Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder i omløb: Du bør omgående afinstallere Quicktime på din Windows-pc

Der er fundet særdeles kritiske sårbarheder i medieafspilleren QuickTime, som du bør afinstallere med det samme, forklarer flere sikkerhedseksperter.

Gabende, højkritiske sikkerhedshuller, der bare venter på at blive udnyttet.

Således beskriver sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group situationen for Apples QuickTime-medieafspiller.

Det sker efter, at Apple har annonceret, at selskabet ikke længere vedligeholder QuickTime på Windows-computere.

For der er fundet mindst to aktive sårbarheder med exploit-kode.

Sårbarheder kan genbruges

Det betyder ifølge Peter Kruse, at it-kriminelle kan genbruge sårbarheder i QuickTime til at smugle virus ind på folks pc'er med.

"Vores klare anbefaling er, at folk afinstallerer QuickTime med det samme. Ellers risikerer du at modtage en mail med en vedhæftet fil eller et link, som kan give it-kriminelle muligheder for at tvangsfodre din Windows-maskine med virus, hvis de bliver aktiverede," forklarer Peter Kruse til Computerworld.

På en skala fra 0 til 10, hvor 0 er uskadeligt, og 10 er højeste beredskab, mener Peter Kruse, at situationen står til at være en 9'er med mulighed for at udvikle sig til en 10'er.

"Hvis du har QuickTime installeret på din Windows-pc, kan der fra en særligt udformet videofil afvikles kode i hukommelsen, og så er der mulighed for at lægge virus, malware, bagdøre eller andet ind på din computer. Derfor skal QuickTime bare væk så hurtigt som muligt," lyder advarslen fra Peter Kruse.

Vagtværn: Afinstaller QuickTime
Han er ikke den eneste, som er ude med advarsler omkring QuickTime, da flere sikkerhedsselskaber som Trend Micro er ude med lignende varslinger.

Det officielle amerikanske vagtværn, Homeland Security, advarer på sin hjemmeside også om brugen af QuickTime.

"Det eneste, der kan afhjælpe folk, er at afinstallere QuickTime til Windows," lyder det fra Homeland Security, som angiver links til, hvordan du kan afinstallere Apples QuickTime på din Windows-pc.

Den guide kan du finde på dette link.

Dødsstødet til QuickTime

Mens Apple ikke længere understøtter QuickTime til Windows-computere, vurderer Peter Kruse, at fundet af de kritiske sårbarheder er dødsstødet til Apples medieafspiller hos Windows-folket.

"Alt dette her betyder, at man som Windows-brugere ikke længere skal anvende QuickTime, så ja, der bliver ikke længere brug for QuickTime," fortæller it-sikkerhedseksperten.

Peter Kruse fortæller, at advarslen i første omgang kun går ud til Windows-brugerne, da det er på Microsofts platform, at Apple har stoppet sin support til QuickTime.

"Det betyder, at en Mac-bruger kan opleve sårbarhederne, men for Mac-brugernes vedkommende vil det betyde, at sårbarhederne løbende vil blive lukket af Apple," siger Peter Kruse.

Hvis du vil læse mere om de tekniske aspekter omkring sårbarhederne, kan du finde flere oplysninger på organisationen Zero Day Initiatives hjemmeside.

Læs også:
Sikkerheds-ekspert: Derfor duer statisk sikkerhed bare ikke - her er tre fif til at få bedre it-sikkerhed i virksomheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere