vil give enorme muligheder, mener selskaberne.

Google og Lenovo vil sammen udvikle en helt ny type smartphone, som ifølge selskaberne vil forandre hele den måde, som vi betragter den fysiske verden omkring os.

Telefonen skal udvikles under Googles Project Tango, lyder det fra Lenovo og Google på verdens største teknologi-messe, CES, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas.

Project Tango er Googles afdeling for innovative bærbare enheder. Google har allerede lanceret en billig tablet og en billig 3D-smartphone under projektet.

Den kan du læse mere om her: Googles nye telefon: Opmåler dine omgivelser i 3D

Den bliver proppet med sensorer, som hele tiden skal aflæse bevægelser, gestikulationer, omgivelser og objekter både omkring den og i virtuelle verdener.

Google og Lenovo har endnu ikke navngivet den kommende telefon, men har allerede besluttet, at den vil blive udstyret med en skærm på 6,5" og at den skal koste under 500 dollar - 3.500 kroner.

Scanner alt omkring sig

Ifølge Google og Lenovo vil den nye telefon eksempelvis automatisk kunne genkende det sted, som den befinder sig og identificere dem som for eksempel soveværelse, kontor, stue, have, bil og så videre.

Sensorerne vil kunne tracke alle bevægelser og gestikulationer omkring den, og den vil kunne ændre informationerne på skærmen i takt med, at man bevæger sig sidelæns, op og ned eller frem og tilbage.

Microsoft er allerede langt med sin bevægelsessensor Kinect, som selskabet i første omgang udviklede til spil, men som skal anvendes i et stigende teknologier og funktioner.

Det er Googles ide, at den kommende telefons sensorer eksempelvis skal kunne guide brugeren frem til genstande i hjemmet, der er blevet væk.

Den vil eksempelvis kunne scanne en stue, så brugeren på skærmen vil kunne se, hvor hans nøgler eller ur (som jo altid bliver væk) befinder sig i stuen.

Ligeledes vil telefonen kunne anvendes til augmented reality, hvor den kan mikse virtuelle verdener med de konkrete, fysiske omgivelser hele vejen rundt om sig, hvilket kan anvendes i spil, til træning eller andet, forestiller selskaberne sig.

Måle-apparaterne vil også gøre smartphonen til et effektiv måle-værktøj, så man fra sin plads i sofaen vil kunne opmåle værelses-størrelse, den nøjagtige størrelse på møbler og så videre.

Google har allerede frigivet udviklings-værktøjer til Project Tango, så man som udvikler kan gå i gang med at udvikle applikationer til telefonen.

For at sætte fut i arbejdet lover Google, at selskabet vil finansiere udviklingen af de bedste apps.

Den kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere