Artikel top billede

Er din computer klar til virtual reality? Tjek her med dette program

2016 spås til at blive gennembrudsåret for virtual reality, men er din computer overhovedet klar til det? Se her, hvordan du kan tjekke.

Virtual reality-teknologien forventes at få sit store gennembrud i 2016-17, og inden for de næste par måneder kan du købe det første VR-headset til computerspil, HTC Vive.

Men du kan ikke bare købe et VR-headset, smide USB-stikket i computeren, trække brillerne ned over øjnene og forsvinde ind i den virtuelle verden.

Det kræver en hel del af din computer, når den skal behandle dine bevægelser med hovedet og samtidig give dig en gnidningsfri spil- og videooplevelse.

Derfor har Valve lanceret et SteamVR Test-program, der analyserer, om din nuværende computer kan klare VR, eller om du må ud og investere i ny hardware.

Du kan finde programmet her. (åbner Steam, hvis du har Steam installeret).

Nvidia har også lanceret en liste med anbefalede specifikationer, hvis du vil lege med VR.

5.400 kroner
Virtual reality har potentiale til at blive et vigtigt teknologisk skridt fremad, men specielt prisen kan ende med at skræmme potentielle interesserede væk. 

HTC har sammen med Valve netop offentliggjort prisen for sit HTC Vive VR-headset. Hele herligheden - inklusiv to controllere - koster 800 dollars, altså cirka 5.400 kroner. Og så skal du huske, at du i forvejen skal have en kraftig computer. 

Heldigvis kan du bruge det ovenstående program til at tjekke, om du overhovedet kan bruge brillerne, inden du smider 5.400 kroner efter et HTC Vive headset.

Computerworlds testredaktør skal have skiftet sit Nvidia GTX 770 grafikkort ud, før at der for alvor kan leges med virtuelle verdener.

Også andre producenter er på vej ind på VR-markedet.

Samsung og LG har hver annonceret et 360-graders kamera til at optage billeder og video til VR-briller, og LG lancerede også et VR-headset i stil med Samsungs allerede eksisterende Gear VR. 

Læs også: Test: Samsungs virtual reality-headset er en fed fremtidsgadget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere