Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder

Check Point advarer om, at iPhones og iPads, der er i brug hos virksomhederne, kan indeholde en grundlæggende sårbarhed som it-kriminelle kan udnytte til angreb.

En af de helt store styrker ved Apples iOS og den tilhørende App Store er, at Apples strenge tilsyn med de mange apps er med til at minimere mængden af malware og andre forsøg på angreb og snyd fra de it-kriminelles side.

Men iPhones og iPads kan skam også blive angrebet, og faktisk er der netop nu fokus på en potentielt alvorlig trussel for de viksomheder, der kører med iOS-enheder og samtidig anvender en mobile device management-løsning (MDM).

Det er sikkerhedsfirmaet Check Point, der i en rapport skriver, at en række angreb mod iOS - herunder Masque Attack, WireLurker, Hacking Team og YiSpecter - demonstrerer, at der er nogle sårbarheder i den måde, systemet er skruet sammen på.

Konkret hævder Check Point, at en sårbarhed gør det muligt for de it-kriminelle at installere ondsindede apps på iPads og iPhones i virksomhedsregi.

"Sårbarheder gør det muligt at foretage man-in-the-middle-angreb, der kaprer kommunikationen mellem styrede iOS-enheder og mobile device management-løsninger."

"Denne sårbarhed kan give trussels-aktørerne kontrollen med enheder, dataene på dem og sågar virksomheds-services, og det kan potentielt påvirke millioner af iOS-brugere rundt omkring i verden, hvis enheder er styret af en MDM," skriver CheckPoint.

Sikkerhedsfirmaet gav Apple besked om sårbarhederne allerede i oktober, men i november vendte Apple ifølge Check Point tilbage med beskeden, at det "er forventet."

Apple: Ikke vores sårbarhed
Ifølge Check Point opstår sårbarheden, fordi virksomhedernes interne apps typisk er udstyret med et særligt certifikat, der betyder, at de kan installeres på medarbejdernes iOS-enheder, uden at skulle igennem den sædvanlige godkendelsesprocedure hos Apple.

"Apples iOS-økosystem har visse sårbarheder i installationsprocessen med virksomheds-apps, der gør det muligt at introducere ikke-verificeret kode til iOS," skriver Check Point.

En talsperson fra Apple kalder over for The Verge denne type angreb for "et tydeligt eksempel på et phishing-angreb, der forsøger at narre brugerne til at installere en konfigurations-profil og derefter installere en app."

"Dette er ikke en iOS-sårbarhed," lyder det dog også fra Apple, der altså mener, at det snarere måden, MDM-løsningerne fungerer på, der er problemet.

Check Point har ikke estimeret, hvor mange iOS-enheder, der rent faktisk kan være blevet ramt af denne form for angreb.

Læs også:

Tre klare konsekvenser af Apples fremmarch i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere