Efter kæmpe SMS-nedtur: Nu har teleselskaberne kig på en ny type beskeder

SMS'en er i de senere år faldet voldsomt i popularitet, og nu har teleselskaberne kig på en ny type kommunikation, der måske kan bringe noget af den tabte omsætning tilbage.

SMS er på vej væk - men RCS kan måske være på vej ind.

Det er analysefirmaet ABI Research, der skriver, at mobiloperatørerne har blikket rettet mod RCS - Rich Communication Services (RCS).

Det sker, mens selskaberne er i fuld gang med at implementere IP Multimedia Subsystem (IMS) og Voice over LTE (VoLTE).

Læs mere om det her.

RCS giver blandt mulighed for presence-oplysninger om ens kontakter, en mere chat-lignende kommunikation og deling af indhold under samtaler på mobilnettet.

Det kan således være væsentlige funktioner at byde ind med for operatørerne, der over de seneste 10 år har måttet se antallet af sendte SMS'er styrtdykke, fordi forbrugerne i stedet anvender tjenester som Facebook Messenger, Skype, WhatsApp og WeChat.

Læs mere: Ren nedtur for sms'en i Danmark: Så voldsomt er faldet i antal sendte sms'er

ABI Research vurderer, at RCS vil kunne sikre operatørerne en del af omsætningen fremadrettet.

Mens RCS i dag står for omkring 32 procent af den totale omsætning på messaging-kommunkation på globalt plan, forventer analysefirmaet, at det vil stige til 72 procent i 2021.

Det ændrer ikke ved, at den samlede omsætning falder og fortsat vil falde, men det er trods alt et eksempel på, hvor der kan hentes nye penge.

"Skiftet til RCS uden tvivl forbedre den overordnede messaging-oplevelse, men implementeringen af denne teknologi vil ikke være nok til at forhindre det uundgåelige fald i den globale messaging-omsætning på estimerede fire procent fra 2016 til 2021," udtaler en analytiker fra ABI Research.

"RCS kan godt opfattes som et desperat tiltag fra mobiloperatører for at beskytte deres messaging-omsætning, når konkurrencen fra OTT-spillere som WhatsApp og WeChat intensiveres."

RCS hos Apple og Google
ABI Research skriver, at RCS ikke er uden udfordringer for operatørerne, idet eksempelvis Apples iPhone slet ikke understøtter RCS.

Apple satser i stedet på Facetime og iMessage, som iPhone-brugerne allerede har taget til sig i stor stil.

Til gengæld har Google vist interesse i RCS, skriver ABI Research, der dog endnu ikke tør pege på, hvilke konsekvenser den interesse reelt ved få i forhold til Android-priodukterne.

"På grund af den markante Android-udbredelse, vil Googles støtte til RCS hjælpe RCS-udbredelsen."

"Når det er sagt, så kan mobiloperatører kun gøre meget lidt for at vende den nedadgående tendens for omsætning fra beskeder."

"Så RCS kan bedst ses som et komplementerende tilbud til IP-baserede services snarere end en transformerende teknologi, der kan bringe operatørerne tilbage i spidsen af det globale messaging-kapløb," skriver ABI Research.

Så stort er faldet i SMS'er
Ifølge Energistyrelsens telestatistik for første halvår 2015 faldt antallet af sendte SMS'er i Danmark på bare et enkelt år med 10,5 procent.

Det svarer til, at der blev sendt 468 millioner færre sms'er, så det samlede antal sendte SMS'er i Danmark i første halvår 2015 var 3.981 millioner.

Faldet over det seneste år er dog slet ingenting imod den nedtur, SMS'en har oplevet over de seneste fem-seks år, siden den toppede i Danmark.

I første halvår 2009 blev der sendt 6.451 millioner millioner SMS'er i Danmark, hvilket så skal holdes op imod de 3.981 millioner, der blev sendt i første halvår 2015.

Dermed blev der per halvår sendt omkring 2,5 milliarder færre SMS'er i 2015 i forhold til 2009.

Læs mere:

Ren nedtur for sms'en i Danmark: Så voldsomt er faldet i antal sendte sms'er

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men....

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.