Alvorlige sårbarheder i omløb: Du bør omgående afinstallere Quicktime på din Windows-pc

Der er fundet særdeles kritiske sårbarheder i medieafspilleren QuickTime, som du bør afinstallere med det samme, forklarer flere sikkerhedseksperter.

Gabende, højkritiske sikkerhedshuller, der bare venter på at blive udnyttet.

Således beskriver sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group situationen for Apples QuickTime-medieafspiller.

Det sker efter, at Apple har annonceret, at selskabet ikke længere vedligeholder QuickTime på Windows-computere.

For der er fundet mindst to aktive sårbarheder med exploit-kode.

Sårbarheder kan genbruges
Det betyder ifølge Peter Kruse, at it-kriminelle kan genbruge sårbarheder i QuickTime til at smugle virus ind på folks pc'er med.

"Vores klare anbefaling er, at folk afinstallerer QuickTime med det samme. Ellers risikerer du at modtage en mail med en vedhæftet fil eller et link, som kan give it-kriminelle muligheder for at tvangsfodre din Windows-maskine med virus, hvis de bliver aktiverede," forklarer Peter Kruse til Computerworld.

På en skala fra 0 til 10, hvor 0 er uskadeligt, og 10 er højeste beredskab, mener Peter Kruse, at situationen står til at være en 9'er med mulighed for at udvikle sig til en 10'er.

"Hvis du har QuickTime installeret på din Windows-pc, kan der fra en særligt udformet videofil afvikles kode i hukommelsen, og så er der mulighed for at lægge virus, malware, bagdøre eller andet ind på din computer. Derfor skal QuickTime bare væk så hurtigt som muligt," lyder advarslen fra Peter Kruse.

Vagtværn: Afinstaller QuickTime
Han er ikke den eneste, som er ude med advarsler omkring QuickTime, da flere sikkerhedsselskaber som Trend Micro er ude med lignende varslinger.

Det officielle amerikanske vagtværn, Homeland Security, advarer på sin hjemmeside også om brugen af QuickTime.

"Det eneste, der kan afhjælpe folk, er at afinstallere QuickTime til Windows," lyder det fra Homeland Security, som angiver links til, hvordan du kan afinstallere Apples QuickTime på din Windows-pc.

Den guide kan du finde på dette link.

Dødsstødet til QuickTime
Mens Apple ikke længere understøtter QuickTime til Windows-computere, vurderer Peter Kruse, at fundet af de kritiske sårbarheder er dødsstødet til Apples medieafspiller hos Windows-folket.

"Alt dette her betyder, at man som Windows-brugere ikke længere skal anvende QuickTime, så ja, der bliver ikke længere brug for QuickTime," fortæller it-sikkerhedseksperten.

Peter Kruse fortæller, at advarslen i første omgang kun går ud til Windows-brugerne, da det er på Microsofts platform, at Apple har stoppet sin support til QuickTime.

"Det betyder, at en Mac-bruger kan opleve sårbarhederne, men for Mac-brugernes vedkommende vil det betyde, at sårbarhederne løbende vil blive lukket af Apple," siger Peter Kruse.

Hvis du vil læse mere om de tekniske aspekter omkring sårbarhederne, kan du finde flere oplysninger på organisationen Zero Day Initiatives hjemmeside.

Læs også:
Sikkerheds-ekspert: Derfor duer statisk sikkerhed bare ikke - her er tre fif til at få bedre it-sikkerhed i virksomheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.