Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder

Check Point advarer om, at iPhones og iPads, der er i brug hos virksomhederne, kan indeholde en grundlæggende sårbarhed som it-kriminelle kan udnytte til angreb.

En af de helt store styrker ved Apples iOS og den tilhørende App Store er, at Apples strenge tilsyn med de mange apps er med til at minimere mængden af malware og andre forsøg på angreb og snyd fra de it-kriminelles side.

Men iPhones og iPads kan skam også blive angrebet, og faktisk er der netop nu fokus på en potentielt alvorlig trussel for de viksomheder, der kører med iOS-enheder og samtidig anvender en mobile device management-løsning (MDM).

Det er sikkerhedsfirmaet Check Point, der i en rapport skriver, at en række angreb mod iOS - herunder Masque Attack, WireLurker, Hacking Team og YiSpecter - demonstrerer, at der er nogle sårbarheder i den måde, systemet er skruet sammen på.

Konkret hævder Check Point, at en sårbarhed gør det muligt for de it-kriminelle at installere ondsindede apps på iPads og iPhones i virksomhedsregi.

"Sårbarheder gør det muligt at foretage man-in-the-middle-angreb, der kaprer kommunikationen mellem styrede iOS-enheder og mobile device management-løsninger."

"Denne sårbarhed kan give trussels-aktørerne kontrollen med enheder, dataene på dem og sågar virksomheds-services, og det kan potentielt påvirke millioner af iOS-brugere rundt omkring i verden, hvis enheder er styret af en MDM," skriver CheckPoint.

Sikkerhedsfirmaet gav Apple besked om sårbarhederne allerede i oktober, men i november vendte Apple ifølge Check Point tilbage med beskeden, at det "er forventet."

Apple: Ikke vores sårbarhed
Ifølge Check Point opstår sårbarheden, fordi virksomhedernes interne apps typisk er udstyret med et særligt certifikat, der betyder, at de kan installeres på medarbejdernes iOS-enheder, uden at skulle igennem den sædvanlige godkendelsesprocedure hos Apple.

"Apples iOS-økosystem har visse sårbarheder i installationsprocessen med virksomheds-apps, der gør det muligt at introducere ikke-verificeret kode til iOS," skriver Check Point.

En talsperson fra Apple kalder over for The Verge denne type angreb for "et tydeligt eksempel på et phishing-angreb, der forsøger at narre brugerne til at installere en konfigurations-profil og derefter installere en app."

"Dette er ikke en iOS-sårbarhed," lyder det dog også fra Apple, der altså mener, at det snarere måden, MDM-løsningerne fungerer på, der er problemet.

Check Point har ikke estimeret, hvor mange iOS-enheder, der rent faktisk kan være blevet ramt af denne form for angreb.

Læs også:

Tre klare konsekvenser af Apples fremmarch i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.