Efter kæmpe SMS-nedtur: Nu har teleselskaberne kig på en ny type beskeder

SMS'en er i de senere år faldet voldsomt i popularitet, og nu har teleselskaberne kig på en ny type kommunikation, der måske kan bringe noget af den tabte omsætning tilbage.

SMS er på vej væk - men RCS kan måske være på vej ind.

Det er analysefirmaet ABI Research, der skriver, at mobiloperatørerne har blikket rettet mod RCS - Rich Communication Services (RCS).

Det sker, mens selskaberne er i fuld gang med at implementere IP Multimedia Subsystem (IMS) og Voice over LTE (VoLTE).

Læs mere om det her.

RCS giver blandt mulighed for presence-oplysninger om ens kontakter, en mere chat-lignende kommunikation og deling af indhold under samtaler på mobilnettet.

Det kan således være væsentlige funktioner at byde ind med for operatørerne, der over de seneste 10 år har måttet se antallet af sendte SMS'er styrtdykke, fordi forbrugerne i stedet anvender tjenester som Facebook Messenger, Skype, WhatsApp og WeChat.

Læs mere: Ren nedtur for sms'en i Danmark: Så voldsomt er faldet i antal sendte sms'er

ABI Research vurderer, at RCS vil kunne sikre operatørerne en del af omsætningen fremadrettet.

Mens RCS i dag står for omkring 32 procent af den totale omsætning på messaging-kommunkation på globalt plan, forventer analysefirmaet, at det vil stige til 72 procent i 2021.

Det ændrer ikke ved, at den samlede omsætning falder og fortsat vil falde, men det er trods alt et eksempel på, hvor der kan hentes nye penge.

"Skiftet til RCS uden tvivl forbedre den overordnede messaging-oplevelse, men implementeringen af denne teknologi vil ikke være nok til at forhindre det uundgåelige fald i den globale messaging-omsætning på estimerede fire procent fra 2016 til 2021," udtaler en analytiker fra ABI Research.

"RCS kan godt opfattes som et desperat tiltag fra mobiloperatører for at beskytte deres messaging-omsætning, når konkurrencen fra OTT-spillere som WhatsApp og WeChat intensiveres."

RCS hos Apple og Google
ABI Research skriver, at RCS ikke er uden udfordringer for operatørerne, idet eksempelvis Apples iPhone slet ikke understøtter RCS.

Apple satser i stedet på Facetime og iMessage, som iPhone-brugerne allerede har taget til sig i stor stil.

Til gengæld har Google vist interesse i RCS, skriver ABI Research, der dog endnu ikke tør pege på, hvilke konsekvenser den interesse reelt ved få i forhold til Android-priodukterne.

"På grund af den markante Android-udbredelse, vil Googles støtte til RCS hjælpe RCS-udbredelsen."

"Når det er sagt, så kan mobiloperatører kun gøre meget lidt for at vende den nedadgående tendens for omsætning fra beskeder."

"Så RCS kan bedst ses som et komplementerende tilbud til IP-baserede services snarere end en transformerende teknologi, der kan bringe operatørerne tilbage i spidsen af det globale messaging-kapløb," skriver ABI Research.

Så stort er faldet i SMS'er
Ifølge Energistyrelsens telestatistik for første halvår 2015 faldt antallet af sendte SMS'er i Danmark på bare et enkelt år med 10,5 procent.

Det svarer til, at der blev sendt 468 millioner færre sms'er, så det samlede antal sendte SMS'er i Danmark i første halvår 2015 var 3.981 millioner.

Faldet over det seneste år er dog slet ingenting imod den nedtur, SMS'en har oplevet over de seneste fem-seks år, siden den toppede i Danmark.

I første halvår 2009 blev der sendt 6.451 millioner millioner SMS'er i Danmark, hvilket så skal holdes op imod de 3.981 millioner, der blev sendt i første halvår 2015.

Dermed blev der per halvår sendt omkring 2,5 milliarder færre SMS'er i 2015 i forhold til 2009.

Læs mere:

Ren nedtur for sms'en i Danmark: Så voldsomt er faldet i antal sendte sms'er

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men....

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.