Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Disse it-folk er danske it-virksomheder især på udkig efter

Danske virksomheder er på jagt efter bestemte typer it-folk, som de vil belønne fyrsteligt.

En såkaldt sign-on bonus er noget, de fleste forbinder med feterede eksperter.

Men på det seneste er danske it-programmører faktisk begyndt at blive belønnet for at være "almindelige".

For det er svært at finde it-professionelle med evner indenfor .NET og PHP, fortæller Torben Tronborg Beck, salgschef hos IT-Jobbank.

"Helt almindelige programmører er en attraktiv vare. Efter finanskrisen er en ganske almindelig PHP- eller .NET-udvikler blevet  langt sværere at finde, og der er en stor efterspørgsel på dem."

Det betyder, at det er op til virksomhederne, at lokke udviklerne til og ikke omvendt. Arbejdspladserne skal simpelthen overbevise udviklerne om, at de er det rette sted at bruge sin tid, forklarer Torben Tronborg Beck.

Pengene på bordet og søde ord i øret

Noget af det, kandidaterne lokkes med, er helt kontante fordele til de flyvske udviklere, som allernådigst tager en stilling. Et syn som markedet sidst så for små ti år siden.

"Der er relativt få om buddet og hård konkurrence. Folk flytter rundt, og der er sign-on bonus til almindelige udviklere."

Men pengene kan ikke gøre det alene. Torben Tronborg Beck fortæller, at en nylig international undersøgelse med 200.000 deltagere viste, at den vigtigste faktor for folk i jobskifte er anerkendelse.

"Konkurrencen er virkelig blevet hård. Virksomhederne skal sælge sig selv til udviklerne. Det nytter ikke bare at skrive sine krav til kandidaterne.  Virksomhederne er nødt til at beskrive, hvad det er for en kultur, man kommer ind i, og hvad kandidaterne til stillingen kan få ud af at tage jobbet."

Læs også: Her får man den højeste løn i den danske it-branche

It-cheferne er ikke nødvendigvis it-folk

Hvor udviklere med såkaldt "almindelige profiler er i høj kurs alene for deres programmeringserfaring, er billedet lidt anderledes for it-folk, der arbejder med de klassiske forretningssystemer.

Her er efterspørgslen også høj, men der følger flere krav med.
For det er nemlig ikke nok at være en dygtig it-medarbejder, understreger administrerende direktør i Skandinavisk Computer Rekruttering, Jan Høllsberg.

"Vi ansætter mange indenfor ERP, som SAP og AX og NAV, de tre områder er meget efterspurgte for øjeblikket. Men det kræver en del erfaring. Og denne erfaring smelter it- over mod forretningsviden.  Det er analyse af forretningen og forretningsprocesser, der er interessant."

Netop forretningsanalysen betyder, at stillingerne ikke kun besættes af kandidater, der har deres udgangspunkt i it-verdenen, fortæller Jan Høllsberg.

"Det kan være ingeniører eller cand.merc'ere eller it-uddannet personale som har tilegnet sig forretningsorienteret indsigt."

Konkurrencen fra kandidater, som er kommet sent til it-området kan også mærkes højere oppe i hierarkiet.

"Vi oplever stigende efterspørgsel efter it-lederpositioner, som kræver forretningsorienteret fokus. It skal understøtte forretningen, og It-direktøren skal have sæde i direktionen, men en it-direktør skal også få de andre direktionsmedlemmer til at tage ejerskab for it-projekterne, så det ikke bare er it men forretningsudvikling."

Netop forretningsudviklingen kræver et sæt kompetencer, som man ikke nødvendigvis har oparbejdet i løbet af en it-orienteret karriere.

"It og forretningsudvikling smelter sammen på ledelsesniveauet,

og vi oplever en tilgang til it-stillinger fra andre forretningsområder som ingeniører og cand.merc'er.  Der er flere af dem med it-erfaring end der er it-ledere med forretningserfaring," lyder det fra Jan Høllsberg.

Han understreger dog i samme åndedrag, at it-lederne er i gang med at udvide deres erfaringer i forretningsudvikling og som sådan kommer godt med.

Læs også: Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere