Artikel top billede

Skærmdump fra Microsoft-patentet.

Microsoft tager patent på saml-selv-computer: Kan samles som byggeklodser

Flere it-selskaber tilbyder saml-din-egen-maskine med modulært opbyggede hardware-enheder, som kan skiftes ud efter forgodtbefindende. Nu hopper Microsoft så med på bølgen med en spritny type computer.

Sæt din computer sammen med modulære byggeklodser og skift undervejs de dele ud, som enten er gået i stykket og eller arbejder for langsomt.

Løfterne om den modulært opbyggede computer lyder jo lovende, og Microsoft er det seneste selskab, der hopper med på byg-selv-din-maskine-bølge ved at patentere en 'modulært opbygget computing-enhed'.

Hardwaren er i Microsoft-patentet beskrevet som dele, der enten hænger sammen magnetisk eller ved hjælpe af klikbare enheder.

"På denne måde kan computerenhedens dele blive ændret eller skiftet hurtigt af en bruger på en intuitiv måde, der ikke kræver detaljeret viden om hardwaren," skriver Microsoft i sit patent.

Det skriver online-mediet VentureBeat

Rider med på bølgen

Faktisk var det allerede tilbage i juli 2015, at Microsoft søgte om patentet, mens det så er blevet offentliggjort i sidste uge. 


Her er det også kommet frem, at designeren bag Microsofts saml-selv-løsning Tim Escolin, der er senior industriel designer på selskabets Surface- og tilbehørshold.

Dermed er han med på et hold, som virkelig har fået vind i sejlene efter offentlighedens positive modtagelse af Microsoft-computerne med navnet Surface.

Læs også: Google-projekt: Byg din egen smartphone

Med sit nye saml-selv-koncept rider Microsoft desuden med på den bølge, som er blevet skabt af selskaber som Google og Acer, der tidligere har tilbudt sine kunder saml-selv-computere og -smartphones. 

Ingen af disse saml-selv-projekter er dog endnu blev den helt store succes. 

Giv din mening til kende: Har du erfaring med saml-selv-maskiner? Så fortæl meget gerne de andre læser om dine erfaringer i det nedenstående debatfelt.

Læs også: 




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Teknisk tester til kontoret Erhvervsindberetningssystemer

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere